Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Вересень 2016 22:46

Синхронні перемоги лідерів

Rate this item
(0 votes)

Про­ти­сто­ян­ня до­нець­ко­го «Олім­пі­ка» та ки­їв­сько­го «Ди­на­мо» вва­жа­ло­ся цен­траль­ним по­єдин­ком 9-го ту­ру. Ки­яни піс­ля чо­ти­рьох мат­чів без пе­ре­мог бу­ли зо­бов’­яза­ні бра­ти три оч­ки та по­вер­та­ти до­ві­ру вбо­лі­валь­ни­ків. І хо­ча зу­стрі­ча­ли­ся су­сі­ди по тур­нір­ній таб­ли­ці, за рів­нем гри це не від­чу­ва­лось.

Підопічні Сергія Реброва виглядали набагато якісніше своїх опонентів. Перед матчем склади обох команд виглядали майже оптимально. У «Динамо» через травму пропускав гру лише Сілва, а у донеччан через перебір жовтих карток поза грою залишився Поступаленко.
Вкотре з перших хвилин у киян з’явився молодий Циганков, який і став одним із героїв матчу. Першу половину команди розпочали досить активно і вже на 8й хвилині підопічні Реброва відкрили рахунок.

Гонсалес з лівого флангу увійшов до штрафного майданчика, накрутив там трьох гравців «Олімпіка» та зробив простріл на дальню стійку. Циганкову лишалося тільки переправити м’яч у вільний кут воріт — 1:0.
Повівши у рахунку, кияни продовжували тиснути на ворота суперника. І цей натиск призвів до другого забитого м’яча. Сидорчук у штрафному майданчику технічно прокинув м’яч повз Дороніна та влучив йому в руку. Арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував Мораєс на 28й хвилині і зробив рахунок 2:0.
Після цього гравці «Олімпіка» прокинулись і створили кілька небезпечних моментів, але не зуміли їх реалізувати. В ці хвилини найактивнішим у складі номінальних господарів був вихованець «Шахтаря» Сергій Гринь, який не боявся брати гру на себе.
У другому таймі кияни не збавляли обертів. На заміну вийшов Ярмоленко, і після його прострілу один із найактивніших у складі «Динамо» — Гонсалес — розстріляв Махарадзе з меж воротарського майданчика.
За рахунку 3:0 для киян гра вже була зроблена. І в принципі залишалось одне питання: з яким рахунком переможе столична команда? До завершення матчу підопічні Реброва спромоглися ще на один гол. Ярмоленко віддав передачу на ближню стійку, де Бєсєдін мав забивати, але влучив у Махарадзе, м’яч відлетів до Федорчука, який з другої спроби поставив крапку у цьому матчі.
Таким чином, «Динамо» перервало свою безвиграшну серію, а «Олімпік» після трьох переможних поєдинків зазнав першої поразки і опустився на п’яте місце у турнірній таблиці.
Сер­гій Реб­ров, го­лов­ний тре­нер «Ди­на­мо»:
— Була важка гра, але ми знали, проти кого грали, адже «Олімпік» відставав від нас усього на три очки. Тим більше, ми грали після низки поразок, і, напевно, хлопцям важливо було сьогодні показати гарний футбол і виграти цей матч. Ми з цим впоралися.
Донецький «Шахтар» продовжує йти без поразок у національній першості. У звітному турі підопічні Паулу Фонсеки впевнено перемогли аутсайдера чемпіонату — луцьку «Волинь».
Донеччани з перших хвилин почали діяти першим номером. У свою чергу, «Волинь» доволі непогано пресингувала. Втім, вже на 5й хвилині захисники луцької команди з близької відстані дали пробити Тайсону, але той у ворота не влучив.
У середині тайму захисники «Волині» ледь не увігнали м’яч у власні ворота. На 23й хвилині гірники створили ще один гострий момент. Тайсон вийшов на ударну позицію, однак пробив у голкіпера гостей Кичака. Після рикошету Коваленко був на добиванні, але цього разу за гостей зіграла поперечина.
Через десять хвилин дива майстерності вже показав сам голкіпер «Волині», який фактично з лінії воріт парирував удар головою від Феррейри. До того аргентинець змарнував вихід сам на сам. Усе йшло до того, що гірники відкриють рахунок.
Так воно і сталося. Бутко з правого флангу виконав удар, і м’яч опинився у сітці воріт «Волині». Кичак практично закинув його собі за комірець. На цьому гірники зупинятися не збиралися.
Продовжили господарі насідати на ворота суперника і в другому таймі. На 51й хвилині Феррейра вдруге не зміг пробити Кичака, а добивання Тайсона було невдалим. Гості не витримали такий темп і на 60й хвилині пропустили другий гол. Після кутового м’яч відскочив до Ордеця, який потужно пробив у ближній кут воріт Кичака — без шансів для голкіпера «Волині».
А що ж гості? Якщо у першому таймі були якісь натяки на контратаки, то в другій половині зустрічі підопічні Віталія Кварцяного просто грали на відбій. Останнім крапку в цьому матчі поставив дебютант донеччан Борячук, який вийшов на заміну в другому таймі.
Чудова комбінація Дентіньйо — Бернард — Борячук завершилася класним ударом п’ятою останнього. «Волинь» лише на останніх хвилинах почала рухатися. У підсумку гості так нічого гострого і не створили. «Шахтар» довів справу до логічного завершення, здобувши свою восьму перемогу у нинішньому сезоні.
Па­улу Фон­се­ка, го­лов­ний тре­нер «Шах­та­ря»:
— Ми сьогодні грали досить добре і могли виграти ще з більшим рахунком. Після першого тайму пішли в роздягальню трохи розчарованими, оскільки не реалізували великої кількості моментів. Агресивність завжди важлива, особливо з точки зору організації оборони. Відчувалося, що у деяких гравців уже були думки про матч Ліги Європи, тому грали сьогодні не досить інтенсивно.
У цілому провели гарний поєдинок. Феррейра забив відмінний гол, шкода, що з положення поза грою. Він добре грав і заслуговував на забитий м’яч. Розраховували на Борячука, і він виправдав усі очікування. Міг забити ще два голи.
Одеський «Чорноморець» продовжує писати новітню історію клубу. Зігравши на своєму полі 0:0 з «Дніпром», моряки не пропускають уже у шести матчах прем’єрліги поспіль. А це на один поєдинок більше, ніж у сезоні 1995/96 років, коли «Чорноморцю» підкорилося срібло вищої ліги. А «Олександрія» здобула вольову перемогу.
Команда Володимира Шарана, поступаючись із рахунком 1:2, переграла львівські «Карпати» з рахунком 3:2. Це вже третя перемога команди олександрійців у п’яти матчах. Зараз вони є одним із головних претендентів на місце у Лізі Європи.
Після невдалого стартового періоду, коли представники Кіровоградської області програли три матчі з чотирьох, колишній учасник єврокубків почав демонструвати потужний футбол. У наступному турі суперником «Олександрії» буде «Дніпро».
За підсумками 9го туру у чемпіонаті України визначився одноосібний лідер гонки бомбардирів. Завдяки м’ячу у ворота «Олімпіка» бразильський нападник київського «Динамо» Жуніор Мораєс забив п’ятий м’яч у ворота суперників та очолив список найвлучніших снайперів.
Найближчими переслідувачами колишнього нападника є відразу чотири виконавці. В активі Андрія Богданова, Дмитра Хльобаса, Олександра Караваєва та Юрія Коломойця по чотири результативних удари.
Матч «Олімпік» — «Динамо», що проходив у Сумах на стадіоні «Ювілейний», відвідало 13850 глядачів. Це третій за відвідуваністю матч чемпіонату у нинішньому сезоні. Всі три найбільш відвідуваних поєдинки сезону пройшли за участю киян. Найбільшу кількість глядачів зібрав матч «Шахтар» — «Динамо» у Харкові (39677 глядачів). На другому місці — матч «Динамо» — «Дніпро», який у Києві зібрав 17286 глядачів.
Ре­зуль­та­ти всіх мат­чів 9-го ту­ру:
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Ди­на­мо» (Ки­їв) — 0:4
Го­ли: 0:1 — Циганков (8), 0:2 — Мораєс (26, пен.), 0:3 — Гонсалес (58), 0:4 — Федорчук (78)
«Шах­тар» (До­нецьк) — «Во­линь» (Луцьк) — 3:0
Го­ли:  1:0 — Кичак (41, автогол), 2:0 — Ордець (60), 3:0 — Борячук (78)
«Зо­ря» (Лу­ганськ) — «Вор­скла» (Пол­та­ва) — 2:1
Го­ли:  1:0 — Любенович (41), 2:0 — Пауліньйо (83), 2:1 — Дитятьєв (90+4)
«Зір­ка» (Кро­пив­ниць­кий) — «Сталь» (Кам’­ян­ське) — 0:0
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Дніп­ро» — 0:0
«Олек­сан­дрія» — «Кар­па­ти» (Львів) — 3:2
Го­ли:  0:1 — Ксьонз (10), 1:1 — Запорожан (13, пен.), 1:2 — Чачуа (45), 2:2 — Пономар (72), 3:2 — Пономар (81)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».