№ 31 (24181)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Учені кажуть, що навіть якщо немає діабету, глюкоза може коливатись, оскільки існують багато людей із дисфункцією глюкози і вони цього не знають, підтвердив дослідник Стенфордського університету Майкл Снайдер.
Нове дослідження показало, що у деяких людей спостерігаються стрибки рівня цукру в крові після їди.

Субота, 04 Серпень 2018 09:33

Апендицит: причини та лікування

Усім відомо, що таке апендицит. Принаймні, нам так здається, адже змалечку стикалися з цією проблемою, якщо не особисто, то операцію робили комусь із рідних або знайомих.
Подейкували, що всім космонавтам раніше, ще за радянських часів, про всяк випадок видаляли апендикс, аби ця штука не зашкодила в польоті. Хтозна, й чи справді так було, однак навіть на суходолі апендицит здатний завдати серйозного клопоту. Тож, щоб недуга не застукала нас зненацька, варто розібратися, що й до чого.
Отже, про причини виникнення та лікування апендициту ми розпитали фахівця — досвідченого хірурга Михайла ЛАЙКА.

Субота, 04 Серпень 2018 09:31

Редактор на всі часи

6 СЕРПНЯ — 80 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ БОРИСА ФЕДОРОВИЧА ДЕРЕВ’ЯНКА (1938–1997), УКРАЇНСЬКОГО ПУБЛІЦИСТА, ЖУРНАЛІСТА, СЦЕНАРИСТА

Творець і перший редактор «Вечерней Одессы» Борис Федорович Дерев’янко народився 6 жовтня 1938 року в селі Янівка (нині Іванівка) Іванівського району Одеської області.
У 1955 році закінчив Іванівську середню школу. На філологічний факультет Одеського держуніверситету ім. І. І. Мечникова вступив не відразу — працював спочатку в райвиконкомі, потім у районній газеті.
До університету вступив у 1957 році й закінчив його у 1964-му, там же був літпрацівником у студентській багатотиражці.

Published in Особистість
Субота, 04 Серпень 2018 09:26

Слово про українського музиканта

Доля поставилася до нього безжалісно... З життя пішов він у самому розквіті творчих сил — всього 48 років судилося йому прожити. На жаль, уже 30 років немає його з нами...

Ім’я цієї людини назавжди вкарбоване золотими літерами в історію українського мистецтва. У музичній пресі 80-х Сергій Скринченко згадується як один із найталановитіших піаністів України.
Протягом 90-х рр. склалася славетна традиція проведення меморіальних концертів для вшанування пам’яті видатного піаніста. Ювілейному концерту з нагоди 60-річчя Сергія Скринченка, який відбувався 30 серпня 2000 року у Малому залі Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського (далі — НМАУ), присвячена була передача Українського радіо.

Published in Особистість

На території Національного музею історії України відбувся унікальний симфонічний концерт. Цей виступ став яскравим результатом плідної кооперації Федеративного молодіжного оркестру Німеччини (Bundesjugendorchеster) та Молодіжного симфонічного оркестру України.

Український оркестр заснували 2017 року за ініціативи відомого диригента Оксани Линів. А Bundesjugendorchеster є найпрестижнішим молодіжним оркестром Німеччини, що вже протягом 50 років несе світу послання музичного мистецтва найвищої якості.

Published in Культура
Субота, 04 Серпень 2018 09:22

Єднаймося силою Лесиного слова

Три дні на Поліссі, в Новограді-Волинському, тривало Міжнародне свято літератури і мистецтва «Лесині джерела». Саме у рамках цього свята в Музеї родини Косачів проходив ХІІІ Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки.

На цій гостинній звягельській землі народилася Леся Українка, яка прославила Україну та свій край далеко за межами. Сюди з усіх куточків України їдуть на конкурс поціновувачі творчості великої поетеси: молоді актори та досвідчені метри.

Published in Культура

З початку поточного року затребуваність аграрних розписок суттєво зросла. Станом на 16 липня їх уже виписано 638. Цю інформацію надав Проект IFC «Аграрні розписки в Україні», який спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства, Міністерством юстиції та за підтримки уряду Швейцарії впроваджує в нашій країні цей інструмент кредитування малих та середніх сільгоспвиробників.
Про результати роботи з аграрними розписками у першому півріччі поточного року та можливості, які вони надають сільгоспвиробникам, розмовляємо з керівником Проекту IFC Хелен ФЕЙРЛЕМБ.

Published in Земля і люди

Новина про те, що в далекому від України Афганістані геологи зустріли уродженця Волині, який пропав безвісти 30 років тому під час радянськоафганської війни, днями облетіла Інтернет.
Як виявилось, ідеться про уродженця села Велика Глуша, що на Волині, колишнього радянського військовослужбовця, прапорщика Ігоря Бєлокурова. Офіційно вважалося, що він пропав безвісти під час бою поблизу Кандагара у 1988 році.
Відтоді про прапорщика не надходило жодної звістки. Його матір, Антоніна Василівна Бєлокурова, який нині вже 78 років, всі ці роки відмовлялася вірити в загибель сина і чекала його повернення до батьківської хати. А односельці на знак пошани до свого мужнього земляка, який чесно виконав свій військовий обов’язок, навіть установили І. Бєлокурову пам’ятник на місцевому сільському цвинтарі.

Published in Пам'ять

А все через... крадіжки кабелю! Експеримент проводитиметься лише в трьох містах Дніпропетровської області — решти країни нововведення поки що не стосуватимуться.

Нещодавно з’явилося повідомлення, що «Укртелеком» планує відмовитися від стаціонарного (фіксованого) телефонного зв’язку, замінивши його мобільним. Принаймні, новина такого змісту з’явилася на сайтах кількох інформаційних агентств.

До Києва з міжнародного аерокосмічного салону «Фарнборо-2018» — однієї з двох найбільших у світі (поряд з «Ле Бурже» у Франції) виставок цього профілю, яка протягом тижня в другій половині червня працювала у Великобританії на аеродромі, розташованому неподалік від Лондона, — повернулася делегація провідних фахівців флагмана українського авіабудування — державного підприємства «Антонов».

«Ан-178»: на британській землі й у небі
Цього разу, як і позаторік на попередньому «Фарнборо-2016», вітчизняні творці авіаційної техніки спрямували на всесвітні оглядини, що раз на два роки відбуваються на британському аеродромі, дослідний зразок транспортного літака «Ан-178», котрий здатен перевозити до 18 тонн різноманітних вантажів (техніка тощо) і може випускатись як у цивільному, так і у військово-транспортному варіанті.

Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».