Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Березень 2019 12:35

Японці починають старіти у 76 років, а ми?

Rate this item
(0 votes)

У середньому у світі зниження рівня здоров’я населення починається у 65 років. Однак при цьому японці не відчувають проблем, поки їм не виповниться 76 років, тим часом у Папуа-Новій Гвінеї збої починаються вже в 46.
Такий 30-річний розрив розділяє країни з найвищим і найнижчим віком хвороб. Найбільш поширені у світі випадки серцево-судинних недуг. Зазначається, що до країн із високим еквівалентним віком у 65 років, крім Японії, належать Швейцарія, Франція, Сінгапур, Кувейт, Південна Корея, Іспанія, Італія та інші, а з найнижчим після Папуа-Нова Гвінея — Маршаллові острови, Афганістан, Соломонові острови, Вануату, Центральноафриканська Республіка, Лесото та інші.

Україна і країни СНД — на рівні 57,4–61 рік.
Такими є результати першого у своєму роді дослідження, в якому оцінювалася швидкість розвитку вікових захворювань у всьому світі. Згідно з ними британці не матимуть проблем до 70 років, американці — до 68.
Доктор Анджела Чанг з Університету Вашингтона заявила, що отримані результати показують: проблеми зі здоров’ям, пов’язані з віком, можуть призвести до дострокового виходу на пенсію, скорочення робочої сили і збільшенню витрат на охорону здоров’я.
Тому влада і системи охорони здоров’я країн мають враховувати, коли люди починають страждати від негативних наслідків старіння, і вживати заходів.
Дослідники вперше врахували 92 вікових захворювання, у тому числі 13 серцево-судинних, 35 ракових, шість хронічних респіраторних захворювань, три діабету, три — нирок і шість різновидів травм.
Дослідження по 195 країнах було опубліковано у міжнародному медичному журналі The Lancet Public Health.
Автори вважають, що розуміння того, які фактори сприяли успішній затримці хвороб — висока фізична активність, низький рівень куріння і кращий доступ до медичної допомоги, проливає світло на те, як можна зменшити прогнозований тягар старіння населення.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».