Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Березень 2019 12:40

Люксембург та Португалія подали протести

Rate this item
(0 votes)

ОБИД­ВІ ФЕ­ДЕ­РА­ЦІЇ НА­ДІ­СЛА­ЛИВ УЄФА ОФІ­ЦІЙ­НІ ЗВЕР­НЕН­НЯ

Федерація футболу Люксембургу надіслала в УЄФА офіційне звернення з проханням переглянути результат відбіркового матчу Євро-2020 з Україною. Підстава — участь у матчі Жуніора Мораеса. Про це сказано в прес-релізі організації, повідомляє Sport Arena.

«Після гри з Україною Федерація футболу Люксембургу з різних джерел отримала повідомлення, що є серйозні сумніви щодо участі в матчі гравця Жуніора Мораеса, який був у стартовому складі збірної України в грі проти Люксембургу.

Вивчивши цю інформацію і відповідні правила ФІФА, ФФЛ вирішила виступити з офіційним зверненням до УЄФА з проханням переглянути результат матчу Люксембург — Україна, який відбувся 25 березня 2019 року», — йдеться в заяві.
Раніше президент Федерації футболу Люксембургу Поль Філіп заявив, що організація подасть скаргу через гру за збірну України Жуніора Мораеса. Зазначимо, що подібний запит в УЄФА надіслала і Федерація футболу Португалії.
Нагадаємо, що португальське видання Mais Futebol сумнівається, що нападник Жуніор Мораес мав право виступати за збірну України. Можливо, в його випадку порушили статтю 7 Статуту ФІФА «Отримання нового громадянства».
Мораес перейшов у донецький «Металург» у 2011 році, потім провів сезон у софійському ЦСКА. З липня 2012-го по лютий 2017 року він виступав в Україні за «Металург» і «Динамо», після чого відправився в короткострокову оренду в китайський «Тяньцзінь Цюаньцзянь». З літа 2017-го Жуніор знову грає в Україні.
В даному випадку все залежить від того, як ФІФА трактує положення «безперервно» з огляду на чотиримісячне відрядження Мораеса в оренду в «Тяньцзінь Цюаньцзянь».
Бразилець отримав українське громадянство 18 березня, його викликали в збірну 19-го, 22 березня він вийшов на заміну в матчі проти Португалії (0:0), а 25 березня вперше зіграв в основі національної збірної — проти Люксембургу (2:1).
* * *
Генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький прокоментував ситуацію з отриманням бразильцем Жуніором Мораесом громадянства України.
Юрій Запісоцький у коментарі «Футбол 24», зокрема, зазначив, що набуття громадянства України Мораесом пройшло відповідно до чинного українського законодавства.
«У нас є абсолютно чітке переконання, що процедура дотримана і всі терміни витримані. Згідно з українським законодавством Мораес постійно проживав на території України протягом 5 років.
Є Закон про громадянство, який вимагає 180 днів у році перебувати на території України, і Податковий кодекс, який вимагає 183 днів для визначення резидентства. Якщо ми беремо навіть більший термін, 183 дні, то норма дотримана. Він в оренді був не більше 4 місяців. Тобто всі терміни дотримані.
Позиція Федерації полягає в тому, що у нас немає сумнівів, що набуття громадянства України Мораесом пройшло відповідно до чинного українського законодавства, і немає сумнівів у його постійному 5-річному проживанні на території України», — підкреслив Запісоцький.
* * *
УЄФА відкрив дисциплінарне провадження щодо участі Жуніора Мораеса за збірну України в матчах відбору на Євро-2020 проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1). Про це повідомляє сайт УЄФА.
Провадження відкрито після скарг від Федерацій футболу Люксембургу та Португалії. Ця справа розглядатиметься відповідно до можливого порушення статті 55 Дисциплінарного регламенту УЄФА.
Протест подали в контрольний, етичний і дисциплінарний органи УЄФА, які ухвалять рішення щодо нього на найближчому засіданні. Дата засідання поки не оголошена.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».