Жовтень
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Зірка змішаних єдиноборств уперше відвідала Україну за ексклюзивним запрошенням Parimatch.
Зірковий ірландський боєць змішаних єдиноборств (ММА) Конор Макгрегор уперше прилетів до Києва і його візит став справжньою подією в спортивному житті України. З лютого цього року Макгрегор є офіційним амбасадором Parimatch і бренд доклав чимало зусиль, аби запросити легенду головного промоушену змішаних єдиноборств — Ultimate Fighting Championship (UFC) до нашої країни.
На прес-конференцію в Champion Hall/Parimatch КВЦ «Парковий» зібралася неймовірна кількість журналістів. Причому не лише українських. Наприклад, на захід приїхали медійники з Білорусі і Казахстану. Ажіотажу не завадила навіть та обставина, що подія затрималася на три години через затримку авіарейсу ірландця внаслідок погодних умов.

На британському острові Мен закінчилася «Велика шахова швейцарка». 150 гросмейстерів розіграли єдину путівку на турнір претендентів-2020.

Переможцем несподівано став китайський гросмейстер Ван Хао — 8 очок з 11. Стільки ж пунктів набрав і американець Фабіано Каруана, але поступився за додатковими показниками (сума рейтингів суперників).
Проте Каруана, так би мовити, не постраждав. По-перше, він уже мав право грати на претендентських змаганнях, по-друге, у Британії на грошові призи додаткові показники не впливають. Абсолютний переможець мав отримати 80 тисяч фунтів стерлінгів, другий призер — 60. Цього разу і Ван Хао, і Каруані видали по 70.

Чемпіонам України — футболістам донецького «Шахтаря» не вдалося здобути другу перемогу поспіль у груповому турнірі Ліги чемпіонів УЄФА-2019/20. Гірники у третьому турі основної сітки розіграшу розійшлися миром із чемпіоном Хорватії — загребським «Динамо» — 2:2.

На ОСК «Металіст» у Харкові м’ячі забили Євген Коноплянка, який відзначився на 16-й хвилині ударом у дальній кут воріт Домініка Ліваковича, та Додо (75) — у складі господарів; Дані Ольмо (25), Міслав Оршич (60, з пенальті) — у балканців.
Наступний поєдинок у Лізі чемпіонів «Шахтар» зіграє також із хорватськими динамівцями, які прийматимуть донеччан 6 листопада на «Максимирі» в Загребі.
Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував нічию 2:2 в матчі ЛЧ проти загребського «Динамо», повідомляє Укрінформ.

Published in Футбол
Четвер, 24 Жовтень 2019 22:01

Гіпертонія: Що робити?

Як часто ви відчуваєте запаморочення, особливо коли швидко встаєте з ліжка або крісла? Ви страждаєте на метеопатію? Ви відчуваєте сонливість, у вас холодні руки та ноги? Все це може бути виявом гіпотонії — низького кров’яного (артеріального) тиску.
На щастя, подібне явище можна контролювати, але спочатку слід розібратися в причинах гіпотонії та зрозуміти, чому хтось до неї схильний, а хтось — ні. За порадами з цього приводу ми звернулися до фахівця — лікаря-кардіолога Галини Василівни АНДРІЄВСЬКОЇ.

У Національному палаці мистецтв «Україна» відбувся ювілейний концерт Героя України, народного артиста, лауреата Шевченківської премії Анатолія Паламаренка «Посміхнись». Про те, як відбувався цей концерт, наша розмова з Анатолієм Несторовичем.

— Чи були у Вас раніше сольні концерти у Палаці «Україна»?
 — Неодноразово виконував свої номери під час різних концертів. А сольний концерт на цій поважній сцені у мене відбувся вперше. Ініціатором його проведення став заслужений діяч мистецтв України Роман Недзельський, який донедавна був директором Палацу «Україна».

Published in Вітальня

У Муніципальній галереї мистецтв Києва відкрилася дивовижна виставка творів народного художника України Василя Забашти та його родини. Цю унікальну виставку зініціював учень митця, народний художник України, лауреат Шевченківської премії Валерій Франчук.

«Це — великий і мудрий учитель, — розповідає Валерій Франчук. — У 93 роки він самостійно організовував свою виставку! А скільком художникам дав благословення. Свого часу він благословив і мене.
Саме в таких людей міць нашої України: вони живлять кров нації, пророщують зерно на неосяжній ниві нашої давньої культури.

Published in Культура
Четвер, 24 Жовтень 2019 21:50

Беркут повертається. Кіно дня

В українських кінотеатрах демонструється нова екранізація повісті Івана Франка «Захар Беркут» — в Україні уже друга — після однойменної стрічки Леоніда Осики 1971 року.

Нова екранізація більше, ніж попередня, зроблена за мотивами — додалися нові герої та сюжетні лінії. Загалом перед нами — практично інша історія, яка тільки зберігає контури повісті Івана Франка.
З повісті у фільм перейшли головні герої: сам Захар Беркут, його молодший син Максим, їхній антагоніст Тугар Вовк і його донька Мирослава. Присутні тут і завойовники-монголи (дія стрічки відбувається 1241 року під час походу Батия на Східну Європу).

Published in Культура

Важко повірити в те, що вже немає «Золотого голосу Праги». Воістину Карел Готт був народним артистом, одним із тих улюблених співаків, без яких неймовірно навіть уявити собі європейську і світову естраду останнього півсторіччя.
«Френк Сінатра Східної Європи» — ось так залюбки називали артиста у 70–80-х рр. минулого століття. Знавець шоу-бізнесу Карел Готт у своїх концертах зберігав надзвичайний артистизм шоумена і талант інтерпретатора, у стилі якого гармонічно поєднувалися традиції бельканто (Беньяміно Джильї, Джузеппе де Стефано та Енріко Карузо) і естрадних зірок (Роя Орбісона, Елвіса Преслі і Тома Джонса).

Published in Особистість
Четвер, 24 Жовтень 2019 21:42

Узаконений викривач чи "стукач"?

Кожен свідомий громадянин зможе боротися з корупцією, заявивши в правоохоронні органи на казнокрада, який незаконно збагачується. Верховна Рада схвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції» (№ 1010).

Документ був ініційований Президентом і визначений як першочерговий. Його зареєстрували 29 серпня, а вже 17 вересня парламент підтримав законопроект 252 голосами народних депутатів. Запрацює закон із 1 січня 2020 року.

Напередодні старту ринку землі, рішучий курс на який проголосила чинна влада, в українському суспільстві розпалюються пристрасті навколо доцільності такого кроку.

І хочеться, і колеться...
Земельне питання в Україні занадто чутливе, щоб ставитися до нього легковажно. Не в останню чергу темою ринку землі маніпулюють виходячи з переважно негативного ставлення українців до його запровадження.
Приміром, за результатами опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» (http://ratinggroup.ua), лише 19% опитаних підтримують запровадження продажу землі сільськогосподарського призначення, 73% — проти цієї ініціативи, 8% — не визначилися.

Published in Земля і люди
Сторiнка 1 iз 9

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».