№ 44 (24247)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Екс-чемпіон світу з боксу Девід Хей, який є менеджером британського суперважковаговика Дерека Чісори, вважає, що поєдинок його підопічного з колишнім абсолютним чемпіоном світу у крузервейті Олександром Усиком може відбутися.

У грудні Чісора мав боксувати з Паркером, але той відмовився від бою, а тепер новозеландець набув форми і знову викликає британця на поєдинок, повідомляє Klitschko-brothers.com.

Published in Бокс

19 листопада завершився груповий раунд кваліфікації Євро-2020. У фінальний раунд останнім пробився Уельс. Таким чином, відомі 20 збірних із 24, які зіграють на Євро-2020. У березні 2020 року відбудеться раунд плей-оф, в якому визначаться останні чотири фіналісти турніру.
Збірна України автоматично потрапила на команду Нідерландів (і Румунії, якщо та пройде плей-оф) у групі C, поєдинки якої відбудуться в Амстердамі і Бухаресті.

Published in Футбол
П'ятниця, 22 Листопад 2019 15:38

Ця збірна голодна до великих перемог

Підсумковий Експерт-клуб Parimatch присвятили успіху збірної України у відборі на футбольне Євро-2020.

«У нас молода, впевнена у своїх силах збірна, яка голодна до великих перемог. Її реальний потенціал ми усі побачимо у фінальній частині Євро-2020», — ці слова асистента головного тренера збірної України Олександра Шовковського стали лейтмотивом підсумкового в цьому році засідання Експерт-клубу Parimatch. На ньому проаналізували вдалий відбір на футбольне Євро-2010, а також намагалися зазирнути у найближче майбутнє національної команди.

Published in Футбол
П'ятниця, 22 Листопад 2019 15:34

Як не дати дитині занедужати взимку?

Хворіти у будь-якому віці важко і неприємно. Однак найбільше переживань ми відчуваємо, коли захворює наша дитина. Тому ми готові докласти всі свої сили, щоб не допустити цього.
Отже, немедикаментозні способи профілактики простудних захворювань у дітей.
Водний баланс. У будь-яку пору року дуже важливо пити достатню кількість води. Це допоможе організму бути міцнішим і справлятися з вірусами. Крім того, дитині краще не давати чорний чай, замінивши його зеленим. У холодну пору року можна періодично запарювати трав’яні чаї.

Нове дослідження американських учених показало, що вживання ситної і калорійної вечері у пізні години пов’язано з погіршенням роботи серцево-судинної системи, зокрема у жінок.
Раніше вчені зібрали докази того, що час прийому їжі впливає на здоров’я серця. Наприклад, прийом їжі на початку дня допомагає скинути вагу. Навпаки, пізня їжа сприяє зростанню ваги й уповільненню метаболізму.
Тепер же з’ясували, що при пізній вечері з’являються запальні маркери, які зазвичай пов’язані з діабетом і серцевими захворюваннями.

Думки і емоції можуть створювати певні фізичні відчуття у тілі, оскільки розум і тіло пов’язані. Це можна перевірити на простому прикладі: подумайте про розрізаний апельсин, і у вас відразу ж почнеться слиновиділення. Тобто образи і думки можуть викликати фізичну реакцію в тілі.

Одним з учасників процесу є травлення, яке починається не з язика, а в мозку. Наші думки й емоції можуть впливати на якість перетравлення їжі.
У цьому плані очевидно, що на ньому позначається стрес, тому оптимізація психічного здоров’я є важливою частиною харчування.

Восени багато людей застуджуються, хворіють на ГРЗ та грип. І коли лікування розпочато із запізненням та не доведено до кінця, застуда часто переростає у бронхіт. Починається сухий, докучливий кашель, який за кілька днів переходить у вологий і з часом сходить нанівець.
Але так буде лише за умови, якщо хворий вчасно звернеться до лікаря і виконуватиме всі його вказівки. Які вони, правильні дії, щодо запобігання бронхіту? Про це ми розпитали фахівця — отоларинголога Галину Федотівну КРУТЕНЬ.

— І справді, багато хто намагається якомога швидше вийти на роботу. Лікування застуди чи грипу вони до кінця не доводять і в результаті отримують хронічний бронхіт. А з цією хворобою впоратися набагато важче. Надзвичайно важливо уважно ставитися до призначень лікаря і приймати необхідні ліки.

Галина Яблонська. Народна артистка України. Актриса Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Театр відзначає своє століття. Актриса Галина Яблонська — на порозі свого 92-річчя. Стаж акторської діяльності — 85 років! На сцені Театру ім. Івана Франка — 68 років.

Щоразу після переглядів вистав, коротких зустрічей, спілкування бережно занотовую до записника цікаві, неймовірні історії, почуті з вуст Галини Гілярівни. Якось сказала актрисі: «У Вас красиве прізвище, пані Галино!», на що вона усміхнулася й розповіла:
— Моє справжнє прізвище — Галина Юхимівна Сіденко. Сталося так, що мій батько у 1938 році був репресований.

Published in Вітальня

Фільм «Захар Беркут», що стартував у прокаті 10 жовтня, й далі збирає і глядачів та кошти. На сьогодні його подивилися 436770 українців, а боксофіс стрічки становить 35016393 гривні.

Про це повідомляється на сторінці фільму у Facebook.
«Понад 35 мільйонів гривень та шостий тиждень прокату! Історичний екшен «Захар Беркут» продовжує цікавити, вражати, радувати, хвилювати та надихати українців у кінотеатрах!» — зазначила команда фільму і подякувала «всім-всім-всім, хто завітав за цей час у кіно».

Published in Культура
П'ятниця, 22 Листопад 2019 15:09

Історія та музика Михайла Степаненка

Відійшов у вічність Михайло Степаненко — видатний український композитор і піаніст, народний артист України, професор та багаторічний завідувач кафедри спеціального фортепіано № 1 Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського, голова Національної спілки композиторів України.

Безперечний внесок Михайла Борисовича в українську музичну культуру. Він десятиріччями невтомно збирав у свою «історичну скарбничку» унікальні свідоцтва про розвиток вітчизняної музики — від стародавньої Русі до сьогодення. Адже музична культура України минулого ще й досі лишається terra incognita для простого українця.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».