Квітень
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Завдяки ефективному менеджменту вдалося стабілізуватидіяльність підприємства. Незважаючи на складні для економіки умови, за перші три місяці 2015 року Укрпошта не лише втрималалідерські позиції на ринку поштових послуг, а й зробила важливі кроки вперед.

Загальна сума доходів підприємства за січень-березень складає 1200,6 млн. грн, що на 18,8% (190 млн. грн.)більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За цей часотримано прибуток близько 12,5 млн. грн., що на 54% перевищує план. 

Підприємство не має заборгованості з виплати заробітної плати. За рахунок оптимізації структури управління середньомісячна заробітна плата одного працівника виробничого персоналуу І кварталі 2015 року зросла на5,1% до аналогічного періоду минулого року.

Published in Рiзне

Найцікавішим протистоянням чвертьфінальної стадії Ліги чемпіонів УЄФА стали дві зустрічі «Баварії» та «Порту». Після першої зустрічі цих команд (3:1 на користь португальців) здалося, що мюнхенцям складно буде вийти до півфіналу — надто показовими були їхні кадрові проблеми.
Для побіжної характеристики якості лазарету «Баварії» варто згадати лише про два імені — Франк Рібері та Ар’єн Роббен, лідери команди не допомогли їй ані в Порту, ані в Мюнхені. Насправді ж список втрат Хосепа Гвардіоли набагато більший.
Але вже до середини першого тайму німецький гранд перемагав за сумою двох матчів (2:0), а на перерву суперники пішли за рахунку 5:0 на користь господарів.

Published in Футбол
П'ятниця, 24 Квiтень 2015 23:13

Український прорив

Українські важкоатлети відмінно виступили на чемпіонаті Європи, який проходив у Тбілісі. У загальному заліку наша збірна виявилася найкращою. Це тим приємніше, що з останнього чемпіонату світу наші спортсмени повернулися без нагород. Загалом українці завоювали три золоті та одну срібну медалі.
Спочатку вітчизняних шанувальників важкої атлетики у ваговій категорії до 53 кг порадувала Ольга Паратова. Ольга за сумою двох вправ набрала 200 кг (90 + 110) і на 14 кг випередила німкеню Юлію Шварцбах. Переможний почин Паратової у ваговій категорії до 63 кг підтримала Юлія Калина. Українка вперше в кар’єрі піднялася на найвищу сходинку подіуму міжнародних змагань. У ривку вона підняла 106 кг у другому підході. І хоча не змогла утримати штангу в третьому — з вагою 110 кг, завоювала мале «золото» в першій вправі.

Громадянин України Олександр Усик, який попри окупацію свого краю й надалі живе в рідному Сімферополі, захистив титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у важкій вазі (до 90,7 кг). У Київському палаці спорту українець здобув перемогу технічним нокаутом над росіянином Андрєєм Князєвим.
Усик із перших секунд двобою заволодів центром рингу та почав шукати шпарини у захисті гостя з Воронежа, який у першому раунді навіть не думав про атаку.
У другій трихвилинці Олександрові стали вдаватися кроси та джеби. А після якісного аперкоту здавалося, що Князєв невдовзі «попливе». Але, до честі суперника, підборіддя в нього було «сталевим», як і розповідав наставник Усика Джеймс Алі Башир.

Published in Бокс
П'ятниця, 24 Квiтень 2015 23:09

Вольові перемоги лідерів

Ки­їв­ське «Ди­на­мо» та до­нець­кий «Шах­тар» у хо­ді мат­чів 20-го ту­ру зму­ше­ні бу­ли ві­ді­гру­ва­тись. Од­нак обид­ва гран­ди зі сво­їм зав­дан­ням впо­ра­ли­ся, здо­був­ши впев­не­ні пе­ре­мо­ги.

Луганська «Зоря» спробувала зіпсувати настрій «Шахтарю», але вистачило команди Юрія Вернидуба лише на перший тайм. У цей відрізок часу футболісти луганської команди чітко грали в захисті і небезпечно контратакували. Забила «Зоря» вже на другій хвилині гри. У штрафному майданчику донеччан м’яч влучив у руку Кривцову, і суддя вказав на одинадцятиметрову позначку. Любенович чітко реалізував пенальті і вивів свою команду вперед. У гірників у першому таймі моментів практично не було, а ось номінальні господарі мали ще кілька нагод забити.
І все ж наприкінці першого тайму «Шахтар» таки зумів зрівняти рахунок у доданий арбітром час. Після кількох рикошетів Кривцов вдало пробив головою у кут воріт — 1:1. Трималася «Зоря» аж до 68-ї хвилини. Саме тоді, після кількох невикористаних моментів відзначився Тейшейра.

Published in Футбол

На думку фахівців, наявність улюбленої справи та спілкування з іншими людьми знижують імовірність деменції. Зазначимо, що вчені вважають набуте слабоумство чумою XXI століття.
Нове дослідження стосувалося 256 осіб, середній вік яких становив 87 років. Важливо сказати, що до моменту початку експерименту ніхто з них не страждав від серйозних проблем із пам’яттю і розумовими процесами.
Літні люди, окрім іншого, розповідали про те, які хобі у них є. Деякі добровольці захоплювалися малюванням, графікою і скульптурою. Інші присвятили себе ремеслам: шиттю, деревообробці, гончарству, виготовленню кераміки тощо. Учених також цікавило питання, чи відвідують учасники експерименту кіно і театри, а також чи використовують Інтернет.

П'ятниця, 24 Квiтень 2015 22:53

Поговоримо про інсульт

Це — дру­га за час­то­тою при­чи­на смер­ті лю­дей ві­ком по­над 60 ро­ків (піс­ля гос­трих за­хво­рю­вань сер­ця), п’ята — се­ред лю­дей від 15 до 59 ро­ків. Ін­суль­ти роз­ви­ваю­ть­ся на­віть у ді­тей, вклю­ча­ючи но­во­на­ро­дже­них.
Що­ро­ку у сві­ті від ін­суль­тів по­ми­рає май­же 6 міль­йо­нів лю­дей. Ця хво­ро­ба вби­ває біль­ше лю­дей, ніж СНІД, ту­бер­ку­льоз і ма­ля­рія, ра­зом узя­ті. Але, ви­яв­ляє­ть­ся, кож­на лю­ди­на мо­же звес­ти ри­зик ін­суль­ту до мі­ні­му­му.
Як цьо­го до­сяг­ти, ми по­про­си­ли роз­по­віс­ти фа­хів­ця — до­цен­та, док­то­ра ме­дич­них на­ук Бо­же­ну За­до­рож­ну.

П'ятниця, 24 Квiтень 2015 22:45

Яскраве «літо в Україні»

Сонечко пригріває, що й спонукає наші думки і мрії частіше звертатися до прийдешнього літа або, принаймні, згадувати добрим словом торішнє. Болгарський художник Іван Стоянов минулим літом відвідав Україну, що, вочевидь, йому сподобалося, тому він і створив цілу серію картин у сполученнях яскравих, теплих кольорів.
Виставку своїх робіт під назвою «Літо в Україні», організовану за сприяння Посольства Республіки Болгарія, Іван Стоянов представляє на огляд киян і гостей міста у Музеї гетьманства на Подолі. Тридцять невеликих за розміром картин виконано темперними фарбами. Вони не мають назв, тому кожний глядач може сам придумати сюжет, споглядаючи знаки, символи, риб, тварин і квіти, чиї силуети повторюються у різноманітних композиціях.

Published in Культура
П'ятниця, 24 Квiтень 2015 22:37

Гринько ніколи не брехав людям

Є та­кі ак­то­ри, які, здає­ть­ся, бу­ли зав­жди, як вір­ні дру­зі чи доб­рі су­сі­ди. Лю­ди, які ні­би ста­но­влять наш мік­ро­кос­мос. Ближ­нє ко­ло, так би мо­ви­ти. Ми­ко­ла Гринь­ко як­раз та­ка лю­ди­на, з цьо­го са­мо­го ближ­ньо­го ко­ла, хо­ча з ча­су йо­го смер­ті (по­мер у 1989 р.) ми­ну­ло вже 25 ро­ків...

95 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИКОЛИ ГРИНЬКА, ВИДАТНОГО УКРАЇНСЬКОГО АКТОРА, НАРОДНОГО АРТИСТА УРСР

Микола Гринько народився 22 травня 1920 року (за іншими даними — 30 квітня) в Херсоні, в акторській родині. Його батьки грали в трупі Робітничо-селянського пересувного театру. Хлопчик із дитинства вирішив, що він теж обов’язково стане актором.
Коли почалася війна, Микола служив стрільцем-радистом на бомбардувальниках дальньої дії і був комсоргом полку. Після війни Микола Гринько працював на естраді. Був конферансьє, співав куплети, розважав публіку ексцентричними номерами. Його зріст 2 метри у чомусь визначав і характер естрадних номерів.

Published in Культура
П'ятниця, 24 Квiтень 2015 22:18

Протидіяти насильству!

Кон­вен­ція Ра­ди Єв­ро­пи про за­по­бі­ган­ня на­силь­ству сто­сов­но жі­нок і до­маш­ньо­му на­силь­ству та бо­роть­бу з ци­ми яви­ща­ми (да­лі — Стам­буль­ська кон­вен­ція) бу­ла від­кри­та для під­пи­сан­ня 11 трав­ня 2011 ро­ку в рам­ках 121-го за­сі­дан­ня Ко­мі­те­ту мі­ніс­трів Ра­ди Єв­ро­пи у Стам­бу­лі (Ту­реч­чи­на).

Зазначена конвенція створює всеохоплюючі правові рамки захисту жінок від усіх форм насильства та спрямована на попередження та ліквідацію цього явища, а також передбачає міжнародний механізм моніторингу імплементації її положень на національному рівні. Україна стала 17-ю державою, яка приєдналася до цього важливого міжнародно-правового інструменту, підписавши Стамбульську конвенцію 7 листопада 2011 року.

Published in Проблема
Сторiнка 1 iз 10

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».