№ 12 (24215)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

ОБИД­ВІ ФЕ­ДЕ­РА­ЦІЇ НА­ДІ­СЛА­ЛИВ УЄФА ОФІ­ЦІЙ­НІ ЗВЕР­НЕН­НЯ

Федерація футболу Люксембургу надіслала в УЄФА офіційне звернення з проханням переглянути результат відбіркового матчу Євро-2020 з Україною. Підстава — участь у матчі Жуніора Мораеса. Про це сказано в прес-релізі організації, повідомляє Sport Arena.

«Після гри з Україною Федерація футболу Люксембургу з різних джерел отримала повідомлення, що є серйозні сумніви щодо участі в матчі гравця Жуніора Мораеса, який був у стартовому складі збірної України в грі проти Люксембургу.

Published in Футбол
П'ятниця, 29 Березень 2019 12:37

Вдалий старт

Збірна України вдало розпочала відбірковий турнір Євро-2020, зігравши внічию 0:0 на полі головного фаворита нашої групи — Португалії. Основне враження після матчу з чинними чемпіонами Європи — наші футболісти продемонстрували якісний футбол.

Навіть у найскрутніші моменти поєдинку українці не збивалися на хаотичний відбій, а намагалися контролювати м’яч і думали про атаку. У грі «синьо-жовтих» відчувалася гідність, організація та інтелект. За це особлива подяка тренерському штабу, який добре вивчив суперника і обрав оптимальний план на гру.
Проти Португалії та персонально Роналду Україна обрала низький захист (основні сили перебували майже на лінії штрафного майданчика) і це спрацювало.

Published in Футбол

У середньому у світі зниження рівня здоров’я населення починається у 65 років. Однак при цьому японці не відчувають проблем, поки їм не виповниться 76 років, тим часом у Папуа-Новій Гвінеї збої починаються вже в 46.
Такий 30-річний розрив розділяє країни з найвищим і найнижчим віком хвороб. Найбільш поширені у світі випадки серцево-судинних недуг. Зазначається, що до країн із високим еквівалентним віком у 65 років, крім Японії, належать Швейцарія, Франція, Сінгапур, Кувейт, Південна Корея, Іспанія, Італія та інші, а з найнижчим після Папуа-Нова Гвінея — Маршаллові острови, Афганістан, Соломонові острови, Вануату, Центральноафриканська Республіка, Лесото та інші.

П'ятниця, 29 Березень 2019 12:33

Що потрібно їсти, щоб стати щасливим?

Ми всі помічали, що їда не завжди докучливий обов’язковий процес з поповнення запасів енергії в організмі для виконання нудних зобов’язань по життю.
Часом таке в рот потрапить, що ні про що більше і думати не хочеться, крім як про те, щоб аби так ось завжди. Одне слово, що потрібно їсти, щоб стати щасливим? Чи існують чарівні продукти, харчуючись якими можна значно поліпшити свій настрій і наповнити тіло гормонами щастя?
Отже, що потрібно їсти, щоб стати щасливим? Про це ми розпитали фахівця — лікаря-дієтолога Ольгу Василівну БРУНОВУ.

П'ятниця, 29 Березень 2019 12:31

Голос із чистої душі

Знайомтесь — Олена Гончарук, заслужена артистка України, лауреат Літературно-мистецької премії «Осіннє золото» імені Дмитра Луценка, володарка титулу «Жінка року», посол миру.
Крім оперних партій, виконує багато концертних арій, романсів, пісень українських та зарубіжних композиторів і, звичайно, українські народні пісні та неокласику.
Її учні є лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фестивалів, беруть участь у різноманітних проектах.
На рахунку співачки — участь у багатьох благодійних концертах, зокрема на підтримку воїнів АТО.

Published in Вітальня

21 березня, на весняне рівнодення, у Всесвітній день поезії зустрів своє 90-ліття відомий український письменник, класик української літератури, громадський діяч, Герой України, лауреат Шевченківської премії Юрій МУШКЕТИК.
 Працівники Товариства «Знання» України на чолі з головою правління Василем Кушерцем завітали на гостину й привітали ювіляра.

— Хоч би як змінювалося життя навколо, залишаються постаті, завжди цікаві для нас. Серед них і письменник Юрій Мушкетик, — наголосив Василь Кушерець. — Юрій Мушкетик — автор численних прозових творів, зокрема історичних «Семен Палій», «Гайдамаки», «Смерть Сократа», «Суд над Сенекою», «Гетьманський скарб», «Яса», «На брата брат»...

Published in Вітальня

Цього року свій 50-літній ювілей святкує Київська академічна чоловіча хорова капела ім. Левка Ревуцького. Про історію цього творчого колективу, його надбання розповідає генеральний директор Капели Олександр Круковський.

— Витоки нашого колективу сягають 1969 року, — говорить Олександр Олександрович. — Рішення про його створення було ухвалено на засіданні президії Музично-хорового товариства Української РСР — однієї з небагатьох громадських організацій, що існували за часів колишнього СРСР.

Published in Культура
П'ятниця, 29 Березень 2019 12:21

Чия вона, «нічийна» земля?

Підмічено, що споконвічні і, як правило, довготривалі й виснажливі спори за право власності на земельні наділи загострюються переважно навесні і восени. Саме тоді, коли приходить час засівати землю-годувальницю і коли настає пора збирати врожай.
Останнім часом в Україні в «земельну» тяжбу у ці пори року традиційно втягуються вже не тільки прості громадяни — власники земельних паїв та їхні орендарі, а й сама держава. Яка володіє мільйонами гектарів родючих земель, але дуже часто теж мусить доводити на них свої права...

Published in Земля і люди
П'ятниця, 29 Березень 2019 12:18

Доки не грянув "комунальний" грім

Реформи у житлово-комунальному господарстві, розпочаті в 2015 році, тривають. З тих пір схвалено багато законів: «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про житлово-комунальні послуги», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про енергетичну ефективність будівель» і «Про Фонд енергоефективності».

Усі вони покликані посприяти модернізації цієї вкрай занедбаної галузі, поліпшити якість послуг, а дехто з оптимістів навіть каже, що й знизити тарифи.

Published in Iншi роздiли
П'ятниця, 29 Березень 2019 12:14

Амністія буває... будівельною

Усі ми звикли до того, що грецьке слово «амністія» у перекладі означає «прощення» і застосовується до засуджених осіб як помилування, повне або часткове звільнення від покарання та його правових наслідків. Останнім часом про яку тільки амністію не доводиться чути! То вона має стосуватися несплачених податків, то незаконного збагачення, то повернення в Україну виведених в офшори капіталів.

Сьогодні йтиметься про будівельну амністію, яка стосується узаконення споруд, самовільно зведених без будь-яких дозвільних документів. Першу спробу такого прощення зробили в 2015 році, давши можливість за спрощеною процедурою впродовж року легалізовувати самобуди, зведені в 1992–2011 роках.

Сторiнка 1 iз 2

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».