Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Липень 2018 14:43

Смартфон небезпечний для ваших дітей

Rate this item
(0 votes)

Підлітки, які постійно користуються смартфонами, більш схильні до підвищеного ризику розвитку синдрому дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ), зазначають у новому дослідженні науковці Мічиганського університету.
Їх висновки дозволяють ствердно відповісти на запитання, яке виникає у багатьох батьків щодо впливу цифрових пристроїв на увагу дітей і появу психічних або поведінкових проблем.

Дослідники виявили, що підлітки, які користуються смартфонами постійно, перебувають під загрозою синдрому протягом наступних двох років.
У дослідженні взяли участь близько 2600 учнів середньої школи. Їх опитали про участь у різних заходах у галузі цифрових медіа — відвідування Facebook і Twitter, підготовка текстових повідомлень, перегляди потокових відео, онлайнперегляди.
Кожні шість місяців протягом двох років молоді люди заповнювали анкети про будьякі симптоми СДУГ, які виникали протягом останніх шести місяців.
Серед дітей, які мало використовували пристрої (одиндва рази на день), тільки 4,6% повідомили про симптоми. Іншою ж була картина у дітей, які виконували до семи цифрових заходів багато разів на день. 10,5% із них повідомили про появу імпульсивності або неуважності.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».