№ 18-19 (24065-24066)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 15, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Травень 2015 19:58

Квіткові Ейфелева вежа й Колізей

СТОЛИЦЯ

Від 16 травня до 14 червня на Співочому полі можна буде побачити виставку квітів «Україна Європейська», повідомляє kyiv.ridna.ua із посиланням на прес-службу «Київзеленбуду». Тут кияни та гості міста зможуть полюбуватися на міні-Ейфелеву вежу та міні-Колізей, зануритись у казковий світ Г. Х. Андерсена тощо.
Слід зазначити, що крім традиційних агератуму, альтернатери, цинерарії, бегонії, іразіне та інших рослин, зеленбудівці нині активно використовують мох, що не потребує вибагливого догляду. А для формування об’ємних конструкцій майстри зеленого господарства вже сконструювали каркаси.
Для малечі на святі квітів буде організована «Дитяча країна» з аніматорами, а для всіх цікавих діятиме Алея майстрів з майстер-класами із вивчення різних ремесел.

Published in Розмаїття
П'ятниця, 08 Травень 2015 19:26

Мессі везе «БАРСЕЛОНУ» до Берліну

Із високою імовірністю ім’я першого фіналіста футбольної Ліги чемпіонів уже відоме. «Барселона» в першому півфінальному поєдинку, що відбувся на стадіоні «Камп Ноу», розгромила знекровлену «Баварію» — 3:0. Суперник каталонців визначається у протистоянні «Ювентуса» і «Реала», і фінал цього двобою все ще є відкритим після домашньої перемоги туринців — 2:1.
Головна заслуга у тому, що мюнхенці мають мало шансів зіграти в берлінському фіналі Ліги чемпіонів, належить лідерові «блаугранас» Ліонелю Мессі. Понад годину німецький гранд, якому через травми Ар’єна Роббена і Франка Рібері доводиться в останніх матчах непросто, стримував атаки господарів. Ба більше, першу половину другого тайму «Баварія» може занести собі до активу — гра відбувалася на зустрічних курсах, і атаки гостей були не менш небезпечними за спроби каталонців, хоча жодна з таких активних дій не завершилася ударом у площину воріт.

Published in Футбол

З різ­ни­цею у тиж­день два най­кра­щих на цей мо­мент ук­ра­їн­ських бок­се­ри здо­бу­ли пе­ре­мо­ги на про­фе­сій­но­му рин­гу. Во­ло­ди­мир Клич­ко під­твер­див ти­тул най­силь­ні­шо­го у важ­кій ва­зі, Ва­силь Ло­ма­чен­ко вкот­ре трі­ум­фу­вав у на­пів­лег­кій ва­го­вій ка­те­го­рії. Клич­ко­ві до­ве­ло­ся про­вес­ти на рин­гу всі 12 ра­ун­дів, Ло­ма­чен­ко до­вів пе­ре­ва­гу ра­ні­ше — ре­фе­рі пе­ре­рвав йо­го бій у дев’­ято­му ра­ун­ді.

Кличко захистив свої титули у бою з американцем Браянтом Дженнінгсом у Нью-Йорку. За підсумками 12 раундів усі три судді віддали перемогу українцю: двічі — з рахунком 116:111 та одного разу — 119:109. Для Кличка ця перемогла стала 64-ю на професійному рингу при 53 нокаутах.
Для Кличка-молодшого цей поєдинок був, напевне, найважчим після бою з Девідом Хеєм вісім років тому. Дженнінгс виявився гарним суперником, був швидким, гарно захищався й інколи добре атакував. Хоча активніші та винахідливіші дії американця в атаці могли б створити для Кличка-молодшого набагато більші проблеми, ніж розсічення під лівим оком, отримане після чергового пірнання американця.

Published in Бокс
П'ятниця, 08 Травень 2015 19:15

Луцька підніжка «ШАХТАРЮ»

На фі­ніш­ній пря­мій фут­боль­но­го чем­піо­на­ту під­ви­ще­на ува­га, як зав­жди в та­ких ви­пад­ках, при­ді­ляє­ть­ся бо­роть­бі за зо­ло­ті на­го­ро­ди та міс­ця у Лі­зі чем­піо­нів. В ук­ра­їн­ській пер­шо­сті три коман­ди — «Ди­на­мо», «Шах­тар» та «Дніп­ро» ве­дуть бо­роть­бу за ом­рі­яну ме­ту. І піс­ля мат­чів 22-го ту­ру ближ­че до неї ста­ли ки­яни та дніп­ро­пет­ров­ці, а «Шах­тар» не­спо­ді­ва­но спітк­нув­ся у Луць­ку.

Столичне «Динамо» розгромило «Говерлу» у Києві з рахунком 6:0. Для команди В’ячеслава Грозного такий рахунок можна вважати навіть прийнятним. У ворота ужгородців могло влетіти значно більше м’ячів, якби динамівці реалізували бодай половину своїх гострих моментів.
Заборона грати в цій грі орендованим гравцям «Динамо» практично нанівець звела інтригу в цій зустрічі ще до її початку. З перших хвилин гри стало зрозуміло, що «Говерла» буде задоволена навіть поразкою з мінімальним рахунком. Але не вийшло.

Published in Футбол

Сполука, яка міститься у зеленому чаї та яблуках, може допомогти знизити ризик серцевих нападів і раку. Ідеться про поліфеноли, що блокують ключову молекулу, яка викликає в організмі розвиток атеросклерозу і прогресування раку.
Учені нагадали, що атеросклероз може призвести до серцевого нападу, інсульту і навіть смерті.
В організмі молекула фактора росту ендотелію судин (VEGF) є основним чинником формування кровоносних судин в уражених клітинах за допомогою процесу, що зветься ангіогенез.

Лише кілька років тому кесарів розтин виконували суворо за медичними показаннями. Проте нині дедалі менше жінок народжують природним шляхом. Всесвітня організація охорони здоров’я стурбована цим фактом, пише Meddaily.
Згідно з даними ВООЗ, у світі лише 55 відсотків жінок народжують самостійно. Це пов’язано з тим, що багато породіль просять провести їм кесарів розтин навіть у тих випадках, коли мати і дитина абсолютно здорові. Ця тенденція особливо поширена в розвинених країнах.

Було б надзвичайно чудово, якщо б лікарі припинили тикати в нас шприцами з голками, адже чимало дорослих людей страшенно боїться уколів. Навіть більше, ніж діти. Але тепер є один досить перспективний спосіб доставити вакцину в кров людини без усіляких проколів шкіри і хворобливих відчуттів. Це — особливий пластир, який розробила інженер-біомедик Кася Савицька з Нью-йоркського університету Стоуні Брук.
При нормальних умовах шкіра людини погано пропускає великі молекули. Тому Кася придумала спосіб, як подолати цей розумний біологічний бар’єр. У лабораторії свого університету Кася деякий час досліджувала абсорбент полівінілпіролідон, здатний буквально витягати рідину з людської шкіри.

П'ятниця, 08 Травень 2015 13:54

Головний біль при застуді і нежитю

Го­лов­ний біль час­то су­про­во­джує за­сту­ду і не­жить. У ба­га­тьох ви­пад­ках до ін­фек­цій­но­го за­хво­рю­ван­ня при­єд­нує­ть­ся не­жить, який сам по со­бі та­кож мо­же су­про­во­джу­ва­ти­ся го­лов­ни­ми бо­ля­ми. На­справ­ді, та­кий не­при­єм­ний симп­том, як го­лов­ний біль, мо­же бу­ти озна­кою сер­йоз­них за­хво­рю­вань, які хо­ваю­ть­ся за ба­наль­ни­ми за­сту­дою і не­жит­ем. Про це ми роз­пи­та­ли фа­хів­ця — кан­ди­да­та ме­дич­них на­ук, до­цен­та Олек­сан­дра Чор­но­ку­ра.

— Так чому ж болить голова при застуді?
— Поява головного болю під час застудних захворювань пов’язана з кількома причинами. Перша — збільшення продукції внутрішньочерепної рідини, яка тисне на оболонки головного мозку (зокрема, через високу температуру). Друга — наслідок інтоксикації організму токсинами бактерій та інших мікроорганізмів. Третя — запалення придаткових пазух носа, а також отит.

По­дія, яку «Де­мо­кра­тич­на Ук­раї­на» стис­ло про­анон­су­ва­ла кіль­ка тиж­нів то­му (в но­ме­рі за 10 квіт­ня), — що­до за­вер­шен­ня скла­дан­ня в Ки­єві на дер­жав­но­му під­при­єм­стві «Ан­то­нов» пер­шо­го до­слід­но­го зраз­ка но­во­го транс­порт­но­го лі­та­ка Ан-178 та пе­ре­да­чі йо­го на ви­про­бу­ван­ня — від­бу­ла­ся точ­но у за­пла­но­ва­ні тер­мі­ни.

Урочистості, присвячені викоченню цього первістка нового покоління транспортних літаків із складального цеху, зібрали там 16 квітня не лише тисячі працівників ДП «Антонов», а ще й чимало гостей — керівників тих підприємств і організацій, які разом з «антоновцями» у співробітництві на принципах розподілу ризиків, власними коштами (тобто без будь-яких держбюджетних асигнувань) створювали сучасну крилату машину.

Наш спів­роз­мов­ник — Ігор Бор­ко, на­род­ний ар­тист Ук­раї­ни, со­ліст На­ціо­наль­ної опе­ри ім. Т. Г. Шев­чен­ка, яко­го на­зи­ва­ють зо­ло­тим те­но­ром Ук­раї­ни (мас­ти­тий іта­лій­ський те­нор Мар­чел­ло Аб­ба­до ска­зав, що го­лос Іго­ря Бор­ка схо­жий на го­лос ле­ген­дар­но­го спів­ака та кі­но­ак­то­ра Бень­ямі­но Джи­льї).

Він співав в оперних театрах США, Німеччини, Румунії, Голландії, Польщі, Росії, брав участь у Всесвітньому фестивалі «Євромовлення» (Угорщина), Шаляпінському міжнародному оперному фестивалі (Росія), у музичних фестивалях «Золота корона» (Україна), ім. Г. Берліоза (Ла-Кот-Сент-Андре), у Марселі та Ля-Шез-Дью (всі — Франція), у Днях культури України в Китаї та Росії, у Міжнародному параді тенорів (Москва), виступав перед делегатами Парламентської асамблеї Ради Європи, де разом з офіційною делегацією представляв Україну (Страсбург).

Published in Вітальня
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».