№ 43 (24090)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Жовтень 2015 19:33

Випала Словенія – потрібний реванш

У плей-оф за право виступити на чемпіонаті Європи 2016 року у Франції збірна України гратиме з командою Словенії. Такі результати жеребкування, яке відбулося 18 жовтня у швейцарському Ньйоні.
Українці вже грали зі словенцями у відборі до чемпіонату Європи 1996 року та у плей-оф Євро-2000.
У Києві 1994 року українці зіграли унічию зі словенцями — 0:0. У Любляні «синьо-жовті» поступилися — 2:3. У плей-оф 2000 року тодішні підопічні Йожефа Сабо програли на виїзді — 1:2 (пам’ятний багатьом досі гол Міленко Ачімовича з центру поля в залишені Олександром Шовковським ворота), а в Києві була нічия — 1:1.

Published in Футбол
П'ятниця, 23 Жовтень 2015 19:15

Провал у Швеції, загроза в Києві

Не­вда­лим вий­шов тре­тій тур Лі­ги чем­піо­нів УЄФА для обох ук­ра­їн­ських учас­ни­ків. Фут­бо­ліс­ти до­нець­ко­го «Шах­та­ря» на ви­їз­ді по­сту­пи­ли­ся швед­сько­му «Маль­ме», а ди­на­мів­цям Ки­єва по­при не­по­га­ний до­маш­ній ре­зуль­тат у по­єдин­ку про­ти анг­лій­сько­го «Чел­сі» за­гро­жу­ють дис­цип­лі­нар­ні по­ка­ран­ня.

Першими розпочали єврокубковий тиждень динамівці. На НСК «Олімпійський» вони приймали лондонців, які перед стартом турніру вважалися фаворитами G. Але у команди Жозе Моурінью нині не все гаразд як на внутрішній арені (після 9 матчів у прем’єр-лізі — 11 очок, 12-е місце), так і в Лізі чемпіонів, де після домашньої перемоги над аутсайдером квартету «Маккабі» була виїзна поразка від «Порту».

Published in Футбол

Оди­над­ця­тий тур чем­піо­на­ту Ук­раї­ни у прем’­єр-лі­зі за­пам’­ята­єть­ся вбо­лі­валь­ни­кам без­ком­про­міс­ною бо­роть­бою та ве­ли­кою кіль­кіс­тю за­би­тих м’ячів. А най­ці­ка­ві­шою по­ді­єю ста­ло про­ти­сто­ян­ня двох гран­дів віт­чиз­ня­но­го фут­бо­лу — «Ди­на­мо» та «Шах­та­ря».

У стартових складах обох команд прихильників українського футболу чекало кілька сюрпризів. Ні в старті, ні в запасі не виявилося Рибалки у «Динамо» та Тайсона у «Шахтаря». Мірча Луческу вирішив надати черговий шанс Бернарду. І бразилець своїм шансом скористався на всі сто.

Published in Футбол

Під час пе­ред­ви­бор­чої агі­та­ції укра­їн­ці чу­ють ма­су ба­дьо­рих обі­ця­нок, як лег­ко і швид­ко мож­на ви­рі­ши­ти геть усі проб­ле­ми. Де­ко­го це дра­тує, а де­ко­го ті­шить, бо на­дія, як ка­жуть, вми­рає остан­ньою.

Але у цей особливий період райдужних сподівань усе ж таки прийнято згадувати і про невирішені питання. І цим переймається не тільки ошуканий електорат. Про заморожені проблеми у передвиборчих змаганнях невдахам-попередникам нагадують також і потенційні кандидати — професійні обіцяльники.

Ме­ди­ки твер­дять, що по­страж­да­ти від пе­ре­охо­ло­джен­ня мож­на і при плю­со­вій тем­пе­ра­ту­рі. Адже по­год­ні умо­ви з тем­пе­ра­ту­рою ниж­че +7°С вже вва­жаю­ть­ся та­ки­ми, що мо­жуть спри­чи­ни­ти проб­ле­ми зі здо­ров’­ям.

Тож температура, при якій можна переохолодитися, може бути і плюсовою. При переохолодженні температура тіла знижується до 35 градусів і нижче. А це вже реальна загроза вашому життю. Як же поводитися у період суттєвого похолодання й напередодні морозної зими, ми вирішили розпитати фахівця — лікаря-гігієніста, кандидата медичних наук Іго­ря Ге­ни­ка.

Чому не можна їсти вівсянку на сніданок? Вівсяна каша — улюблений ранковий продукт для багатьох, бо вівсяні пластівці корисні для здоров’я, як знаємо ми всі.
Вівсянка обволікує слизову шлунка, нормалізує його роботу. Для нормалізації ваги рекомендують їсти вівсянку протягом 15 днів. Водночас у такий спосіб людина позбавляється від закрепів. Однак не все так безхмарно, як здається на перший погляд. Постійно їсти вівсянку, та ще й у великих кількостях, шкідливо й навіть небезпечно для здоров’я.

Тепер навчальний заклад повністю пристосований до навчання дітей з ДЦП. Нині у школі навчаються як здорові діти, так і 85 дітей-інвалідів, 30 з яких потребують допомоги при пересуванні. Саме для цих дітей у школі було встановлено спеціальний місткий ліфт.
Допомога в ремонті та технічному оснащенні будівлі була надана Посольством США в Україні, а також командуванням збройних сил США. Ремонтні роботи здійснювалися спільними зусиллями американських та українських фахівців. Крім установки ліфта, у школі № 168 зробили ремонт у коридорах і приміщеннях та утеплили фасад будівлі, а також провели заміну вікон.

П'ятниця, 23 Жовтень 2015 18:42

Остеопорозу можна запобігти

20 жовт­ня сві­то­ва спіль­но­та про­ве­ла Все­світ­ній день про­фі­лак­ти­ки ос­тео­по­ро­зу, що від­зна­чає­ть­ся з іні­ці­ати­ви На­ціо­наль­но­го то­ва­ри­ства ос­тео­по­ро­зу Ве­ли­ко­бри­та­нії за під­трим­ки Все­світ­ньої ор­га­ні­за­ції охо­ро­ни здо­ров’я з 2005 ро­ку.

Слово «остеопороз» означає «пористі кістки». При остеопорозі кістки стають більш тонкими й «тендітними», ніж вони мають бути. Захворювання поширене серед людей віком 60–70 років, зокрема жінок у менопаузі, та є основною причиною частих переломів кісток у літніх людей. Щоб уникнути небажаних подій, слід якомога раніше діагностувати недугу. Для цього застосовується рентгенографія і кісткова денситометрія.

Наш спів­роз­мов­ник — Да­ни­ло Ді­ров, ху­дож­ник, ман­дрів­ник, на­род­ний дип­ло­мат (ке­рів­ник де­пар­та­мен­ту між­на­род­них від­но­син Му­зею твор­чої ди­нас­тії Зно­би-Го­лем­бі­єв­ських).
Йо­го ім’я доб­ре ві­до­ме в мис­тець­ких і дип­ло­ма­тич­них ко­лах. Уже ба­га­то ро­ків він опі­кує­ть­ся еко­ло­гіч­ни­ми та куль­ту­ро­ло­гіч­ни­ми проб­ле­ма­ми, за що от­ри­мав по­дя­ки від уря­дів різ­них кра­їн.
Влаш­ту­вав по­над три­дцять пер­со­наль­них ви­ста­вок у різ­них кра­їнах сві­ту.

Картини художника перебувають у колекціях глав багатьох держав, у тому числі у президента Венесуели, віце-президента США, президента Албанії, короля Марокко, президента Китайської Народної Республіки, президента України та інших. Отакої!

Published in Вітальня

Стрічка українського режисера Олександра Литвиненка «По той бік» відібрана до участі в міжнародному повнометражному конкурсі 45-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість», що стартує в Києві 24 жовтня, повідомила прес-служба фестивалю.
«По той бік» — перший повнометражний художній фільм студії S13 LYTVYNENKO FILMS, в планах якої популяризація українського кіно за межами нашої країни. Роботу знято власним коштом, без залучення інвесторів. Молода вчителька дивом виживає після нещасного випадку. Але після зіткнення зі смертю в неї з’являється сила бачити у своїх видіннях місця злочинів. Для неї стирається межа між життям і смертю, дійсністю й сном, правдою та брехнею.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».