Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Недiля, 28 Червень 2015 20:49

Волонтерський рух «НАДІЯ Є»

Rate this item
(0 votes)

ФЕСТИВАЛІ

У київському парку імені Тараса Шевченка 28 червня відбудеться Другий благодійний фестиваль «НАДІЯ Є», приурочений до Дня Конституції України, який проводить студентська робоча група волонтерів «Координаційна Рада КНУ імені Тараса Шевченка», повідомляє i-pro.kiev.ua. Захід має на меті привернути увагу громадськості до волонтерського руху в нашій країні та допомогти українській армії, що перебуває в зоні бойових дій АТО.


Фестиваль включатиме ярмарок hand-made продукції та їжі з напоями, розпис хною за благодійні внески, фотосесії біля тематичної фотостінки, численні майстер-класи та акустичний рок-концерт. На сцені виступатимуть дев’ять українських рок-гуртів: «Своїм Шляхом», Maryn’KO, «Нерозгадані», «Територія Світла», OSTRIV, Lithium, «БАРАХТА», «Леді Арлет» і Nravitsa.


ХОЛОДНИЙ ЯР — ФЕСТИВАЛЬ НЕСКОРЕНОЇ НАЦІЇ

3 липня, в день великої перемоги князя-русича Святослава Ігоровича над Хозарією розпочнеться «Холодний Яр — фестиваль нескореної Нації», повідомляє i-pro.kiev.ua. Місце зустрічі: село Грушківка Кам’янського району Черкаської області (урочище Холодний Яр).
Кожен день фестивалю буде присвячено певним умовним історичним періодам: 3 липня — Русь; 4 липня — Козаччина, Холодноярська республіка, УПА; 5 липня — Революція гідності та війна на Сході України. Відповідно до цих періодів кожен день буде насичено тематичними імпровізаціями, музичною програмою, перформансами, реконструкціями, інтерактивними лекціями, виставками, літературними читаннями та майстер-класами. 
Крім того, на фестивалі в одну з липневих ночей запалюватиме Театр вогню «Сварожичі», а також охочих чекає захоплююча та містична традиція посвяти у характерники: дійство — опанування вогню, стихії воїна та джерела очищення (ходіння по вугіллю). На фестивалі можна буде подивитися фільми про українські визвольні змагання.

 

МАНДРИ

МАНДРИ ПУТІВНИК НЕВІДОМИМИ КАРПАТАМИ

Команда активістів запустила першу онлайн-платформу Karpaty.ua, яка поєднує путівник, базу визначних місць, календар подій та базу готелів, повідомляє life.pravda.com.ua. Її основна мета — популяризувати Українські Карпати та об’єднати на одному сайті всю необіхну для туриста інформацію — визначні місця, події, житло. Особливу увагу розробники приділили опису курортів і гірських масивів.
За словами засновника проекту та його співвласника Миколи Семегена, розробники поділили Карпати за регіонами залежно від спеціалізації. Зокрема, вони виділили напрямки, зручні для гірськолижного відпочинку, літнього, сімейного, пізнавально-культурного та для оздоровлення. Таким чином, людина, яка не була в Карпатах, може зорієнтуватися наперед за допомогою сайта: обрати регіон та скласти цікаву для себе програму відпочинку. (Реклама – спортивне харчування для тих хто займається культуризмом перейдіть по ссылке)
На майбутнє у команди великі плани: реалізувати можливість створювати свої онлайн-подорожі по Карпатах для користувачів. Перед поїздкою турист обирає локацію, додає цікаві місця до маршруту і завантажує це все на смартфон чи планшет за допомогою додатка. Цим маршрутом можна буде користуватися пізніше офлайново, десь у горах, де відсутній Інтернет.
Сайт буде перекладено англійською та польською мовами.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».