№ 23 (24173)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Чемпіон WBA в легкій вазі український боксер Василь Ломаченко потребує операції на плечі.
Василь Ломаченко пошкодив плече 12 травня під час титульного поєдинку з венесуельцем Хорхе Лінаресом. Про це боксер повідомив у своєму Instagram. Василь Ломаченко, зокрема, зазначив, що відчув пошкодження ще у другому раунді, але не хотів розчаровувати своїх уболівальників.
«Я відразу зрозумів, що щось не так з моїм плечем, але я не міг розчарувати своїх шанувальників виправданнями. Дякую за переважно добрі слова, які я вже отримав. Я повернуся на ринг цього року», — написав Ломаченко.

Published in Бокс
П'ятниця, 01 Червень 2018 10:31

Третя поспіль перемога «Реала»

Мадридський клуб укотре довів свою силу, скориставшись проблемами суперника.
Київський фінал Ліги чемпіонів увійде в історію. Саме на НСК «Олімпійський» мадридський «Реал» утретє поспіль переміг у ЛЧ. У новітній історії турніру такого ще не було.
Мало того, «Реал» виграв 9-й єврокубковий фінал поспіль. Унікальне досягнення. Укрінформ спробував розібратися, чому «Реал» переміг і цього разу та чого не вистачило для успіху «Ліверпулю».

Published in Футбол

3 ЧЕРВНЯ — 90 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ КОСТЯНТИНА ПЕТРОВИЧА СТЕПАНКОВА (СПРАВЖНЄ ПРІЗВИЩЕ — ВОЛОЩУК) (1928–2004), АКТОРА ТЕАТРУ І КІНО, 
ПЕДАГОГА, НАРОДНОГО АРТИСТА СРСР

Доля Костянтина Петровича була надзвичайно непростою. Народився він 3 червня 1928 року в українській родині. Батько майбутнього актора Петро Волощук був священиком, якого разом із дідусем актора у 1937 році репресували та розстріляли.
А мама, аби дати шанс своєму синові виплутатися з обставин, що склались, і прожити життя без тавра «син ворогу народу», знайшла йому опікунів в Умані та віддала Костя на виховання, змінивши йому прізвище на своє дівоче Степанко(в). Разом із Костиком опікунам мати віддала і свій будинок в Умані.

Published in Культура

Олександра Пренко — заслужений майстер народної творчості України, керівник гуртка «Килимарство» при Центрі естетичного виховання «Росток», що у Кропивницькому, автор розробки тканої площинної та об’ємної ляльки.
Своє мистецтво пропагує в Україні і світі. Лише цього року побувала на виставках і фестивалях у Голландії, Словенії, Болгарії, Угорщині, Латвії, Білорусі...

— Пані Олександро, Ваше дитинство досить цікаве й неординарне: Ви народилися на Кавказі...

Published in Культура
П'ятниця, 01 Червень 2018 09:12

Природні ліки від високого тиску

Якщо кров’яний тиск вищий за 140/90 мм рт. ст., значить, він є підвищеним, заявляють фахівці. Боротися з ним необхідно медикаментозно, зміною способу життя або іншими методами.
При цьому є продукти, які також допомагають впоратися із силою накачування крові, яка поступово призводить до серцевих захворювань, хвороб нирок, інсультів.
Такими природними ліками є буряковий сік і плоди гуави. Щоб тиск упав, досить 250 мл соку на день або 500–800 г гуави.
Цілющий вплив у буряках має дієтичний нітрат, спожитий у свіжому вигляді. За словами вчених, наше тіло перетворює нітрати на оксид азоту, що сприяє зниженню артеріального тиску.

Результати нового дослідження показали, що флавоноїди, які є природними хімічними сполуками, знайденими у фруктах і овочах, можуть допомогти сповільнити вікове погіршення функції легенів.
Флавоноїди — це клас рослинних поліфенолів, які виконують чимало функцій. У ролі пігментів рослин вони відповідальні за яскраві кольори фруктів і овочів. Крім того, вони привертають запилюючих комах і регулюють ріст клітин.
Різні наукові роботи показують, що флавоноїди, котрі містяться у продуктах харчування, мають велику кількість переваг для здоров’я людини.

П'ятниця, 01 Червень 2018 08:50

Як краще запобігти ожирінню?

На Європейському конгресі щодо ожиріння у Відні світові вчені представили результати своїх досліджень з проблеми ожиріння людей середнього та похилого віку.
Цікаве дослідження було проведене науковцями Erasmuc MC Rotterdam у Нідерландах, які вважають, що головне для запобігання надмірній вазі — скорочення споживання м’яса і збільшення овочів. Дослідники вирахували, що високого ефекту можна досягти шляхом заміни 50 г м’яса на день на 200 г овочів.
Хоча попередні дані свідчать про те, що вегетаріанські дієти можуть знизити ризик надмірної ваги, дослідники говорять, що менш екстремальні зміни також можуть мати значні переваги.

П'ятниця, 01 Червень 2018 08:49

Біль у суглобах можна побороти

Біль у суглобах — дуже поширена проблема, що виникає з різних причин. Він може бути викликаний різним станом здоров’я, включаючи артрит, проблеми зі спиною, старі травми, хворобу або пошкодження нервів. У літніх людей це зазвичай ознака остеоартриту.
Залежно від болю деякі фахівці у сфері охорони здоров’я рекомендують вживати добавки, зокрема колаген.
За словами дієтолога доктора Джоша Токсо, колаген — це тип білка, який міститься у наших тілах і допомагає будувати суглоби, зміцнює сполучну тканину. Він містить 19 різних амінокислот, будівельних блоків білків, які відіграють важливу роль для підтримання здоров’я.

П'ятниця, 01 Червень 2018 08:42

Чому болять ноги і що робити?

Ці запитання ми часто ставимо, особливо після 60 років. Чому ж виникають такі проблеми і як із ними боротися? Про це ми розпитали фахівця — флеболога, лікаря вищої категорії Олега СЛАБОГО.

— Неприємні відчуття і біль у ногах можуть мати різні причини. Це можуть бути серйозні захворювання, такі як варикозне розширення вен нижніх кінцівок, трофічні виразки або хвороба хребта, нервової системи.
Болі у ногах можуть виникати при захворюваннях кісток і суглобів, м’язів і сухожиль, лімфатичних вузлів і судин. Нерідко ці захворювання супроводжують одне одного.

П'ятниця, 01 Червень 2018 08:39

Мелодія для наших сердець

11 ЧЕРВНЯ — 65 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВІТАЛІЯ ВАСИЛЬОВИЧА БІЛОНОЖКА (1953), УКРАЇНСЬКОГО ЕСТРАДНОГО СПІВАКА, НАРОДНОГО АРТИСТА УКРАЇНИ

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року в селі Слобода на Сумщині. Паралельно із загальноосвітньою середньою школою закінчив музичну семирічну школу за класом акордеона. Брав активну участь у художній самодіяльності району та області.

Навчався в Сумському музичному училищі на диригентсько-хоровому факультеті та у Київській державній консерваторії за класом вокалу у народного артиста УРСР Костянтина Огнєвого.
Закінчивши музичне училище, Віталій працював у Чернігівській філармонії, служив в армії — у Київському військовому окрузі в десантних військах. Під час служби в армії Віталій Білоножко був й учасником Ансамблю пісні і танцю Київського військового округу.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».