Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Жовтень 2015 19:08

«ДИ­НА­МО» — «ШАХ­ТАР»: розгром лідера

Rate this item
(0 votes)

Оди­над­ця­тий тур чем­піо­на­ту Ук­раї­ни у прем’­єр-лі­зі за­пам’­ята­єть­ся вбо­лі­валь­ни­кам без­ком­про­міс­ною бо­роть­бою та ве­ли­кою кіль­кіс­тю за­би­тих м’ячів. А най­ці­ка­ві­шою по­ді­єю ста­ло про­ти­сто­ян­ня двох гран­дів віт­чиз­ня­но­го фут­бо­лу — «Ди­на­мо» та «Шах­та­ря».

У стартових складах обох команд прихильників українського футболу чекало кілька сюрпризів. Ні в старті, ні в запасі не виявилося Рибалки у «Динамо» та Тайсона у «Шахтаря». Мірча Луческу вирішив надати черговий шанс Бернарду. І бразилець своїм шансом скористався на всі сто.

У першому таймі він повністю переграв свого опонента з «Динамо» Даніло Сілву. І якщо у перші хвилини справжнім рятівником господарів став Віда, який двічі кидався під удари після прострілів Бернарда, то на 40-й хвилині і він нічого не зміг зробити. Провал у захисті у киян завершився передачею Бернарда в район одинадцятиметрової позначки на вільного Марлоса. Той спокійнісінько переправив м’яч у кут воріт — 0:1.
З перших хвилин другого тайму господарі великими силами пішли вперед, але при цьому часто не встигали повертатися назад. І на 59-й хвилині динамівці пропустили вдруге. Тейшейра заштовхав м’яч у сітку після прострілу Срни та невдалого вибивання Драговіча.
Добивав столичних футболістів той же Тейшейра, який уникнув офсайду, вийшов на побачення з Шовковським і спокійно переграв голкіпера — 0:3. У відповідь «біло-сині» так нічого особливого і не зуміли створити, провівши чи не найгірший поєдинок під керівництвом Сергія Реброва.
У другому таймі було лише кілька ударів, які або були заблоковані, або ж м’яч не влучав у ворота. А наприкінці зустрічі червону картку отримав півзахисник господарів Гонсалес. Тож донецький «Шахтар» здобув упевнену перемогу над головним конкурентом у боротьбі за чемпіонство, а разом із нею і перше місце у турнірній таблиці.
Дніпропетровське дербі між «Дніпром» та «Сталлю» завершилося розгромною перемогою підопічних Мирона Маркевича. Із перших хвилин матчу номінальні гості взяли м’яч під свій контроль, а вже на 4-й хвилині рахунок міг відкривати Матеус — трохи не вистачило влучності.
Утім, із цим пощастило через три хвилини партнеру бразильця Руслану Ротаню. Він пробив зі штрафного у ближню дев’ятку, а голкіпера Олександра Бандуру підвела реакція. Після цього «Дніпро» не заспокоївся. Двічі Чигринський довгою діагональною передачею намагався закинути м’яч на Селезньова, але вийшло лише з третьої спроби. Захисник дніпропетровців цього разу віддав на Матеуса, який скористався помилкою захисників, обіграв сам на сам Бандуру та переправив м’яч у порожні ворота.
«Сталь» небезпечно відповіла через три хвилини, однак м’яч після удару Каленчука з лінії воротарського майданчика полетів значно вище воріт. У середині тайму гості збавили оберти і небезпечних моментів практично не виникало. Але тут знову «відзначився» Бандура, який почав обігрувати Селезньова у власному штрафному майданчику, за що і був покараний — 0:3.
За п’ять хвилин до перерви «Сталь» не спромоглася реалізувати свій найкращий момент у матчі. Кулач після прострілу партнера з метра не зміг переграти Бойка, який вчасно вийшов із воріт та скоротив кут обстрілу. Через хвилину Дніпро відповів пострілом у поперечину від Селезньова. Міг забити четвертий гол до перерви і Томечак, проте трохи не докрутив м’яч із гострого кута.
Другий тайм розпочався для підопічних Мазяра також невдало. Тут уже помилилися захисники, які дали Селезньову розстріляти ворота після передачі від Матеуса. Після цього гра господарів остаточно розклеїлася. «Сталь» ще двічі примудрилася пропустили у власні ворота, а могла пропустити і більше — Паньків кілька разів виручив свою команду.
Автором двох результативних ударів став Селезньов, який у підсумку оформив покер. На 68-й хвилині Безус довгою діагональною передачею знайшов Євгена, той спокійно прийняв м’яч і пробив у ближній кут воріт Паньківа. А останній м’яч у цій грі нападник збірної України забив з одинадцятиметрової позначки, після того як у штрафному майданчику правила порушив Кравченко.
У підсумку «Дніпро» довів справу до логічного завершення. До того ж цей матч для півзахисника дніпрян Руслана Ротаня став ювілейним — 150-м у ролі капітана команди.
Таким чином, Руслан оновив клубний рекорд за цим показником, який раніше належав Роману Шнейдерману. Втім, якщо рахувати тільки матчі національного чемпіонату, то лідерство продовжує утримувати Шнейдерман — у нього 137 ігор із капітанською пов’язкою проти 103-х у Ротаня.
Луганська «Зоря» на своєму полі обіграла ужгородську «Говерлу». Перемогу підопічним Юрія Вернидуба принесли влучні удари Філіпа Будковського та Микити Каменюки. Гол престижу в ужгородців забив Павло Іванов. Причому в цей момент «Говерла» грала в меншості — кількома хвилинами раніше поле залишив воротар команди Артур Рудько, який отримав червону картку.
Полтавська «Ворскла» на виїзді здобула перемогу над львівськими «Карпатами». Господарі поля завдяки автоголу від Санжара Турсунова відкрили рахунок уже на четвертій хвилині. Наприкінці першого тайму Олег Бараннік зрівняв рахунок, а на початку другої половини гри він же вивів гостей уперед. А ближче до завершення зустрічі Андрій Ткачук утретє вразив ворота львів’ян і встановив остаточний рахунок у грі.
Одеський «Чорноморець» здобув першу перемогу в нинішній першості. Моряки на своєму полі виявилися сильнішими за ще одного аутсайдера турніру — запорізького «Металурга». Вже до 17-ї хвилини одесити вели в рахунку 3:0 — відзначилися Кабаєв, Старіков і Куценко. У другому таймі до розгрому суперника приєдналися Калітвінцев і Мурашов. За честь «Металурга» постояв Руслан Платон, двічі розписавшись у воротах одеситів.
Луцька «Волинь», яка веде боротьбу за єврокубки, несподівано оступилася в матчі проти «Олександрії». Мягков та двічі Коломоєць засмутили воротаря «Волині» Неділька, забезпечивши господарям поля третю перемогу в турнірі. Підсолодив поразку лучан Матей, який реалізував пенальті на останній хвилині зустрічі.
Граючий президент «Олімпіка» Владислав Гельзін став найстаршим футболістом, що виходив на поле в матчах прем’єр-ліги. Він вийшов на поле в матчі проти «Металіста» на 80-й хвилині у віці 42 роки і 52 дні. Раніше рекордсменом чемпіонатів України був Ігор Шуховцев (41 рік, 317 днів).
Ре­зуль­та­ти всіх мат­чів 
11-го ту­ру:
«Ди­на­мо» (Ки­їв) — «Шах­тар» (До­нецьк) — 0:3
Го­ли: 0:1 — Марлос (40), 0:2 — А. Тейшейра (59), 0:3 — А. Тейшейра (67)
«Сталь» (Дніп­ро­дзер­жинськ) — «Дніп­ро» (Дніп­ро­пет­ровськ) — 0:6
Го­ли: 0:1 — Ротань (7), 0:2 — Матеус (18), 0:3 — Селезньов (33), 0:4 — Селезньов (47), 0:5 — Селезньов (68), 0:6 — Селезньов (80, пен.)
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Ме­та­ліст» (Хар­ків) — 3:0
Го­ли: 1:0 — Моха (1), 2:0 — Лисенко (68), 3:0 — Матяж (90+6)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Ме­та­ліст» (Хар­ків) — 5:2
Го­ли: 1:0 — Кабаєв (1), 2:0 — Старіков (4), 3:0 — Куценко (17), 3:1 — Платон (44), 4:1 — Калітвінцев (59), 4:2 — Платон (71), 5:2 — Мурашов (85)
«Кар­па­ти» (Львів) — «Вор­скла» (Пол­та­ва)— 1:3
Го­ли: 1:0 — Турсунов (4, автогол), 1:1 — Бараннік (38), 1:2 — Бараннік (49), 1:3 — А. Ткачук (72)
ФК «Олек­сан­дрія» — «Во­линь» (Луцьк) — 3:1
Го­ли: 1:0 — Коломоєць (39), 2:0 — Мягков (55), 3:0 — Коломоєць (82), 3:1 — Матей (90+1, пен.)
Го­ли: 1:0 — Будківський (51), 2:0 — Каменюка (81, пен.), 2:1 — Іванов (86)

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».