Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Вересень 2016 22:41

«Динамо» рятує матч у Стамбулі

Rate this item
(0 votes)

Дру­гий тур гру­по­во­го тур­ні­ру Лі­ги чем­піо­нів у квар­те­ті В оста­точ­но ви­зна­чив фа­во­ри­та і тріо ко­манд, які ро­зі­гра­ють між со­бою ще дві пу­ті­вки — до плей-оф са­мої чем­пі­он­ської лі­ги та дру­го­го за зна­чен­ням Єв­ро­куб­ка, Лі­ги Єв­ро­пи. У цій трій­ці при­близ­но рів­них су­пер­ни­ків — і ки­їв­ське «Ди­на­мо», яке змог­ло звес­ти до ні­чиєї ви­їз­ний по­єди­нок про­ти ту­рець­ко­го «Бе­шик­та­ша».

Зміцнив лідерство італійський клуб «Наполі»: після вольової перемоги в Києві (2:1) на домашньому стадіоні неаполітанці розгромили португальську «Бенфіку». І хай не дезорієнтує рахунок 4:2, бо свої два м’ячі гості забили на 71-й і 86-й хвилинах (відзначилися Гонсало Гуедес і Едуардо Сальвіо).

Натомість «Наполі» оформив перемогу за першу годину ігрового часу: на 20-й хвилині забив Марек Гамшик, на 51-й — Дріс Мертенс, на 54-й — Аркадіуш Мілік, завершив знущання із захисту португальського клубу той же Дріс Мертенс на 58-й хвилині.
Що ж до «Динамо», то наставник киян Сергій Ребров знову здивував кадровими рішеннями. Приміром, ветеран Олег Гусєв до Стамбула навіть не полетів, і тренер пояснив це високою конкуренцією за місце в складі. Також зміна сталася на останньому рубежі, де іншого шанованого футболіста Олександра Шовковського замінив 24-річний Артур Рудько. І замінив, варто сказати, гідно: коли б не його самовіддані дії вже в компенсований час, не бачити б киянам позитивного результату в Стамбулі.
У захисті «Динамо» зіграли Антунеш, Віда, Хачеріді та Морозюк, у півзахисті — Рибалка, Гармаш, Буяльський (Корзун, 22), Ярмоленко, Гонсалес (Циганков, 62), в нападі — Жуніор Мораєс (Гладкий, 78).
У складі команди, очолюваної Шенолом Гюнешем, вийшли воротар Фабрісіо та польові гравці Марсело, Бек, Тошич, Адріано (Тосун, 68), Куарежма, Хатчинсон, Арслан (Інлер, 77), Еркін, Абубакар (Фей, 85), Таліска.
Про гру «Динамо» у першому таймі немає доброго слова. Хіба більш-менш надійною була гра в захисті, та й це можна сказати лише з огляду на атакувальні потужності «Бешикташа», які не надто вражали. З атакою у динамівців були величезні проблеми.
Розчарували Гонсалес і Мораєс, які програвали більшість єдиноборств. Ярмоленко був малопомітний на полі, хоча кілька своїх забігів по флангу здійснив — без якихось видимих наслідків.
А на 29-й хвилині «Бешикташ» забив гол зі стандарту. Корзун, який вийшов на поле замість травмованого Буяльського, майже на лінії штрафного збив Абубакара. З цієї позиції Куарежма пробив бездоганно: ані до Рудька, ані до Ярмоленка, через голову якого перелетів м’яч, претензій бути не може. «Динамо» ж за весь перший тайм статистично відзначилося одним заробленим кутовим і нулем ударів по воротах «Бешикташа».
У другому таймі команди ніби підмінили, і вже «Динамо» повністю переграло «Бешикташ». У другому таймі динамівці спромоглися на 12 ударів по воротах Фабрісіо, щоправда, з них лише чотири були в площину.
На старті заключної 45-хвилинки відразу був момент. Двічі намагався пробити Гармаш, хоча доцільніше було віддати праворуч на Ярмоленка. Після моменту у Гармаша відповіли контратакою і господарі, але у Таліски не вийшло влучити у ворота після чи не єдиної помилки Рудька — заблокував удар у порожню «рамку» Хачеріді.
Десь хвилини із 60-ї «Бешикташ» ніби зупинився, натомість у «Динамо» пішла гра. Ребров на 62-й хвилині замінив непереконливого останнім часом Гонсалеса на юного Циганкова. І 18-річний динамівець не підвів головного тренера, саме він ледь не першим дотиком зрівняв рахунок у поєдинку.
«Динамо» забило гол неочікувано — зі стандарту, що буває не так і часто. Рибалка зі штрафного навісив на дальню стійку, а Циганков випередив усіх і пробив з кількох метрів у незахищений голкіпером кут — 1:1.
Забитий гол надихнув «Динамо», а «чорні орли» ніби й не мали сил. Динамівці у завершальні хвилини були кращими та швидшими й могли вирвати перемогу. Наприкінці основного часу гри був супермомент у Ярмоленка, який не зумів переграти Фабрісіо після класного пасу від Гармаша.
Далі ж, уже в компенсований час, була вже згадана нагода господарів, коли після майстерного навісу Куарежми одразу кілька футболістів турецького клубу були готові ледь не внести м’яч у ворота Рудька, і український голкіпер ціною можливої травми самовіддано зіграв на виході.
Результат 1:1 варто визнати справедливим, хоча лідер «Бешикташа» Куарежма вважає, що його команді не пощастило. «Ми контролювали гру впродовж усього матчу, відкрили рахунок і позбавили суперника перспектив в атаці. У другому таймі знизили темп і поплатилися за це. Проте хочу привітати усю команду з грою, яку ми показали. Всі наші футболісти віддали себе на полі до останнього», — заявив португальський легіонер.
«У перерві тренер підказав нам, що потрібно робити, і в другому таймі ми не припускалися тих помилок, які були в першому. Ми зіграли більш розкуто і впевнено. У кінцівці матчу Ярмоленко втратив прекрасний момент. Тобто ми могли і перемогти, хоча і нічийний рахунок для нас позитивний. Буде ще багато ігор, уся боротьба попереду», — поділився своїми враженнями від матчу Микола Морозюк.
Наступні два поєдинки будуть вирішальними для «Динамо»: 19 жовтня вдома і 1 листопада на виїзді кияни зустрінуться з «Бенфікою», яка нині також має одне очко.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».