№ 45 (24195)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

16-го і 20 листопада футболісти національної збірної України проведуть гостьові поєдинки проти команд Словаччини (в Лізі націй) та Туреччини.
Напередодні з журналістами зустрівся головний тренер Андрій Шевченко, який підкреслив, що в цих зустрічах зробить акцент на перспективну молодь, повідомляє Укрінформ.

Published in Футбол

3 листопада у київському Олімпійському домі вшанували лауреатів двох спортивних місяців.
Президент НОК України Сергій Бубка вручив нагороди кращому спортсмену серпня — дворазовому чемпіону і срібному призеру чемпіонату Європи з плавання Михайлу Романчуку, а також чемпіонці світу з жіночої боротьби Аллі Черкасовій, яка виграла номінацію у жовтні, повідомляє Укрінформ.

Ге­не­раль­на Асамб­лея єв­ро­пей­ських олім­пій­ських ко­мі­те­тів (ЄОК) ви­зна­чи­ла міс­це про­ве­ден­ня зи­мо­во­го Єв­ро­пей­сько­го юнаць­ко­го олім­пій­сько­го фес­ти­ва­лю (ЄЮОФ), який про­йде 2023 ро­ку.

Найкращі юні олімпійці із зимових видів спорту вестимуть боротьбу за нагороди найпрестижніших змагань континенту в італійському регіоні Фріулі-Венеція-Джулія, повідомили Укрінформу у прес-службі НОК.

П'ятниця, 16 Листопад 2018 12:05

Усик нокаутував Беллью

Ук­ра­їн­ський бок­сер за­хис­тив зван­ня аб­со­лют­но­го чем­піо­на сві­ту у важ­кій ва­зі.

Бій у Манчестері до 7-го раунду був майже рівним. Тоні Беллью вміло захищався і непогано контратакував. Олександр Усик поступово збільшував швидкість і у 8-му раунді його перевага стала тотальною.
Після серії потужних ударів Беллью опинився на підлозі рингу і рефері зафіксував нокаут. Таким чином, Олександр Усик захистив звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

Published in Бокс

Археологи виявили, що люди, які жили у IX– X століттях, камені у нирках, застуду, лупу й облисіння лікували листям папороті. Про це свідчать рослинні білки, знайдені в останках древніх людей. Отримані дані говорять про те, що це був чай із листя рослини.
Сьогодні папороті використовуються в усьому світі для лікування різних захворювань, включаючи рани, болі у шлунку, зміїні укуси й навіть психічні розлади.

«Незважаючи на високий рівень вакцинації дітей у Швеції, є ще деякі батьки, котрі не впевнені в її доцільності, побоюючись, що вакцини є причиною дитячих хвороб», — говорить керівник дослідження Йохан Альм, консультант у дитячій лікарні та доцент кафедри клінічної науки і освіти Інституту Стокгольмської загальної лікарні.

Рак передміхурової залози діагностується у чоловіків досить часто. Зазвичай симптоми не з’являються на ранніх стадіях, але вони сильно відчутні, коли пухлина виростає досить великою і чинить тиск на уретру.
Виходячи з цього, не можна проґавити деякі загальні ознаки, які є ключовими попереджувальними сигналами захворювання.

За словами вчених, дефіцит вітаміну B12 може викликати широкий спектр проблем, таких як втома і порушення зору. Вітамін також необхідний для підтримки здорової нервової системи. Відсутність B12 може призвести до того, що організм вироблятиме аномально великі еритроцити, які не можуть нормально функціонувати.

П'ятниця, 16 Листопад 2018 11:55

Якою має бути дієта взимку?

Чи має різ­ни­ти­ся діє­та літ­ня й зи­мо­ва? І чи ли­ше се­зон­ни­ми об­ста­ви­на­ми зу­мов­лює­ть­ся ця різ­ни­ця в на­шо­му ра­ціо­ні? Скіль­ки взим­ку слід їс­ти са­ла, чо­му ко­рис­ні ква­ше­ні про­дук­ти?
Про це і не тіль­ки ми роз­пи­та­ли лі­ка­ря-діє­то­ло­га Ми­хай­ла БА­РА­БА­ША.

25 ЛИСТОПАДА — 180 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ІВАНА СЕМЕНОВИЧА НЕЧУЯ-ЛЕВИЦЬКОГО (1838–1918), ВИДАТНОГО УКРАЇНСЬКОГО ПИСЬМЕННИКА

«Сла­ва на­шо­му най­пер­шо­му по­віс­тя­ре­ві, що сво­їми та­ла­но­ви­ти­ми пра­ця­ми ви­вів на світ жит­тя лю­дей сво­го краю — від прос­тої се­лян­ської ха­ти і до ви­со­ких хо­ро­мів, ...на­шо­му не­вси­пу­що­му тру­дів­ни­ко­ві за все те, що він зро­бив за­для сла­ви рід­но­го краю і йо­го по­сту­пу у ши­ро­кі сві­та, де по­ра вже йо­му за­йня­ти пос­тать ря­дом з дру­ги­ми осві­че­ни­ми на­ро­да­ми!»

Так охарактеризував творчість Нечуя-Левицького Панас Мирний.

Published in Особистість
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».