№ 21 (24171)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Улітку люди часто стикаються з проблемою сонячних опіків. При цьому не завжди засоби з аптеки допомагають краще: іноді все, що потрібно, зберігається у вашому холодильнику.
Важливою умовою, що забезпечує захист шкіри при активному впливі на неї сонячних променів, є використання сонцезахисних засобів. Про це не можна забувати. Якщо ж шкіра вже обгоріла, то існує ефективний домашній засіб, який у кожного зберігається в холодильнику.

Весна добігає кінця, на порозі літо, але багато хто ще не готовий до інтенсивних випробувань і навантажень найактивнішого періоду року — до купань-пірнань, сонячних ванн досхочу-відвалу, пивних чемпіонатів, ігор у футбол і волейбол на пляжних майданчиках, трудових подвигів на честь товаришів, які вирушили у відпустку...
Тож як швидко і головне — без шкоди для здоров’я можна набрати «бойову» літню форму? Про це ми розпитали фахівця-гігієніста — кандидата медичних наук, доцента Любов КІЦУЛУ.

18 ТРАВНЯ — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МУЗЕЇВ

Колекція Національного музею Тараса Шевченка налічує понад 85 тисяч експонатів. Напередодні Міжнародного дня музеїв кореспондент «ДУ» зустрівся з Дмитром Стусом, який очолює Національний музей Тараса Шевченка, і дізнався про те, як створювався Музей та чим він живе зараз.

Published in Культура
П'ятниця, 18 Травень 2018 18:55

Крик самотньої душі

Практично кожна нова вистава Національного академічного театру російської драми ім. Лесі України стає помітною подією у культурно-мистецькому житті не тільки столиці, але й усієї країни.
Мовою мистецтва театр продовжує відверту розмову з небайдужим глядачем. Новою такою роботою театру стала вистава «Що трапилося в зоопарку».

Published in Культура

У столичній Муніципальній галереї мистецтв киян і гостей міста збирала персональна виставка заслуженого художника України Віталія Мовчана «Дорога до себе».
Художник працює в галузі станкового живопису і графіки. Віталій Мовчан — випускник Київського художнього інституту, член Національної спілки художників України. Бере участь у всеукраїнських та міжнародних виставках, аукціонах.

Published in Культура
П'ятниця, 18 Травень 2018 18:46

Біль їхніх утрат не вчухне ніколи

Війна на Сході України, яка триває вже п’ятий рік, регулярно збирає свою криваву данину. Страшні звістки про загибель або каліцтво тих, хто в окопах боронить суверенітет держави, дедалі продовжують надходити до домівок українців.
Не виняток і Полтавщина, де в обласній раді пишуть Книгу Пам’яті про тих, хто віддав своє життя, захищаючи Батьківщину в зоні АТО. На сьогодні її сторінки містять уже майже дві сотні прізвищ земляків, чиє життя обірвалося на фронті в розквіті сил...

Published in Регіони
П'ятниця, 18 Травень 2018 17:38

Польоти уві сні та наяву

Коли хочуть охарактеризувати щось зроблене поспіхом і всупереч здоровому глузду, зазвичай прислуговуються розхожим висловом на подобу «воза поставили попереду коня». Так сьогодні говорять і в Полтаві, описуючи дивні метаморфози з місцевим аеропортом «Полтава».

Занедбаному за багато років простоїв летовищу із застарілою інфраструктурою і хронічними боргами із зарплати персоналу, який звідти ще не розбігся, в грудні 2017 року Кабмін присвоїв найвищий статус... міжнародного.

Published in Регіони

Заглибившись в історію, легко простежити еволюцію грошей. Адже світова економіка будувалася на створенні універсальних засобів обліку.
Зараз особлива увага прикута до криптовалют. Вони не залежать від кордонів, із великою швидкістю можуть переміщатися з одного електронного гаманця в інший. При цьому мають низькі трансакційні витрати.

Відомо, що криптовалюти виникли як своєрідний протест проти фіскального домінування держави і залежності від центробанків. Дискусії навколо криптовалют і технології blockchain дуже прості — допоки «закрита» скринька цієї технології для широкого загалу, незрозуміло — жива вона чи ні.

Published in Економіка
П'ятниця, 18 Травень 2018 17:20

Наймолодшому мільйонеру – 7 років

За підсумками деклараційної кампанії доходи у розмірі понад 1 млн грн, отримані у 2017 році, задекларували 4063 платники податків в Україні. Наймолодшому мільйонеру в Україні — 7 років, а найстаршому — 99.
Про це повідомив в. о. голови ДФС Мирослав Продан.

Пільги для осіб з інвалідністю 1 групи
Для людей з інвалідністю першої групи передбачено безоплатне придбання лікарських засобів у разі амбулаторного лікування, але тільки за рецептом лікаря. При цьому соціальна виплата українця не повинна перевищувати розмір мінімальної пенсії.
Всім людям з інвалідністю 1 групи дається 50% знижка на покупку ліків у разі амбулаторного лікування.

Сторiнка 1 iз 2

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».