Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Червень 2015 10:00

Держкомтелерадіо відзначив представників видавничої галузі відомчими нагородами

Rate this item
(0 votes)

29 травня перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак вручив почесні грамоти та подяки Держкомтелерадіо представникам видавничої сфери України з нагоди їх професійного свята — Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження.
Зустріч із видавцями відбулась в одному з найстаріших українських видавництв — «Дніпро». Серед нагороджених — директор державного багатопрофільного видавництва «Карпати» Віктор Браславець, працівники «Книжкової палати України ім. Івана Федорова» Леся Кучеренко та Наталя Кучмеєва, художній редактор державного спеціалізованого видавництва «Мистецтво» Андрій Прибєга, літературний редактор державного спеціалізованого видавництва художньої літератури «Дніпро» Світлана Чорна та інші.

З повним списком нагороджених можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо.
«Сьогодні ми вшановуємо працю тих, хто створює та примножує одне з найбільших цивілізаційних надбань людства — книгу, хто попри економічні труднощі нарощує тиражі українських книжкових видань і, використовуючи сучасні технології, робить їх справжнім витвором мистецтв», — зазначив Богдан Червак.
Він також наголосив, що місцем проведення зустрічі видавців «Дніпро» обрано невипадково. Адже саме у цьому легендарному будинку на Володимирській, 42, розпочалася 1919 року історія Всеукрвидаву (потім — Державне видавництво України), у створенні якого взяли участь Павло Тичина, Василь Еллан-Блакитний, Георгій Нарбут та інші. У «Дніпрі» вперше побачили світ романи «Собор» Олеся Гончара, «Мальви» Романа Іваничука, збірки поезій Василя Симоненка та Івана Драча. Свого часу журнал «Дніпро» входив до п’ятірки найбільших видавництв світу і експортував книги до 110 зарубіжних країн. Згадуючи минуле, присутні на зустрічі видавці висловили сподівання, що саме звідси — з «Дніпра» і берегів Дніпра розпочнеться новий етап розвитку української видавничої галузі.
Прес служба деркомтелерадіо

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».