№ 16 (24166)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

У матчі-відповіді чвертьфіналу ЛЧ «Рома» сенсаційно обіграла на своєму полі «Барселону» — 3:0 (перший поєдинок — 1:4) і за сумою двох матчів пройшла далі. У складі римлян відзначилися Джеко, де Россі (пенальті) та Манолас. На попередній стадії саме «Рома» перемогла «Шахтар».

Published in Футбол

Швейцарський менеджер збирається повернути глядачів на трибуни і навчити наші клуби заробляти.

Швейцарець Томас Грімм став новим президентом Української футбольної прем’єр-ліги (УПЛ). За 58-річного функціонера проголосували 10 клубів УПЛ із 12. «Зоря» і «Динамо» утримались.
Грімм виявився єдиним кандидатом на посаду і це красномовно свідчить про стан справ у нашій лізі. Грімм — третій в історії керівник УПЛ після Віталія Данилова і Володимира Генінсона. Він очолюватиме УПЛ найближчі два роки.

Published in Спорт

Стали відомі імена найкращих спортсменів України за досягнення 2017 року.

Протягом двох місяців Українська академія спорту, до складу якої входять такі легендарні спортсмени, як Сергій Бубка, Віталій Кличко, Яна Клочкова, Андрій Шевченко та інші, визначалася з номінантами і того ж дня шляхом анонімного голосування обрала найкращих. Уже 15 березня оприлюднили список найкращих тріо спортсменів і команд у кожній номінації.

Published in Спорт

Як свідчить медична наука, у клінічній практиці кропив’янка зустрічається порівняно часто. Протягом усього життя із цим захворюванням стикається 20% людей у популяції.
Що ж таке хронічна кропив’янка? Які її прояви? Що робити, аби уникнути негараздів при зустрічі з нею?
Про це ми розпитали фахівця — лікаря-алерголога, кандидата медичних наук, доцента Христину ЛІЩУК-ЯКИМОВИЧ.

— Кропив’янка — це поліетіологічне захворювання (дерматоз), основним клінічним проявом якого є скороминучі еритематозні висипання, що підносяться над поверхнею шкіри.

П'ятниця, 13 Квiтень 2018 17:29

Лідер київської школи філософів

Випускник Київського державного університету імені Тараса Шевченка, фундатор Київської школи філософів, доктор філософських наук, професор, академік НАН України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, декан філософського факультету.

Життя Володимира Іларіоновича було насичене суспільно значущими подіями, але разом із тим складалося нелегко й непросто. Він зазнав і радощів мирної праці, і трагізму війни, і насолоди творчості, і гіркоти незаслужених звинувачень, професійного визнання поважних вітчизняних і зарубіжних колег та інтриг невігласів.

Published in Особистість
П'ятниця, 13 Квiтень 2018 17:13

Творчістю наповнене життя

Від самого дитинства вона була обдарованою дитиною, відчувала, що хоче стати художником, але ніколи не знала, що стане скульптором.
Дізнавшись про існування Ворошиловградського художнього училища, Юлія потрапила на скульптурний факультет і захопилася своєю майбутньою професією, про яку до цього не мала жодного уявлення.

Майбутня скульптор Юлія Скоблікова народилася 17 квітня 1928 року в селі Олександрівка на Луганщині.

Published in Особистість

До розгляду у Верховній Раді готується законопроект № 6027 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування». Він передбачає суттєво посилити права кредиторів та обов’язки позичальників.
На думку фахівців, у кінцевому результаті це повинно стабілізувати ситуацію на вітчизняному ринку кредитування, підвищити його привабливість серед інвесторів.
Детальніше про це поговоримо з генеральним директором Асоціації «Об’єднання фінансових установ» Вікторією ВОЛКОВСЬКОЮ.

Published in Проблема

УКР­ІН­ФОРМ ЗІ­БРАВ ДУМ­КИ ЕКС­ПЕР­ТІВ, ОБІ­ЗНА­НИХ ЗІ СПЕ­ЦИ­ФІ­КОЮ РО­БО­ТИ СПЕЦ­СЛУЖБ

5 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект «Про національну безпеку». Документ започатковує реформу силових відомств відповідно до стандартів НАТО і є однією з необхідних умов вступу України до Альянсу.
Серед іншого законопроект передбачає і зміни у роботі спецслужб. Через півроку після ухвалення в цілому цього закону має бути розроблений і поданий до парламенту новий законопроект, цього разу — «Про Службу безпеки України».

Published in Точка зору

Полтавський музей авіації і космонавтики по праву вважають унікальним музейним закладом, де на сьогодні зберігаються понад чотири тисячі оригінальних експонатів, які ілюструють тернистий шлях людини до Всесвіту.
Працівники музею буквально по крихтах збирали все, що розповідає про участь своїх земляків у підкоренні космосу.
Ця робота триває й сьогодні, адже, як стверджують місцеві краєзнавці, свій внесок у розвиток космічної галузі в тій чи іншій формі внесли понад 100 людей, котрі мають полтавське коріння.

ПЕРЕВАГИ ПОБАЧАТЬ НАВІТЬ ВЛАСНИКИ ТЕЛЕФОНІВ, ЯКІ НЕ ПІДТРИМУЮТЬ 4G: ЧАСТОТИ 3G БУДЕ РОЗВАНТАЖЕНО І ПРИСТРІЙ ВІДТЕПЕР ЛОВИТИМЕ І В ПОЛЯХ, І В ГОРАХ

У понеділок 2 квітня у фірмових магазинах мобільних операторів — шалені черги. І не дивно: українці масово тестують зв’язок четвертого покоління, який був офіційно презентований 30 березня операторами Lifecell та Vodafone. Зараз доступ до нової мережі мають лише обласні центри, але до літа якісний зв’язок обіцяють по всій країні.

Більшість нових смартфонів мають доступ до мережі 4G, але старші моделі — на жаль, ні. Наприклад, уперше підтримка 4G з’явилася на iPhone 5, а ранішні моделі підтримували лише 3G.

Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».