№ 1 (24256)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Як довго затримається на Євро-2020 наша збірна?
На чемпіонат Європи футбольна збірна України їде з твердим наміром вийти з групи, де ключовим для нас стане матч проти Австрії. Звичайно, ніхто не проти обіграти Нідерланди в Амстердамі і виграти групу.
Але і перспективи посісти друге місце та вийти на переможця групи А (скоріше за все, Італію) теж не перекреслюють наших шансів дійти до чвертьфіналу.
Успіх на Євро-2020 залежатиме від чіткої комунікації штабу Андрія Шевченка з ключовими виконавцями збірної. Головні фігури цієї команди — П’ятов, Степаненко, Зінченко, Малиновський, Марлос, Ярмоленко, Мораес, Яремчук. Серед потенційних відкриттів турніру — Миколенко, Матвієнко, Циганков.

Фантастичне «золото» Підручного, історична перемога команди Петракова, топові успіхи Ломаченка, Харлан і Білодід. Укрінформ згадує найбільші успіхи українського спорту в році, що минув.

Вихід на Євро-2020
«Я обіцяв, що ми поїдемо на Євро-2020. Я дотримав свою обіцянку», — відразу після перемоги над Португалією (2:1) сказав головний тренер нашої збірної Андрій Шевченко.
Його команда кваліфікувалась із першого місця у відбірковій групі і потрапила в перший фаворитський кошик під час жеребкування фінальної частини Євро-2020. Успіх величезний. Ми обійшли чинного чемпіона Європи — Португалію і міцну Сербію. Але головне — у нас реально класна збірна.

Published in Спорт

Брі виробляється шляхом додавання сичужного ферменту у молоко разом із сіллю і бактеріями, відомими як сирна культура. Потім суміш залишають для дозрівання приблизно на місяць.
Під час процесу дозрівання біла цвіль утворює шкірку сиру. На відміну від інших видів цвілі, які ростуть на їжі, ця абсолютно безпечна для вживання.
Різні зміни можуть суттєво вплинути як на його смак, так і на текстуру. Наприклад, більш тривалий період дозрівання призводить до більш гострого і м’якого сиру.
Брі можна їсти окремо — сирим або запеченим, але зазвичай у поєднанні з хлібом, крекерами, фруктами або горіхами.

Постійне покашлювання у здорової людини може вказувати на різні ситуації. Подібний стан здатний говорити про наявність в організмі людей певного дисбалансу в роботі органів дихання.
Найпоширеніша причина постійного покашлювання у здорової людини — це недостатньо ефективне функціонування слизової оболонки носоглотки. Іноді вона не може очищатися від пилу і частинок, що потрапляють в організм разом з диханням.
Саме тому людина підсвідомо використовує кашель як засіб позбавлення від такої проблеми. У подібних ситуаціях не варто сильно турбуватися про своє здоров’я, однак потрібно частіше провітрювати приміщення.

Скільки пластикового посуду є у нас удома? Напевно, багато. Але вчені попереджають, що при впливі високих температур пластик може виділяти небезпечні речовини, які здатні провокувати серйозні захворювання.
Практично в усіх пластикових ложках, віничках, лопатках, які ми використовуємо при варці та смаженні, містяться олігомери — токсичні речовини, які просочуються в їжу при температурі понад 70°C.
Якщо всередину організму потрапить висока доза олігомерів, вони можуть викликати захворювання печінки і щитовидної залози. Крім того, вчені пов’язують олігомери з безпліддям, раком і підвищеним рівнем холестерину.

Дослідження, проведене Американським онкологічним товариством, може стати проривом у боротьбі з онкологічними захворюваннями. Науковці стверджують, що навіть швидка 20-хвилинна прогулянка може знизити ризик виникнення семи видів раку на 20%.
Дослідники спостерігали понад 755 тисяч людей протягом десятиліття. Виявлено, що люди, які займаються помірними фізичними вправами лише дві з половиною години на тиждень, мають менше ризиків онкологічних хвороб. До таких занять належать, крім швидкої щоденної прогулянки, легка велосипедна їзда.
Помірні вправи протягом п’яти годин на тиждень підвищують шанси здорового життя до 27%.

Дехто дивується: хіба погода може впливати на стан здоров’я? Фахівці твердять: може, ще й як. Поганий настрій, болі в суглобах, ломота у тілі, «чавунна» голова, апатія та інші неприємності. Усе це звично списують на погану погоду. І недаремно!
За статистикою, кожна третя людина на планеті — метеозалежна (стан здоров’я погіршується або поліпшується зі змінами погоди). Також експерти зазначають, що різкі перепади в погоді можуть негативно відбиватися на стані кожної людини, навіть тієї, що може похвалитися відмінним здоров’ям.
Як же захиститися від погоди? Про це ми розпитали фахівця — лікарятерапевта Гаврила Васильовича ГУПАЛА.

У році, що минув, у Національній філармонії України відбувся ювілейний концерт народної артистки України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, солістки Національної опери України Ольги Нагорної. Сьогодні пані Ольга — наш гість.

— Як виникла ідея провести ювілейний концерт у Національній філармонії України?
— Маємо таку практику, що солісти Національної опери України проводять свої сольні концерти саме в Національній філармонії. У театрі ми співаємо вистави, а у філармонії хочемо показати себе з іншого боку. Тут виконуємо арії з опер, концертні арії, дуети, народні пісні.
У мене нещодавно був ювілей і я в театрі співала партію Віолетти в опері Дж. Верді «Травіата».

Published in Вітальня

Ми, вокалісти, — головний інструмент оркестру.
Марія Каллас

Ідеальна Аїда, найпривабливіша Баттерфляй, єдина у світі Джоконда, «оперна Дузе» та чимало інших схвальних оцінок сподобилась отримати за життя на оперній сцені Соломія Крушельницька.
Її унікальне лірико-драматичне сопрано незрівнянної краси всесвітньо відомий диригент Артуро Тосканіні вважав неперевершеним музичним інструментом. Надзвичайна привабливість та елегантність, сценічна обдарованість і витончений артистизм — усе це дано їй було від Бога.
Вона не мала потреби у покровителях і завжди прагнула бути господаркою власної долі. «Мільйонери пропонували мені, — згадувала Соломія, — збудувати окрему оперу виключно для мене...» Але вона легко відхиляла всі пропозиції руки й серця, напевно, тому, що за нею упадали, до неї «записувалися на прийом».
Видатний італійський музикознавець Рінальдо Кортопассі визначив їй високе місце поруч із зірками оперної сцени, котрі панували в мистецтві на початку ХХ століття, — Карузо, Шаляпіним, Тітта Руфо та Баттістіні. При цьому він зазначав: «Однак порівняно зі своїми уславленими колегами вона виявилася набагато вищою як особистість...»

Published in Особистість

Сьогодні вік наймолодших учасників радянсько-афганської війни 1979–1989 років, яку Україна визнала агресією СРСР проти далекої азіатської держави, перевалив уже за півстоліття. А тим із них, хто брав участь у бойових діях із самого початку, зокрема офіцерам і прапорщикам, за шістдесят.
Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 тисяч українців — майже кожен четвертий радянський військовослужбовець. Понад три тисячі з них загинули, доля десятків невідома...

Published in Пам'ять
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».