№ 49 (24199)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

ВПЕР­ШЕ З 2014 РО­КУ ЛО­МА­ЧЕН­КО НЕ ЗУ­МІВ ПЕ­РЕ­МОГ­ТИ СВО­ГО СУ­ПЕР­НИ­КА ДО­СТРО­КО­ВО

Український боксер Василь Ломаченко переміг Хосе Педрасу з Пуерто-Ріко в об’єднавчому поєдинку за звання чемпіона світу в легкій вазі за версіями WBO і WBA.
Бій пройшов у Нью-Йорку в спортивному комплексі Madison Square Garden. Бій тривав усі 12 раундів, при цьому Педраса двічі побував у нокдауні в 11-му раунді.

Published in Бокс
П'ятниця, 14 Грудень 2018 17:27

Коли скінчився ліміт на дива

«Шах­тар» зі­грав вні­чию з «Ліо­ном» і ви­ле­тів із Лі­ги чем­піо­нів у Лі­гу Єв­ро­пи.
В останньому турі групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» не втримав переможного рахунку в домашньому матчі проти «Ліона». На гол Мораеса гості відповіли влучним ударом Фекіра в середині другого тайму.
Нічия 1:1 вивела в плей-оф ЛЧ французький клуб, а команда Паулу Фонсеки посіла в групі третє місце і весною гратиме в Лізі Європи.

Published in Футбол

Професор Морган Левін з Єльської медичної школи стверджує, що у нас є два віки — хронологічний і біологічний, і це важливо. Останній можна визначити завдяки алгоритму, який придумали вона та її команда.
Розроблений алгоритм являє собою новий спосіб уявлення про вік.

Американська служба контролю за продуктами і ліками (FDA) попередила про можливий ризик одного з видів інсульту, викликаного вживанням препарату, який застосовується при розсіяному склерозі (РС).
Після нового препарату алемтузумаб більшість пацієнтів із проблемами, що можуть призвести до непрацездатності і смерті, відчули нові симптоми протягом дня після початкової інфузії, йдеться в інформаційних повідомленнях.

На світ з’явилася перша дитина, народжена з донорської матки померлого донора. Учений світ вважає це новою медичною віхою у лікуванні безпліддя, оскільки відкрито шлях для допомоги жінкам, які не можуть мати дітей шляхом такого виду донорства.
Народилася дівчинка у Бразилії за допомогою кесаревого розтину через 35 тижнів і три дні вагітності. Її вага становила 2550 г. Вона й мати здорові. Малятко добре росте і розвивається, повідомляють науковці.

Нові дослідження, проведені факультетом охорони здоров’я Йоркського університету, показують, що гальмування протеїну в кровоносних судинах стимулює їх зростання, що призводить до більш здорової жирової тканини і зниження рівня цукру в крові.
Висновки дають ключове розуміння того, як поліпшення регенерації може допомогти пом’якшити серйозні проблеми зі здоров’ям, які виникають при ожирінні, наприклад діабет.

«На світ на­су­ває­ть­ся епі­де­мія ще од­нієї не­при­єм­ної хво­ро­би». При­най­мні так ствер­джу­ють аме­ри­кан­ські вче­ні, адже, за їх­ні­ми під­ра­хун­ка­ми, один зем­ля­нин із 10 страж­дає від та­ко­го не­при­єм­но­го за­хво­рю­ван­ня, як ек­зе­ма. Та­ким чи­ном, во­на за­чі­пає близь­ко 10% жи­те­лів пла­не­ти.
Ви­ни­кає за­пи­тан­ня: що ж та­ке ек­зе­ма і як із нею бо­ро­ти­ся? Про це ми роз­пи­та­ли фа­хів­ця — лі­ка­ря-дер­ма­то­ло­га ви­щої ка­те­го­рії Олек­сія ГРУШЕЦЬ­КО­ГО.

На­род­ний чо­ло­ві­чий хор «Чу­ма­ки» ВГО «То­ва­ри­ство «Знан­ня» Ук­раї­ни від­зна­чає своє 30-літ­тя.
За 30 ро­ків «чу­ма­ку­ван­ня» у хо­рис­тів май­же ні­чо­го не змі­ни­ло­сь, окрім то­го, що час від ча­су до­во­ди­ло­ся шу­ка­ти при­мі­щен­ня для ре­пе­ти­цій.
Ось тіль­ки ук­ра­їн­ська піс­ня без­смерт­на. Її так са­мо слу­ха­ють, схли­пу­ють, про­пус­каю­чи че­рез ду­шу, ков­та­ючи сму­ток, ап­ло­ду­ють і смію­ть­ся, ко­ли ве­се­ло. Кож­на на­род­на піс­ня не­се в со­бі ці­лий світ, як на­сі­ни­на, що про­рос­тає.

Published in Вітальня

23 ГРУД­НЯ — 140 РО­КІВ ВІД ДНЯ НА­РО­ДЖЕН­НЯ СТЕ­ПА­НА ПРО­КО­ПО­ВИ­ЧА ТИ­МО­ШЕН­КА (1878—1972), УК­РА­ЇН­СЬКО­ГО ВЧЕ­НО­ГО У ГА­ЛУ­ЗІ МЕ­ХА­НІ­КИ

Степан Тимошенко народився 23 грудня 1878 року в селі Шпотівка Конотопського повіту Чернігівської губернії (нині Конотопський район Сумської області) у родині землеміра Прокопа Тимофійовича Тимошенка та його дружини Юзефіни Яківни Сарнавської — доньки відставного військового.
Степан був старшим сином у цій родині. У 1881 році народився його брат Сергій, а в 1885 році — Володимир.

Published in Особистість
П'ятниця, 14 Грудень 2018 09:42

Усе життя для тебе, Україно!

22 ГРУДНЯ — 90 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ОЛЕГА ІВАНОВИЧА МИКИТЕНКА (1928), УКРАЇНСЬКОГО ЛІТЕРАТУРОЗНАВЦЯ, ПЕРЕКЛАДАЧА

Олег Микитенко народився 22 грудня 1928 року у Харкові в родині письменника Івана Микитенка.

Батько Олега Івановича був широко знаним у 30-х роках драматургом і прозаїком, творчість його знаходила широкий розголос і позитивно сприймалася читацьким загалом. Утім, 1937 року він став жертвою сталінського беззаконня.

Published in Особистість
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».