Жовтень
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Чемпіон світу за версією WBA у легкій вазі Василь Ломаченко, який готується до бою проти володаря титулу WBO пуерторіканця Хосе Педраси, розповів, що травма, яку він отримав навесні, надала йому перший у житті шанс відпочити.
За словами українського боксера, відновлення після травми тепер дає йому змогу перезавантажитися, повідомляє Klitschko-brothers.com.
«Я відпочивав шість місяців, забув безліч рухів та ударів, — сказав Ломаченко. — Нині перезавантажуюся, оновляю програму у себе в голові.

Published in Бокс
П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:35

Успіх українських плавців

Президент Петро Порошенко привітав українських плавців-спортсменів, які здобули вже чотири медалі на Іграх нескорених у Сіднеї.

Про це Глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.
«Сьогодні надзвичайно вдалий день для наших плавців на Invictus Games Sydney 2018! Вже чотири нагороди у наших нескорених — срібло та бронза у Володимира Короля, срібло у Богдана Оксентюка та срібло у Віктора Шинкарука. Тримаємо кулаки та вболіваємо за вас далі, наші переможці!» — зазначив Порошенко.

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:33

«Шахтар» програв, але собі не зрадив

На своєму полі у Харкові «Шахтар» програв «Манчестер Сіті» в Лізі чемпіонів — 0:3. Рахунок не викликав подиву, зважаючи на кадрову катастрофу перед матчем.

Через травми зіграти не змогли ключові виконавці гірників — Тайсон і Марлос. Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека напередодні пообіцяв, що команда все одно не зраджуватиме своєму комбінаційному футболу і атакуватиме при першій-ліпшій нагоді.
У захисті «Шахтар» намагався грати дуже грамотно і щільно. Виходило перші 10 хвилин, поки зірковий «Ман Сіті» не розбігався і не розігрівся. Далі команда Хосепа Гвардіоли затисла господарів на їхній половині поля.

Published in Футбол

Країни, в яких висока тривалість життя, заслуговують вивчення їх укладу, побуту, способу життя. Головним у цьому списку є стиль харчування.
Тривалий час першою у світі за тривалістю життя населення є Японія, незважаючи на катаклізми, які проносяться над нею, починаючи від ураження радіацією після вибухів атомних бомб. У країні середня тривалість життя становить трохи менше 85,7 року.
Однак нещодавно автори найбільш всебічного дослідження глобального стану у світі зробили прогноз, що до 2040 року в таблиці життя Японію переможе країна, де все більш стійко переважає середземноморський стиль харчування.

Дослідники з Мічиганського університету вивчали мінеральні добавки і вправи у мишей і виявили дивовижні результати — харчування має більший вплив на масу і силу кістки, ніж фізичні вправи.
Крім того, навіть після того, як тренування припинилися, мишам удалося зберегти приріст кісткової тканини до того часу, доки вони дотримувалися дієти, доповненої мінералами.
Другий важливий висновок полягає у тому, що тільки дієта благотворно впливає на кістку, навіть без тренування.

Учені нагадали, що введення до раціону діабетиків певних продуктів допомагає утримувати рівень цукру в крові на належному рівні, а в людей із ризиком діабету — запобігти такому стану.
У цей список продуктів потрапляють багато овочів і фруктів. Серед них велика кількість екзотичних або не дуже доступних. Однак є й такі, що завжди на кухні, вони недорогі і завжди під рукою.
Цього разу британські дієтологи Джульєтта Келлоу і доктор Сара Брюер радять придивитися до червоної цибулі, яка може мати вирішальне значення для контролю стану.

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:28

Цей бридкий надокучливий кір

До цієї дитячої, здавалося б, хвороби у мене цілком доросле серйозне ставлення. І це невипадково, адже перехворіти на кір у 33 роки, як сталось у моєму житті, не дуже, виявляється, приємно. До всього кір підкосив мене у відрядженні — у славному місті Полтава.
Недугу здолали впродовж тижня місцеві фахівці-інфекціоністи за мого щирого бажання одужати у найкоротші терміни — адже редакційне завдання слід було виконувати за будь-яку ціну...
Тоді все сталося, як бажалося, та, на жаль, і сьогодні дізнаємося з повідомлень ЗМІ про спалахи кору — то на Івано-Франківщині, де занедужали водночас 53 дитини, то з Вінниччини, де захворіли понад 30 маленьких наших співгромадян.

За 10 хвилин і з точністю до 99% тест по відбитку пальця видає інформацію про вживання людиною наркотичних засобів. Він набагато перевершує за оперативністю традиційні аналізи крові або сечі, взяті у людей, що вживають ці речовини.
Такі функції виконує революційний сканер відбитків пальців Reader 1000. Це — відкриття нового дослідження, в якому розглянуті результати роботи порівняно з існуючими аналізами.
Пристрій точно тестує чотири основні групи наркотиків, найбільш часто вживані — кокаїн, опіати, канабіс й амфетаміни.

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:26

Спати потрібно 7-8 годин на добу

Попередні результати найбільшого у світі дослідження сну показали, що люди, які спали в середньому від 7 до 8 годин на добу, краще когнітивно виглядали, ніж ті, хто спав менше або більше цього часу.
Найбільше у світі дослідження сну було розпочато в червні 2017 року, і за кілька днів понад 40000 людей з усього світу вже брали участь в онлайндослідженні, в якому міститься детальний опитувальник і серія когнітивних процесів.
«Ми дійсно хотіли захопити звички людей щодо сну по всьому світу.

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:25

Хто нас захищає від раку?

Дослідники з Інституту еволюційної медицини Цюріхського університету і Медичної школи Аделаїди проаналізували дані з 178 країн і виявили зв’язок між розміром сім’ї та ризиком раку.
У всьому світі захворюваність на різні види раку збільшується з меншим розміром сім’ї. «І це співвідношення не залежить від доходу, рівня урбанізації й віку», — пояснює професор Мажей Хеннеберг, академічний гість в UZH і старший автор дослідження.

Група дослідників, у тому числі професор Френк Рюлі, виявила, що не тільки розмір сімейного ядра, тобто батьки і діти, але й розмір родини, включаючи членів розширеної сім’ї, захищають від раку.
Дослідження показує, що розмір сім’ї, який визначається за кількістю дітей, народжених від матері протягом її життя, має сильну негативну кореляцію з частотою всіх типів раку, незалежно від віку людини.

Сторiнка 1 iз 11

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».