№ 37 (24240)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Вересень 2019 14:05

Заговори, щоб я тебе побачив...

ХТО З ПРОПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ДЕПУТАТІВ УПОВНОВАЖЕНИЙ РОБИТИ ПУБЛІЧНІ КОМЕНТАРІ?

В одному з минулих чисел ми детально проаналізували склад Кабінету Міністрів, що його місяць тому призначила Верховна Рада. Втім, у самому парламенті залишилося достатньо багато депутатів із провладної фракції, котрі так чи інакше намагаються впливати на сучасну політику в державі.

Звичайно, порівняно з усією фракцією чинного Президента Зеленського таких людей — небагато. За найоптимістичнішими підрахунками, публічних спікерів там не більше десяти відсотків. Проте навіть цього достатньо, щоб познайомитися з ними трішечки ближче.

Published in Суспільство

Жан Беленюк приніс збірній України першу нагороду на чемпіонаті світу зі спортивної боротьби у Нур-Султані (Казахстан).
28-річний киянин завоював золоту медаль у ваговій категорії до 87 кг і став дворазовим чемпіоном світу з греко-римської боротьби, повідомляє Укрінформ.
Беленюк в 1/16 фіналу переміг мексиканця Альфонсо Антоніо Єпеса (5:1), в 1/8 фіналу взяв гору над хорватом Іваном Гуклеком (7:1), у чвертьфіналі поборов Миколу Стодуба з Білорусі (3:1), у півфіналі виграв у представника Німеччини Дениса Максиміліана Кудли (2:1), а у вирішальній сутичці за «золото» завдав поразки Віктору Льоренцу з Угорщини (2:1).

Форвард збірної Аргентини та іспанської «Барселони» Ліонель Мессі став кращим футболістом минулого сезону за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА).
Нагороду 32-річний Мессі отримав на церемонії The Best FIFA Football Awards у понеділок у Мілані (Італія), повідомляє Укрінформ.
Кращий тренер року — німецький наставник переможця Ліги чемпіонів УЄФА англійського «Ліверпуля» Юрген Клопп. Приз кращого голкіпера отримав воротар збірної Бразилії та «Ліверпуля» Аліссон.

Published in Футбол

ФА­НА­ТИ ММА ДІЗ­НА­ЛИ­СЯ ІМЕ­НА ЧО­ТИ­РЬОХ ЧЕМ­ПІО­НІВ СВІ­ТУ

21 вересня в Києві пройшов турнір зі змішаних єдиноборств WWFC 15. Подивитися серію боїв прийшли кілька тисяч глядачів, що заповнили трибуни Палацу спорту, і ніхто з них не пішов додому розчарованим. Тим більше що, крім самих поєдинків, уболівальників також чекали круті активності від генерального партнера WWFC — Parimatch.

Турнір вийшов по-справжньому напруженим і захоплюючим. Бійці порадували високим рівнем поєдинків, що ще раз довело — ММА в Україні продовжує стрімко розвиватися.

ЗА КІЛЬКА ДНІВ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ БАСКЕТБОЛЬНИЙ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ

«Ми любимо баскетбол», — цими словами розпочав зустріч із журналістами президент Федерації баскетболу України (ФБУ) Михайло Бродський. Прес-конференцію присвятили старту нового чемпіонату баскетбольної Суперліги Парі-матч.

Вона вже звично зібрала чималу медійну тусовку в Champion Hall у КВЦ «Парковий». Баскетбол давно вважається спортом № 2 в Україні після футболу, тому інтерес до нього вболівальників, ЗМІ та бізнесу стабільно високий.

П'ятниця, 27 Вересень 2019 13:44

Спати вдень корисно для серця

Нове дослідження засвідчило, що люди, які сплять протягом дня, мають більш низький ризик серцевих нападів. На думку дослідників, хронічне недосипання може підвищити ризик розвитку атеросклерозу або накопичення холестеринових бляшок в артеріях організму. Атеросклероз є відомим фактором ризику серцевих нападів. Це призводить до звуження і ущільнення артерій. Коли це відбувається у коронарних артеріях, ризики серцевого нападу значно підвищуються.
Дослідники зазначили, що у людей, які трохи поспали вдень, ризик серцевих нападів був на 50% нижчим порівняно з тими, хто не виспався.

Науковці Єльського університету виявили, що новий імунологічний препарат ніволумаб підвищує виживаність від раку легенів у п’ять разів. Пацієнтів, які мали запущену хворобу і приймали його, порівняли з групою людей, які отримували стандартну хіміотерапію.
Даний препарат в онкології використовують для лікування декількох видів раку, у тому числі легенів. Він блокує білок, який уповільнює роботу імунної системи, покликаної атакувати ракові клітини. Ніволумаб допомагає імунітету пацієнта знаходити і знищувати ракові клітини в міру їх поширення.

П'ятниця, 27 Вересень 2019 13:40

Ботулізм – це небезпечно!

Хоча сезон харчових отруєнь давно у розпалі, він триває, хоч як це прикро, й восени. Адже стихійні ринки на першому-ліпшому людному місці нікуди не зникли з першим похолоданням.
На отаких розкладках у переходах — весь асортимент постачальників харчових отруєнь: від домашніх закруток до в’яленої риби. Одна з найсильніших у природі отрут — ботулотоксин — теж у наявності.
Що ж таке ботулізм, звідки ноги ростуть у нього, як уберегтися від недуги? На ці запитання ми попросили відповісти фахівця — лікаря-інфекціоніста Михайла Васильовича БУЦЬКА.

28 ВЕРЕСНЯ — 90 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ДМИТРА ВАСИЛЬОВИЧА ПАВЛИЧКА (1929), УКРАЇНСЬКОГО ПОЕТА, ПЕРЕКЛАДАЧА, ЛІТЕРАТУРНОГО КРИТИКА, ГРОМАДСЬКО-ПОЛІТИЧНОГО ДІЯЧА, ГЕРОЯ УКРАЇНИ (2004)

Дмитро Павличко народився 28 вересня 1929 року у селі Стопчатів на Підкарпатті в багатодітній селянській родині. Точніше — десь неподалік цієї дати, якою поява дитини була зафіксована при хрестинах у церковній книзі. Сталося це у полі при копанні картоплі — звичайний епізод хліборобського щодення.

Кілька літ Павличкам довелося жити у стайні, бо хата згоріла, а нова зводилася поволі, піднімалась разом із дітьми.

Published in Особистість
П'ятниця, 27 Вересень 2019 13:32

Найкраща у світі Чіо-Чіо-сан

27 ВЕРЕСНЯ — 75 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГІЗЕЛИ АЛЬБЕРТІВНИ ЦИПОЛИ (1944), УКРАЇНСЬКОЇ СПІВАЧКИ

Це звання закріпилося за нею у 1976 році після Міжнародного конкурсу вокалістів у Токіо, де вона стала лауреатом і отримала 1-у премію. Гізела була визнана найкращою Баттерфляй («Чіо-Чіо-сан» Пуччіні).

У її репертуарі було понад 50 оперних партій: Інгігерда у «Ярославі Мудрому» Георгія Майбороди, Дездемона в «Отелло» Верді, Оксана у «Запорожці за Дунаєм» Гулака-Артемовського, Недда у «Паяццах» Леонкавало, Марильця у «Тарасі Бульбі» Лисенка, Мар’яна в «Арсеналі» Майбороди, Мімі в «Богемі» Пуччіні...

Published in Особистість
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».