Червень
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Колишній помічник головного тренера збірної України з футболу Андрія Шевченка Рауль Ріанчо прокоментував своє рішення залишити посаду.

Рауль Ріанчо, зокрема, зазначив, що скучив за щоденною роботою з футболістами, адже гравці збірної тренуються разом лише 10 днів на два місяці.
«Я щасливий був працювати у національній збірній України. Ці два роки — це неймовірний досвід для мене. Але я скучив за щоденною роботою. Я люблю кожного дня бути у тренувальному процесі. Специфіка збірної — це лише 10 днів збору один раз на два місяці.

Published in Футбол

Український голкіпер турецького футбольного клубу «Бешикташ» Денис Бойко підписав із київським «Динамо» повноцінний контракт.
Про це повідомив відомий журналіст Ігор Бурбас.
«Денис Бойко — тепер повноцінний динамівець.

Published in Футбол

Мадридський футбольний клуб «Реал» узгодив перехід голкіпера луганської «Зорі» Андрія Луніна за 8,5 млн євро.
Про це повідомляє Sport Arena з посиланням на Marca.
«Реал» довго стежив за прогресом 19-річного українського голкіпера Андрія Луніна і в підсумку виграв боротьбу за футболіста у «Ліверпуля», «Роми» і «Реал Сосьєдада». Сума трансфера становить 8,5 мільйона євро плюс бонуси.

Published in Футбол

Комітет жіночого футболу ФФУ на своєму засіданні 20 червня затвердив проект Регламенту Всеукраїнських змагань із футболу серед жіночих команд.

Вища ліга починаючи із сезону-2019/20 буде розширена до 12 команд: команди, що посіли два перших місця у першій лізі, відразу підвищуватимуться у класі, а третя гратиме два перехідних матчі з останньою командою вищої ліги. Про це повідомляє прес-служба ФФУ.

Published in Футбол

Другого робочого дня тижня, 19 червня, завершилася відпустка у гравців першої команди футбольного клубу «Динамо» (Київ).
Підготовка до початку сезону для футболістів традиційно розпочалася з повного медичного огляду, який динамівці кожні півроку проходять у столичній клініці «Борис» на Позняках, повідомляє прес-служба киян.
«Першими медичний центр відвідали молоді гравці Євген Смирний, Назарій Русин, Володимир Маханьков, Ахмед Алібеков, Олександр Андрієвський, який повернувся з оренди в «Зорі», і Богдан Михайличенко, який відновлюється після травми, а також більш досвідчені Максим Коваль, Артур Рудько, Владислав Калитвинцев, Віктор Циганков, Віталій Миколенко та Дмитро Хльобас», — зазначається у повідомленні.

Published in Футбол

Чемпіон WBC і WBO українець Олександр Усик і чемпіон WBA і IBF російський боксер Мурат Гассієв уже домовилися про бій-реванш після фіналу WBSS у Москві.

Бій-реванш відбудеться у будь-якому випадку і не в Росії. Про це повідомив генеральний секретар Федерації боксу Росії Умар Кремльов.
«У нас у будь-якому випадку буде реванш, це вже домовлено. Незалежно від результату першого бою повторний пройде в іншій країні. Йшлося про Лос-Анджелес, але остаточне рішення поки не прийнято. У будь-якому випадку я сподіваюся, що в Москві переможе найсильніший і ніяких скандалів не буде», — цитує Кремльова «СЕ».

Published in Бокс

Науковці з Лондонського університету королеви Марії розробили матеріал, який може допомогти регенерувати зубну емаль і запобігти розвитку карієсу.
Зубна емаль, покриваючи зовнішню частину зубів, є найбільш твердою тканиною в організмі і може протистояти екстремальним температурам, кислій їжі і напоям, допомагаючи захищати зуби тривалий час.
Однак, на відміну від інших тканин, якщо емаль зруйнована, то вона не підлягає відновленню. Це призводить до втрати зубів у половини населення світу.

Тепер хірурги можуть тримати в руках тривимірну модель людського серця та інших органів за кілька днів до проведення операції з пересадки — медики можуть перевірити функціональність органів на спеціальній копії.
Дана сучасна технологія стала доступною у деяких лікарнях США, що дозволяє фахівцям тестувати органи і прогнозувати успіх маніпуляцій до оперативного втручання.
Це також дозволяє скорочувати час планування і значно знижує ризики розвитку ускладнень у пацієнтів.

У харківському Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону медики презентували власні розробки медичних інструментів та технологій лікування.
Презентація відбулася до Дня медичного працівника.
«За час проведення бойових дій на Донбасі у рамках АТО та ООС фахівці нашого центру прийняли у себе близько 25000 військовослужбовців різних силових відомств і правоохоронців, які брали участь у відновленні суверенітету та територіальної цілісності України.
З усіх цих пацієнтів понад 5500 осіб направили до Харкова з бойовими травмами, ще приблизно 4000 були поранені, а інші — мали різні захворювання.

П'ятниця, 22 Червень 2018 18:41

Найнебезпечніші літні хвороби

Літо не тільки час відпусток, туристичних поїздок і розваг, а й період, у який різко зростає кількість випадків небезпечних захворювань.
Ризик захворіти підвищується й тому, що влітку людина найменше думає про те, що вона може захворіти. Однак часом це трапляється.
Про те, які саме хвороби чатують на нас у спекотний період року, ми поговорили з фахівцем — кандидатом медичних наук, доцентом Марією БУТКО.

— Розкажіть, на які фактори ризику варто звернути увагу саме у літній період?

Сторiнка 1 iз 13

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».