Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Червень 2015 11:04

Недосипання призводить до переїдання

Rate this item
(0 votes)

Низька якість нічного сну може негативно позначитися на виконанні щоденних обов’язків і зумовити надмірне споживання їжі. Це стосується як дорослих, так і дітей, стверджують американські дослідники з Університету Небраски-Лінкольна.
Дослідження засвідчило, що порушення сну впливає на гормон, який керує апетитом. І саме через стрес, пов’язаний із недосипанням, збільшується апетит для компенсації нестачі енергії. Ці фактори впливають на кількість їжі, яку людина спожила за день.


Добре відомо, що надмірне споживання їжі пов’язане з ожирінням, цукровим діабетом і серцево-судинними захворюваннями. Розуміння причин формування зайвих кілограмів дозволить науковцям знайти ефективні методи боротьби з ними.
Важливо, щоб люди пам’ятали, що дефіцит сну може мати подібні наслідки, і були обережнішими щодо кількості споживаної їжі, якщо зіткнулися з безсонням.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».