Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Жовтень 2019 17:33

"Шахтар" зіграв унічию із загребським "Динамо"

Rate this item
(0 votes)

Чемпіонам України — футболістам донецького «Шахтаря» не вдалося здобути другу перемогу поспіль у груповому турнірі Ліги чемпіонів УЄФА-2019/20. Гірники у третьому турі основної сітки розіграшу розійшлися миром із чемпіоном Хорватії — загребським «Динамо» — 2:2.

На ОСК «Металіст» у Харкові м’ячі забили Євген Коноплянка, який відзначився на 16-й хвилині ударом у дальній кут воріт Домініка Ліваковича, та Додо (75) — у складі господарів; Дані Ольмо (25), Міслав Оршич (60, з пенальті) — у балканців.
Наступний поєдинок у Лізі чемпіонів «Шахтар» зіграє також із хорватськими динамівцями, які прийматимуть донеччан 6 листопада на «Максимирі» в Загребі.
Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував нічию 2:2 в матчі ЛЧ проти загребського «Динамо», повідомляє Укрінформ.

«До матчу ми хотіли перемогти. Але є певна історія гри. Було кілька випадків. Я — реаліст. Нічия — те, що найбільше підходить до цього матчу. Були моменти, коли ми були кращі.
За статистикою видно певний баланс за кутовими, ударами. А ось контролю м’яча у нас більше. Але не в третині поля суперника. Ще кількість фолів відрізняється. «Динамо» вбивало нашу гру із самого початку. Не давали проводити нам свою гру. 21 фол.
У нас не виходило їх зупиняти. Ми не хотіли руху від їхніх інсайдів. Але вони розкривали наші зони і створювали небезпеку.
У другому таймі ми були краще, повернулися до своєї гри, зрівняли. Ми зреагували добре в кінці. Були моменти, які могли нас вивести вперед. Була боротьба, обидві команди хотіли виграти. Жодна команда не виходить на поле для нічиєї.
Переглядаючи епізод із пенальті, можу сказати, що з боку П’ятова було торкання. Складно аналізувати. Гравець був в офсайді. Якби я був арбітром — не поставив би, але розумію це рішення. Майже в кожному матчі є таке. Я не люблю коментувати суддівство, більше подобається говорити про тактичну складову.
Кількість ударів у нас така ж, як і у загребського «Динамо». З тим процентним співвідношенням контролю м’яча — мало бути більше. Вони своєю захисною лінією з 5 гравців закрили нам середину і ускладнили завдання. Було складно розкрити зони. Складний матч.
Вони були компетентні в обороні. Але навіть так у нас вийшло проходити через фланги, подавати. У нас було 5 моментів, у «Динамо» — 4. Потрібно більше.
Матч-відповідь буде також складним. У наступній зустрічі буде «Динамо», яке захоче більше тримати м’яч. «Шахтар» постарається забити ще швидше. «Шахтар» захоче виграти три очки в Загребі, але у суперника буде та ж мета», — розповів Каштру.
* * *
Матч 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА проти загребського «Динамо» (2:2) став для півзахисника «Шахтаря» Тайсона 250-м за донецьку команду.
В УПЛ 31-річний бразильський півзахисник і капітан «Шахтаря» провів за гірників 151 матч, в рамках єврокубків — 65, в Кубку України — 28, в Суперкубку — 6. Про це повідомляє XSPORT.
Тайсон перейшов до «Шахтаря» в сезоні-2012/13 з «Металіста» і з того часу у 250 іграх забив 48 м’ячів та зробив 77 результативних передач.
* * *
У квартеті С, де виступає донецький «Шахтар», англійський «Манчестер Сіті» розгромив італійський клуб українського півзахисника Руслана Малиновського «Аталанту» — 5:1.
Малиновський відкрив рахунок на 28-й хвилині зустрічі, реалізувавши пенальті. Успіх «Манчестер Сіті» принесли дубль Серхіо Агуеро (34, 38, з пенальті) та хет-трик Рахіма Стерлінга (58, 64, 69).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».