Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Червень 2015 11:06

Сусідство з кішкою може зробити дитину дурнішою

Rate this item
(0 votes)

На думку американських дослідників з університетів Флориди і Айови, кішки, що мешкають в одному будинку з маленькою дитиною, можуть негативно вплинути на розвиток малюка. А саме — викликати складності у роботі пам’яті й формуванні навичок читання, пише Medikforum.
Науковці повідомили, що йдеться про паразитів — токсоплазми, які мешкають у шлунку кішок. На думку фахівців, існує зв’язок між цими паразитами і зниженням здібностей до читання у дітей.

Автори дослідження виявили, що шкільна успішність дитини може постраждати від одноклітинних організмів токсоплазми, якими інфіковано приблизно третину землян. Ховаючись у клітинах мозку, а також у м’язах, вони часто не викликають жодних симптомів.
Експерти переконані, що паразит справляє істотніший вплив на розвиток дитини, ніж це було прийнято вважати раніше. Вчені дійшли висновку, що діти, котрі мають позитивний тест на наявність цього паразита, гірше справляються з читанням і запам’ятовуванням нової інформації. На щастя, їм можуть допомогти добавки з вітаміном Е, стверджують медики.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».