Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Жовтень 2015 18:22

Повнометражка «по той бік» побореться за «скіфського оленя» від України

Rate this item
(0 votes)

Стрічка українського режисера Олександра Литвиненка «По той бік» відібрана до участі в міжнародному повнометражному конкурсі 45-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість», що стартує в Києві 24 жовтня, повідомила прес-служба фестивалю.
«По той бік» — перший повнометражний художній фільм студії S13 LYTVYNENKO FILMS, в планах якої популяризація українського кіно за межами нашої країни. Роботу знято власним коштом, без залучення інвесторів. Молода вчителька дивом виживає після нещасного випадку. Але після зіткнення зі смертю в неї з’являється сила бачити у своїх видіннях місця злочинів. Для неї стирається межа між життям і смертю, дійсністю й сном, правдою та брехнею.

Новий дар дівчини здатний назавжди змінити життя мешканців невеликого містечка», — йдеться у повідомленні.
Загалом у конкурсі повнометражних фільмів візьмуть участь 14 робіт.
Це також фільми «Відтепер і надалі», режисер Магнус фон Горн (Швеція, Польща, Франція), який устиг узяти участь у Каннському та Лондонському кінофестивалях, а також здобути декілька нагород на фестивалі у Гдині; «У твоїх руках», Семену Ахехе Сельстром (Данія), нагороджений преміями Dragon Award за найкращий фільм та FIPRESCI Award на МКФ у Гетеборзі; «Ішканул», Хайро Бустаманте (Гватемала, Франція); «Чужорідне тіло», Крістіан Вернер (Німеччина), відзначений 2015 року на багатьох молодіжних фестивалях у Німеччині, учасник конкурсу студентських фільмів на фестивалі в Канаді; «Здалеку», Лоренцо Вігас (Венесуела, Мексика), що здобув нагороду «Золотий Лев» на цьогорічному Венеціанському фестивалі, а також бере участь у паралельній конкурсній програмі «Молодості» «Сонячний зайчик»; «На війні», Сімон Жакме (Швеція), світова прем’єра якого відбулася на фестивалі у Сан-Себастьяні в програмі «Нові режисери»; «Сплячий гігант», Ендрю Чівідіно (Канада), що став сенсацією цьогорічних Канн, де стрічку показували у програмі «Тиждень критики», а на фестивалі в Торонто його назвали найкращим канадським дебютом року; «Панама», Павле Вучковіч (Сербія), який демонстрували цього року в Каннах у програмі «Спеціальні покази»; «Принцеса», Талі Шалом-Езер (Ізраїль), прем’єра якого відбулася на фестивалі Sundance у програмі World Dramatic Competition; «Пікадеро», Бен Шеррок (Британія); «Іскри», Клер Карре (США); «Нариси з життя потопельника», Кірос Папавассіліо (Кіпр); «Механік», Рене Больйо (Канада), який показували в конкурсній програмі Роттердамського МКФ.

Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».