Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Недiля, 28 Червень 2015 20:58

Приз Гданського кінофестивалю

Rate this item
(0 votes)

ЗНАЙ НАШИХ!

Документальна стрічка «Добровольці Божої чоти» про бійців АТО отримала приз глядацьких симпатій на 13-му Гданському міжнародному фестивалі документального кіно, повідомляє Укрінформ.
«Приємно, що серед 24 стрічок у Гданську наш фільм отримав Приз глядацьких симпатій. Світ поступово дізнається правду про те, що відбувається на Сході України», — розповів один із режисерів стрічки Іван Ясній, родинне коріння якого — на Тернопільщині.


За його словами, авторська група об’їхала з фільмом Україну, побували і в областях, де триває АТО. «Показували його в Італії, Новій Зеландії, Австралії. Заплановано показ у Чехії, поїздка у США, Канаду. Англомовна назва стрічки — The Ukrainians — «Українці». Мій колега, режисер і оператор Леонід Кантер, який знімав події в аеропорту, демонстрував стрічку у Польщі», — додав Ясній.
У головному конкурсі кінофестивалю в Польщі брали участь стрічки із США, Великої Британії, Бельгії, Данії, Нідерландів, Норвегії, Литви, Вірменії, Туреччини, Сирії, Вірменії, України та Польщі.

 

ЕКСПО

МІЖМУЗЕЙНА ВИСТАВКА СТАРОВИННИХ ІКОН

У виставкових залах корпуса № 4 Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відкрився міжмузейний виставковий проект «Світ української ікони», повідомляє офіційний сайт заповідника. У виставкових залах презентовано понад 120 пам’яток, серед яких твори іконопису й декоративно-літургійного мистецтва Х–XIХ ст. зі збірок Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, Благодійного фонду «Платар. Пам’яті Сергія Платонова», Фонду «Арт-інвест Групп», Музею Шереметьєвих та Антикварного салону «Дукат».
Мета виставкового проекту — продемонструвати національну своєрідність українського іконопису, розмаїття художньої мови, багатий сюжетний репертуар і регіональні особливості української ікони, а також стилістичні зміни, що з плином часу в ній відбувалися. (Реклама – спортивне харчування для тих хто займається культуризмом перейдіть за посиланням источник)
На виставці висвітлено діяльність різних художніх центрів. Разом із тим почесне місце належить пам’яткам, виконаним у майстерні Києво-Печерської лаври. Пам’ятки професійного іконопису експонуються поряд із творами народних майстрів, що дасть змогу відвідувачам побачити варіативність підходів до вирішення традиційних християнських сюжетів. Презентовані на виставці пам’ятки демонструють загальну еволюцію українського іконопису протягом кількох століть.

 

ФАКТ

СОРОЧИНСЬКИЙ ЯРМАРОК ЗАПРОШУЄ

Сорочинський ярмарок цього року відбудеться 18–23 серпня, повідомляє unn.ua із посиланням на Полтавську ОДТРК. Зазначається, що нині вже почали виготовляти буклети з екскурсійними маршрутами ярмарком, а також Великими Сорочинцями та областю.
Також розроблено спортивно-пізнавальні, літературно-природничі, пішохідні та веломаршрути. На ярмарковій площі буде розташований інформаційний центр, збудований в етнографічному стилі.
Ярмаркова площа становить понад 16 га. Щороку Сорочинський ярмарок відвідує близько мільйона осіб. 1999 року Сорочинський ярмарок отримав статус національного. Організатори заходу — ТОВ «Сорочинський ярмарок» і Полтавська обласна державна адміністрація.


ОДЕСЬКІ КАТАКОМБИ — ДО СПАДЩИНИ ЮНЕСКО

Учені Науково-дослідного інституту пам’яткоохоронних досліджень Мінкульту та фахівці Міжнародної ради зі збереження пам’яток і визначних місць (ІКОМОС) вважають, що низка артефактів міського середовища Одеси є унікальними для світової культурної спадщини і потребують захисту з боку ЮНЕСКО, повідомляє Укрінформ.
«Зокрема, фахівці Міжнародної ради зі збереження пам’яток і визначних місць вважають унікальними такі артефакти: одеські каменоломні протяжністю понад дві з половиною тисячі кілометрів, унікальні конгломерації старих одеських двориків і регулярне квартальне планування, організоване за принципом праць Геродота», — уточнили в міськраді.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».