№ 30 (24180)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Футболісти київського «Динамо» обіграли у суботу донецький «Шахтар» (1:0) і стали володарями Суперкубка України 2018 року.
Це вже сьома звитяга столичних футболістів в історії вітчизняних суперкубкових поєдинків, повідомляє Укрінформ.
М’яч на 34-тисячному стадіоні «Чорноморець» в Одесі забив Виталій Буяльський (18-а хвилина).

Published in Футбол

«Шахтар» та «Динамо» успішно стартували у  28-му чемпіонаті України з футболу.

Чемпіон України з футболу донецький «Шахтар» та володарі «срібла» київські динамівці з перемог розпочали нову, 28-му національну першість країни.
Гірники у Чернігові обіграли новачка УПЛ — «Десну» (2:0). Голи: Жуніор Мораес (31-а хвилина) та Марлос (55-а), повідомляє Укрінформ.

Published in Футбол
П'ятниця, 27 Липень 2018 14:52

Усик – абсолютний чемпіон світу

Український боксер Олександр Усик здобув у ніч із суботу на неділю яскраву перемогу над Муратом Гассієвим із Росії у московському спорткомплексі «Олімпійський».

Олександр став абсолютним чемпіоном світу, завоювавши пояси WBC, WBO, WBA, IBF, The Ring, Кубок Мохаммеда Алі та 10 млн дол. призових, повідомляє Укрінформ.
12-раундовий бій пройшов за тотальної переваги українського боксера, якому всі троє суддів віддали перевагу за очками (120:108, 119:109, 119:109).

Published in Бокс

Фірма — розробник відомого таміфлю, швейцарська фармацевтична компанія Рош, сподівається на те, що її нові ліки скоро вийдуть на ринок і посядуть там гідне місце.
Передбачається, що новий препарат також буде використовуватися для лікування грипу у людей із високим ризиком ускладнень. Деякі аналітики, проте, не такі оптимістичні у прогнозах щодо препарату. Балоксавір-марбоксіл показав скромний результат порівняно зі своїм попередником — таміфлю, який уже перебуває під тиском більш дешевих дженериків.

Хімічні речовини, що використовують для приготування м’яса, наприклад у салямі і хот-догах, можуть викликати розлади настрою, які медики визначають як манію, повідомляють дослідники нейровірулогіі і педіатрії Університету Джона Хопкінса у Балтіморі.
Ці хімічні речовини відомі під назвою нітрати. Їх часто додають в оброблене м’ясо для запобігання розвитку бактерій.

Серед плодів, які можуть регулювати або навіть знижувати рівень цукру у крові, лікарі назвали всім знайомий огірок.
Цей живильний овоч допомагає при діабеті, оскільки містить багато клітковини, зазначають фахівці в галузі діабету медичної спільноти Diabetes Council.
У свою чергу, вживання великої кількості клітковини може знизити рівень цукру в крові, додали вони. Волокно уповільнює перетравлення вуглеводів і цукру.

Підлітки, які постійно користуються смартфонами, більш схильні до підвищеного ризику розвитку синдрому дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ), зазначають у новому дослідженні науковці Мічиганського університету.
Їх висновки дозволяють ствердно відповісти на запитання, яке виникає у багатьох батьків щодо впливу цифрових пристроїв на увагу дітей і появу психічних або поведінкових проблем.

Улітку мільйони людей прямують на береги озер, річок і морів. Саме там наше здоров’я піддається численним небезпекам, і мова зовсім не про купання у нетверезому стані, сумні наслідки якого очевидні майже всім.
У деяких людей купання у свіжій воді може викликати холодний шок, і для відновлення температури тіла вони почнуть прискорено дихати, що загрожує зупинкою серця.
Купання у річках може призвести до виникнення хвороби Вейля, яка поширюється зі щурячою сечею. Озера і річки здатні заразити нас норовірусом або бактеріями на зразок кишкової палички.
Чим же ще небезпечні відкриті водойми? Про це ми розпитали фахівця — кандидата медичних наук Галину САФОНОВУ.

Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського радіо наступного року святкуватиме 90річчя створення. Це — один із найбільш гастролюючих колективів України.

Географія мандрів лише за останній рік: Італія, Румунія, Туніс, Китай, зокрема Гонконг. Це — найвідоміші сцени Європи, Азії та Африки: «СітіХолл» (Гонконг, КНР), Національна філармонія (Пекін, КНР), Театр Карло Феліче (Генуя, Італія), Театр Петруцеллі (Барі, Італія), Театр Понкієллі (Кремона, Італія), Театр Лучано Паваротті (Модена, Італія), Театр опери та балету (Тімішоара, Румунія), Національна опера (Туніс).

Published in Вітальня
П'ятниця, 27 Липень 2018 14:34

Що приховують лаштунки КХАТу?

Уже традиційно під завісу театрального сезону в Класичному Художньому Альтернативному Театрі народжується нова вистава.
Цього разу театрали мали нагоду вперше побачити спектакль «Шапочка Єврейська, або Сукіни діти» за п’єсою Олександра Карабчієвського, що розповідає про життя театру та акторів.

Театр — це таємниця для глядачів. З дитинства для всіх нас — це особливий світ, де можливі всілякі дива, де актори після смерті на сцені воскресають для майбутньої вистави. Жебраки і небожителі, вони — незвичайні люди і життя в них незвичайне. Мабуть, тому глядачеві так цікаво зазирнути за лаштунки.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».