№ 27 (24177)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

На реконструйованій арені «Юність» запорізький «Мотор» гратиме матчі гандбольної Ліги чемпіонів.
У Запоріжжі делегація Європейської гандбольної федерації проінспектувала реконструйований Палац спорту «Юність» і готова надіслати офіційне підтвердження того, що спортивний майданчик може приймати матчі європейського рівня.
Про це у розмові з журналістами заявив представник Комітету ЄГФ з питань проведення спортивних змагань Томас Гангель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Published in Спорт

Два сценарії для Луніна в «Реалі»
Сценарій перший — позитивний. Український воротар поступово закріплюється у складі мадридського клубу і за два-три сезони виростає до першого номера команди.
Тут головне — аби у подібний розвиток подій повірив сам Андрій, бо в «Реалі» у нього повірили. І справа навіть не у грошах, а у тому, що 19-річний Лунін переміг у шаленій конкуренції. Уявляєте, скільки молодих воротарів були у полі зору скаутів «Реала».

Published in Футбол

В Україні триває літнє міжсезоння, яке наші лідери використовують із максимальною користю для себе. Продають, звільняються від баласту і, звісно, посилюються новачками. Нині у цій гонці озброєнь «Шахтар» однозначно попереду.

«Шахтар»: заміна Фреду і ляпас «Динамо»
Насамперед наш чемпіон зберіг головного тренера Паулу Фонсеку. Португальський фахівець прийняв для себе новий виклик і спробує досягти нових успіхів уже з фактично власною командою.

Published in Футбол

Такого висновку дійшли вчені, завершивши нове дослідження. Згідно з результатами дослідження часте вживання в підлітковому віці великої кількості міцних алкогольних напоїв ставить під загрозу здоров’я майбутніх поколінь, робить майбутніх дітей менш товариськими, порушує хід їхнього розвитку в період статевого дозрівання. Учені попереджають, що це стосується обох батьків.
Дослідження проводилося вченими з Університету Лойола (Чикаго, США). Для вивчення впливу алкоголю на майбутнє потомство вони використовували щурят. Протягом раннього і пізнього статевого дозрівання щурам щодня давали алкоголь.

П'ятниця, 06 Липень 2018 16:17

Як зупинити діарею?

Рідко можна зустріти людину, яка жодного разу не страждала від діареї (проносу). Вона може виникнути у будь-якому віці. Цей дискомфортний стан істотно погіршує якість життя й часом навіть вимагає стаціонарного лікування через розвиток небезпечних ускладнень.
При вираженій або безперервній діареї необхідно звернутися до лікаря, який підбере необхідне лікування, щоб зупинити недугу.
Ми вирішили детально розпитати про шляхи вирішення проблеми діареї у фахівця — кандидата медичних наук Сергія ГОЛОВЕНКА.

Існують вистави, появи яких глядач із нетерпінням чекає кілька місяців, що залишаються до прем’єри.
Саме до таких належить вистава «Актрисі завжди вісімнадцять...» за п’єсою Джона Маррела «Спогади», яка нещодавно поповнила репертуар Нової сцени Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки.

Спектакль розповідає про останнє літо уславленої актриси Сари Бернар, яке вона провела на своїй приморській віллі. Поруч із нею лише її секретар Жорж Піту, якому вона розповідає про своє життя, родину, яскраві епізоди, незабутні зустрічі, чоловіків, ролі, подорожі...

Published in Культура

Світлана Орліченко — заслужена артистка України, актриса театру і кіно. Перевагу віддає театру. Понад 20 років — прима Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

Її репертуар насичений і цікавий. Дездемона («Отелло»), Сваха («Одруження»), Варвара («Дрібний біс»), Журналістка («Черга»), Маркіза («Небезпечні зв’язки»), Варя («Вишневий сад»), Пацієнтка, Адвокат («Мотузка»)...
Неперевершено грає Сільвію в однойменній виставі. Хтось влучно зауважив: «Кращої собаки, аніж Ви, ми не зустрічали».

Published in Культура
П'ятниця, 06 Липень 2018 16:11

Роман зі смертю

Для Київського академічного Молодого театру, виявляється, немає нічого неможливого. Сюжет, який на перший погляд здається абсурдним, тут можуть так обіграти, що в результаті виходить досить змістовна вистава.

Валерія Городецька нещодавно переклала українською мовою п’єсу Олександра Сєліна «Парашутист» та поставила її на камерній сцені театру.
Головний герой Едвардас Лацис (артист Олексій Нежурко) — професійний парашутист. Але під час одного зі стрибків його парашут не розкрився.

Published in Культура
П'ятниця, 06 Липень 2018 16:09

З його вуст пісня полетіла у світ

Згадуючи пісню, про яку я хочу розповісти, знову повертаюся думкою туди, де ясніється мені незабутній образ мого творчого побратима і співавтора Назарія Яремчука.

Дехто з молодих може вже запитати: «А хто це?» Але люди старшого покоління добре знають, що популярнішого, улюбленішого співака в 80–90-х роках уже минулого століття, певно, не було.
Його концерти збирали чи не найбільшу кількість слухачів. Та й нині на Українському радіо не тихне його голос. Утішаюсь я тим, що поміж поетів Назарій поклав на свої вуста найбільше пісень саме на мої слова.

Published in Культура
П'ятниця, 06 Липень 2018 16:07

Співак, який народився в тюрмі

Люди старшого покоління його добре пам’ятають — цей співак часто звучав по всесоюзному радіо, постійно, як то кажуть, «мелькав» по телебаченню на весь Радянський Союз.

Його красиве обличчя, його тембрально наповнений голос дуже подобався людям. А пісні «Колодязь», «Фантазер», «За Дунаєм» були на вустах у багатьох.
Я кажу про Ярослава Євдокимова. І хоча він переважно співав російською, але душу мав українську. Спитаєте — чому? А тому, що народила його мати, яка була засуджена за український буржуазний націоналізм як «бандерівка».

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».