№ 32 (24182)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко та капітан команди голкіпер Андрій П’ятов віддали свої голоси за найкращих гравців та тренерів 2018 року у щорічному опитуванні The BEST FIFA Football Awards.

Наставник і капітан виявили одностайність щодо кращого гравця: на їхню думку, на головний приз заслуговує капітан збірної Хорватії Лука Модрич.

Published in Футбол

Асоціація журналістів Америки (BWAA) вчергове визнала українця Василя Ломаченка кращим боксером світу незалежно від вагової категорії (pound-for-pound, p4p).
Рейтинг p4p оновлюється один раз на два місяці, а Василь Ломаченко утримує першу сходинку вже втретє поспіль. Про це повідомляє Sport Arena.

Published in Бокс
Четвер, 09 Серпень 2018 12:28

Бліда гра. Втрачена перемога

«Динамо» зіграло внічию 1:1 у першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти празької «Славії». За неоднозначної гри кияни вийшли вперед після гола Вербича на 82-й хвилині.
Але традиційний для себе цього сезону рахунок 1:0 динамівці не втримали. На 4-й компенсованій хвилині, рятуючи власні ворота, Кендзьора порушив правила і Гусбауер із пенальті зрівняв рахунок — 1:1.
Як і передбачалося, «Динамо» поступово збудувало в Празі три лінії захисту і намагалося контролювати всі спроби «Славії» наблизитися до воріт. Якусь гостроту господарі створюють лише після навісів.

Published in Футбол

80-річчя другого Президента України, який народився на Чернігівщині 9 серпня 1938 року, — це привід не тільки проаналізувати внесок конкретної особистості в історію на її крутому розвороті. Це можливість ще раз критично поглянути на самих себе та країну й відповісти собі: чи могло бути інакше?

Published in Суспільство

Згідно з новою доповіддю Центрів з контролю і профілактики захворювань США багато продуктів харчування викликають стурбованість. Вони стали причиною спалахів хвороб харчового походження і викликали близько 200 тисяч хвороб за 6 років.
Харчові продукти, які найчастіше були пов’язані зі спалахами, це — риба (17% всіх спалахів), молочні продукти (11), куряче м’ясо (10), свинина (10) та овочі (10%).

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила реалізацію та використання лікарського засобу «Артифрин-Здоров’я Форте».
Відповідне розпорядження оприлюднено на сайті Держлікслужби.

Дослідники зі Швейцарії висловили це припущення, відкривши з’єднання з новим типом антибіотичної активності на поверхні листя картатого креса.

Значна кількість сучасних антибіотиків пов’язана з природними сполуками, виробленими бактеріями, які живуть у ґрунті. Вони виробляють їх для захисту від інших мікроорганізмів.
Але нове дослідження, опубліковане в журналі Nature Microbiology, передбачає, що дикі рослини також можуть бути багаті на джерело антибіотиків.

Які асоціації у вас викликає слово «дача»? Нескінченно довгі грядки, боротьба з бур’яном, ломота у спині? Тоді вам терміново й радикально слід змінити своє уявлення про неї.
Отже, як треба поводитися за містом на улюбленій, як тепер кажуть, фазенді? Про це ми розпитали фахівця зі здорового способу життя кандидата медичних наук Григорія САЙКА.

Четвер, 09 Серпень 2018 12:09

Український соловейко

18 СЕРПНЯ — 85 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ БЕЛИ АНДРІЇВНИ РУДЕНКО (1933), УКРАЇНСЬКОЇ ТА РОСІЙСЬКОЇ СПІВАЧКИ

У її житті все пов’язано з Україною — вона народилась у шахтарській родині в місті Антрацит на Луганщині. Її батько — Андрій Макарович — був стахановцем, і йому за високі досягнення в роботі дали рекомендацію на навчання у Київський політехнічний інститут. Повернувся Андрій Макарович на шахту вже інженером.
Мама Бели — Катерина Іванівна — працювала обліковцем і заочно навчалася в медичному училищі. Потім донька згадувала: «За душевним складом мама була справжньою сестрою милосердя». Ця професія і привела її на фронт.

Published in Особистість
Четвер, 09 Серпень 2018 12:07

Будівничий

13 СЕРПНЯ — 120 РОКІВ 
ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВОЛОДИМИРА ГНАТОВИЧА ЗАБОЛОТНОГО (1898—1962), УКРАЇНСЬКОГО АРХІТЕКТОРА, ЗАСНОВНИКА 
І ПРЕЗИДЕНТА АКАДЕМІЇ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ

Народився Володимир Заболотний 1898 року в селі Карань (згодом перейменоване на Трубайлівку, нині у складі міста Переяслав-Хмельницький) у сім’ї майстра-золотаря з виготовлення церковного начиння.

1919 року він успішно закінчив Переяславську гімназію, працював інструктором музею, художником районного військового комісаріату.

Published in Особистість
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».