Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Вересень 2016 18:00

Андрій Рева: боротьба з бідністю – головне наше завдання

Rate this item
(0 votes)

Зустріч міністра соціальної політики Андрія Реви з головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіоною Фрейзер почалася з обговорення поточної ситуації в Україні у сфері соціального захисту найвразливіших верств населення.
«Тема, якою ви опікуєтесь, є важливим напрямом діяльності й нашого міністерства, адже воно опікується саме соціальним захистом, а це сьогодні, на жаль, найпроблемніша сфера нашого життя, — зазначив міністр. — Наприклад, погляньмо на ті ж соціальні стандарти: мінімальна пенсія — 50 доларів, мінімальна зарплата — 75 доларів. Із 12,5 мільйона пенсіонерів 7,5 мільйона мають пенсію, меншу від прожиткового мінімуму. Важко собі навіть уявити у світі ще країну з такими низькими соціальними показниками.

Тому боротьба з бідністю — головне наше завдання. Друга проблема — торгівля людьми. Це також ганебне явище, котре потребує доволі серйозних підходів у протидії йому. Ну, і третя, що обтяжує життя, проблема — це бойові дії на Сході України».
Наслідкам для нашої країни військової агресії з боку сусідньої держави учасники зустрічі приділили найбільше часу. Зокрема, розмова торкнулася порушення всіх прав людини на окупованій території: права на особисту безпеку, на життя, на соціальні виплати.
«Ми не можемо забезпечити права людини на території, яку не контролюємо, бо там не можуть виконувати свої функції українські органи державної влади, — сказав міністр соціальної політики. — А тому вбачаємо, що там люди перебувають поза межами людської цивілізації. Ці території контролюють парамілітарні утворення країни, що є членом ООН.
Звичайно, ми цінуємо допомогу, що надають наші міжнародні партнери, організації, і в першу чергу — ООН. Сподіваємося, що наш голос буде почутий міжнародним товариством, і люди за кордоном краще зрозуміють проблеми нашої країни. Водночас я розумію, наскільки вам складно буде бути об’єктивними».
Пані Фрейзер зазначила: незважаючи на те, що Місія постійно співпрацює з органами державної влади України, зокрема у сфері соціального захисту, однак мета цієї зустрічі — встановити тісніші, тривалі робочі стосунки.
«Ми захоплюємося вашою роботою і розглядаємо Міністерство соціальної політики, як ключове й у нашій роботі, — сказала голова Моніторингової місії ООН. — Адже саме ви надаєте допомогу тим, хто її потребує».
Наразі, крім інших гострих питань, Місію цікавлять проблеми виплат переселенцям та умови відновлення соціальних виплат громадянам України на окупованій території.
А. Рева вкотре поінформував, що ці умови прописані міжнародним документом — Мінськими угодами.
Також міністр навів переконливі докази того, що пенсійні виплати на непідконтрольних Україні територіях стали справжнім бізнесом ділків, а Україна, притому, що сама потребує фінансової підтримки, втрачає мільйони гривень. Міністр додав, що розглядає різні можливості законного врегулювання відновлення виплат українським громадянам на окупованій території. Основною умовою реалізації цього наміру є фізична ідентифікація тих осіб, які потребують виплат.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».