Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Вересень 2016 11:56

Петро Порошенко: меморіал «Бабин Яр» стане символом об' єднання нації

Rate this item
(0 votes)

Про це заявив Президент Петро Порошенко у Музеї Шевченка, де він взяв участь у підписанні декларації про створення Меморіалу «Бабин Яр», передає кореспондент Укрінформу.
«75 років минуло з цієї трагічної дати, а Україна ще не має меморіалу в Бабиному Яру. І меморіал — це не лише те, щоб кожен із рідних жертв Бабиного Яру мав місце. Меморіал має стати місцем потужного щеплення, щоб ця трагедія ніколи не повторилася, символом шани і поваги всіх українців незалежно від національності», — наголосив Порошенко.
За словами Глави держави, для нього дуже важливо, що він як Президент разом з іншими українцями виступив з ініціативою створення цього меморіалу.

«Цей меморіал має бути символом об’єднання націй», — підкреслив Порошенко.
Президент переконаний, що створення Меморіалу жертвам Голокосту «Бабин Яр» матиме величезне значення для всього світу і сприятиме утвердженню гуманістичних цінностей та дослідженню історичної правди.
«Створення Меморіалу жертвам Голокосту «Бабин Яр» матиме величезне значення для всього світу. Він має стати частиною зусиль цивілізованого людства у забезпеченні торжества гуманістичних цінностей і в дослідженні історичної правди, бо історична правда не дасть нікому спекулювати на пам’яті минулого», — заявив Президент.
Він закликав українську і світову громадськість долучитися до цієї ініціативи — створення Меморіалу.
«Бо кожна гривня, яку ви віддасте на цей надзвичайно важливий проект, буде символом підтримки і вашої участі. І це є надзвичайно почесна місія», — сказав Порошенко.
Він також підкреслив, що створення Меморіалу «Бабин Яр» має стати своєрідним нагадуванням для майбутніх поколінь про небезпеку ненависті, фанатизму, расизму і нетерпимості.
«В Україні сьогодні це надзвичайно актуально, бо Україна сьогодні страждає від агресії і платить величезну ціну за цю агресію. Ми — найбільш миролюбна нація — віддали вже тисячі життів своїх синів і доньок у нашому прагненні до миру», — наголосив Глава держави.
Президент також акцентував увагу на тому, що майбутній Меморіал повинен увіковічнити імена тих українців, які, ризикуючи своїм життям, рятували євреїв від смерті у Бабиному Яру.
«Вічна пам’ять невинно убієнним і слава нашим праведникам. 2,5 тисячі українців, ризикуючи життям, рятували людей від смерті в Бабиному Яру. Тому дуже важливо, щоб тут були і їх імена як відзначення ролі цих героїв. Нехай мир і злагода запанують на землі вільної України, вільної Європи і всього світу», — наголосив Глава Української держави.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».