№ 46 (24249)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

За підсумками минулої Ліги націй наша футбольна збірна піднялась у дивізіон найсильніших команд Європи.
Виконавчий комітет УЄФА затвердив процедуру жеребкування Ліги націй-2020/21, повідомляє офіційний сайт організації. Збірна України потрапила в третій кошик у дивізіоні А.

Published in Футбол

Півзахисник «Шахтаря» Тайсон визнаний кращим гравцем року в Україні. Про це стало відомо під час церемонії нагородження «Футбольні зірки України-2019» в Києві.
Тайсон у голосуванні випередив одноклубника Марлоса і півзахисника «Динамо» Віктора Циганкова.
В інших номінаціях «Футбольні зірки України-2019» перемогли: Андрій П’ятов — кращий воротар, Андрій Шевченко — кращий тренер, Віктор Копієвський — кращий арбітр, Олександр Зінченко — кращий український легіонер.

Published in Футбол

За підсумками спортивного місяця Національний олімпійський комітет України визнав віце-чемпіона світу з плавання Михайла Романчука найкращим спортсменом листопада.
Особистого наставника спортсмена Петра Нагорного названо найкращим тренером місяця в Україні. Про це повідомляє прес-служба НОК України.
У листопаді Михайло Романчук продемонстрував блискучий результат на змаганнях Кубка світу в Досі (Катар).

П'ятниця, 06 Грудень 2019 15:23

Мессі виграв шостий "Золотий м'яч"

Форвард збірної Аргентини та іспанської «Барселони» Ліонель Мессі став кращим футболістом минулого сезону за версією престижного французького видання France Football.
Почесну нагороду (шостий «Золотий м’яч» у кар’єрі) 32-річний Мессі отримав на урочистій церемонії в понеділок, 2 грудня, у Парижі (Франція), повідомляє Укрінформ.
Друге місце посів Вірджіл ван Дейк (Нідерланди), а трійку замкнув Кріштіану Роналду (Португалія), який на церемонію не приїхав.
Кращою футболісткою року названо Меган Рапіно (США), а кращим воротарем визнано Аліссона Беккера (Бразилія).

Published in Футбол

Дирекція Всесвітньої боксерської ради (WBC) оголосила список найбільш пам’ятних в історії боїв у суперважкій вазі, проведених під егідою організації.
До числа найбільш пам’ятних за версією WBC увійшли три бої за участю легендарного українського боксера, «вічного» чемпіона світу, мера Києва Віталія Кличка, повідомляє Klitschko-brothers.com.
Серед найбільш пам’ятних: бій Віталія Кличка проти Леннокса Льюїса, який відбувся в червні 2003 року, бій проти Коррі Сандерса у квітні 2004 року і поєдинок із Семюелом Пітером у жовтні 2008-го.

Published in Бокс
П'ятниця, 06 Грудень 2019 15:20

Суперники відомі, слово за збірною

Parimatch і УАФ організували для журналістів перегляд та експертне обговорення жеребкування Євро-2020.

«Головне, аби не Португалія». Саме до цих слів звелись усі прогнози фахівців та вболівальників перед жеребкуванням фінальної частини Євро-2020.
Перегляд процедури жеребкування в Бухаресті для представників ЗМІ організували офіційний партнер національної збірної України ТМ Parimatch, Українська асоціація футболу та група телеканалів «Футбол». Подія відбулась у Champion Hall Parimatch, який уже вкотре зібрав численну армію провідних спортивних журналістів.
Перед жеребкуванням експерти швидко змінювали один одного на сцені, висловлюючись і про гру нашої збірної, і про потенційних суперників.

Published in Футбол

Науковці виявили, що один із 10 пацієнтів, котрі перехворіли на рак, вмирає від хвороб серця і кровоносних судин, а не від початкового діагнозу.
За їхніми словами, після основного лікування слід більше уваги приділяти здоров’ю серця і судин.
Найвищим був відсоток постраждалих від серцево-судинних захворювань серед пацієнтів онкології з раком сечового міхура, гортані, простати, матки, кишечника й молочної залози.
Ризик у перший рік можна пояснити впливом хіміотерапії або променевої терапії на організм. Але надалі ці показники були вищими, ніж у населення в цілому.

П'ятниця, 06 Грудень 2019 15:17

Ліки від діабету вже близько

Майже через століття після першої ін’єкції інсулін, як і раніше, є єдиними ліками, що медики можуть запропонувати більшості пацієнтів із діабетом 1-го типу.
Цей вид діабету відомий як ювенільний діабет, хоча він може розвиватись і в зрілому віці. При ньому імунна система атакує й руйнує бета-клітини підшлункової залози, які виробляють, зберігають і виділяють гормон інсулін, який допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Якщо занадто мало інсуліну, рівень глюкози в крові підвищується до небезпечного, навіть смертельного, рівня. Високий рівень цукру в крові, у свою чергу, може змінити білки у кровоносних судинах, створюючи проблеми із судинною системою, що є основним ускладненням при діабеті 1-го і 2-го типу.

Воду, яка потрапляє у наші вуха під час купання, ми намагаємося відразу витрусити з них. Це здається природним процесом, і ми не замислюємося над тим, наскільки він безпечний.
Але хоча дорослій людині очищення вушного каналу від води таким способом здебільшого не загрожує жодними серйозними наслідками, то для дитини подібна практика може виявитися згубною.

Сон настільки важливий для людини, що його недостатня кількість, крім усього іншого, може серйозно позначитися на здоров’ї кісток. Такого висновку дійшли вчені після завершення свого нового дослідження.
У зоні ризику перебувають жінки у період постменопаузи. Американські вчені вивчили це питання, уважно відстежуючи стан понад 11 тисяч жінок, які досягли віку постменопаузи.
Ідея провести подібне дослідження виникла після підбиття підсумків іншого наукового експерименту, який довів збільшення ризику перелому кісток у представниць прекрасної статі, які страждають від безсоння.

Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».