Наука і техніка
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Червень 2015 03:42

Оглядини чекають у Ле Бурже. Замовники є в Баку і Пекіні

Rate this item
(0 votes)

Че­рез три дні — в по­не­ді­лок, 15 черв­ня, у Фран­ції від­криє­ть­ся й про­тя­гом тиж­ня пра­цю­ва­ти­ме най­біль­ший у сві­ті між­на­род­ний авіа­цій­но-кос­міч­ний са­лон, що тра­ди­цій­но раз на два ро­ки від­бу­ває­ть­ся в аеро­дром­но-ви­став­ко­во­му ком­плек­сі в Ле Бур­же не­по­да­лік від Па­ри­жа. 
Се­ред чис­лен­них учас­ни­ків цьо­го са­ло­ну (які збе­руть­ся там із ба­га­тьох кра­їн, щоб і влас­ні но­вин­ки про­де­мон­стру­ва­ти, і на по­ка­за­не ін­ши­ми по­ди­ви­ти­ся, і ді­ло­ві кон­так­ти на­ла­го­ди­ти) бу­де ши­ро­ко­зна­ний у сві­ті лі­дер ук­ра­їн­сько­го авіа­бу­ду­ван­ня — дер­жав­не під­при­єм­ство «Ан­то­нов».

Новинка на міжнародній виставці
На своєму стенді в одному з виставкових павільйонів оглядин у Ле Бурже це підприємство представить у моделях та інших наочних засобах різноманітну сучасну авіатехніку з фірмовою маркою «Ан» — пасажирські, вантажні, спеціалізовані та багатоцільові літаки.
А родзинкою серед експонатів, котрі «Антонов» збирається показати на салоні як колегам-авіабудівникам, так і потенційним замовникам, має стати — і не в моделі, а в натурі — перший дослідний зразок Ан-178. Це — новий багатоцільовий транспортний літак, з яким планується ознайомити відвідувачів виставки на аеродромній стоянці у Ле Бурже (щоправда, без участі новачка у демонстраційних польотах). Тож якщо у ці дні на початку червня все відбуватиметься відповідно до наміченого (як то кажуть, сплюнемо, аби не наврочити чогось непередбачуваного), то Ан-178, подолавши трансєвропейський маршрут з України до Франції, вперше вийде на міжнародну виставкову арену.
...А останній весняний місяць 2015-го і перші дні нинішнього літа були присвячені виконанню багатогранної програми льотних випробувань «сто сімдесят восьмого», що розпочалися першим польотом нової машини (він відбувся 7 травня). Тоді екіпаж, до складу якого входять його командир — льотчик-випробувач першого класу Андрій Спасібо, другий пілот — льотчик-випробувач першого класу, Герой України Сергій Трошин і провідний інженер-випробувач Микола Сидоренко, піднявши Ан-178 із заводського аеродрому у Святошинському районі столиці, приблизно через півтори години (заповнені виконанням комплексу різноманітних завдань у небі) здійснили посадку на аеродромі льотно-випробувальної бази «Антонова» поблизу Гостомеля на Київщині — під тривалим рясним дощем, який безперервно сіяв із похмурого неба. Проте така примха природи аж ніяк не зіпсувала радісного настрою творців літака й усіх інших авіабудівників та їхніх гостей, що прибули на свято.
Згодом тривали робочі будні: мало не щодня один за одним відбувалися численні кількагодинні випробувальні польоти з різноманітними за змістом програмами, на різних режимах усіляко перевірявся новий літак загалом та функціонування окремих його систем і агрегатів.
До речі, на аеродромі льотно-випробувальної бази «Антонова» кореспондент «Демократичної України», знаючи, що Андрій Спасібо раніше вже літав пілотом на таких машинах «антоновського» сімейства, як Ан-148 та Ан-158, поцікавився у льотчика-випробувача: чи є якась специфічна відмінність у пілотуванні транспортного Ан-178 порівняно з пасажирськими «сто сорок восьмим» і «сто п’ятдесят восьмим»? На це запитання Андрій Спасібо відповів, що ніяких відмінностей у пілотуванні тих літаків та нової машини немає і охарактеризував Ан-178 у небі: той виявився слухняним у керуванні й продемонстрував хорошу усталеність у польоті, тому пілотувати його приємно.
А президент — генеральний конструктор ДП «Антонов», академік НАНУ, Герой України Дмитро Ківа нагадав про основні параметри нового середнього транспортного літака Ан-178: його вантажопідйомність — до 18 тонн, дальність безпосадочного польоту — 5000 км, крейсерська швидкість — 825 кілометрів на годину, висота польотів — до 12200 метрів.


Підписано дві угоди на транспортні Ан-178
До урочистостей з нагоди початку льотних випробувань Ан-178 було приурочено ще й дві значущі суто ділові події.
Спочатку очільник ДП «Антонов» Дмитро Ківа і президент азербайджанської транспортної авіакомпанії Silk Way («Шовковий шлях») Заур Ахундов підписали угоду про спорудження і постачання в Баку десяти літаків Ан-178.
А потім Дмитро Ківа і прибулий із Пекіна президент компанії Веijing A-Star Science & Technology Co Ltd Ван Хунлян своїми підписами скріпили угоду, якою зафіксовано наступне будівництво в Україні «Антоновим» цього китайського замовника двох Ан-178 і домовленість про перспективу подальшого спорудження таких транспортних літаків уже в Китаї.
Варто також зазначити, що багатоцільові транспортні літаки Ан-178 цікавлять потенційних майбутніх експлуатантів таких машин не лише в Азербайджані і Китаї (та деяких інших державах), а й у самій Україні. Зокрема, інтерес військових авіаторів нашої країни до «сто сімдесят восьмих» (звісно, коли розпочнеться їх серійне виробництво) виявив, відповідаючи на запитання кореспондента «ДУ», на гостомельському аеродромі льотно-випробувальної бази «Антонова» виконувач обов’язків головнокомандувача Повітряних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Дроздов.

У перспективі – Ан-132 для Саудівської Аравії
А про розширення географії співпраці між державним підприємством «Антонов» та його зарубіжними партнерами свідчить те, що таке співробітництво не обмежується лише Ан-178. Ділову зацікавленість у літаку іншого типу з «антоновського» сімейства було виявлено у Саудівській Аравії, де в травні 2015-го побувала делегація «Антонова».
У її перемовинах із саудівською стороною йшлося про запропонований українськими конструкторами проект багатоцільового транспортного літака Ан-132, який являтиме собою вельми суттєво модернізовану модифікацію відомого Ан-32. Але машина матиме новий фюзеляж, нову носову частину, нові двигуни та чимало оновлень у внутрішньому «начинні». Тобто, по суті, це буде новий літак, котрий відповідатиме усім сучасним вимогам для транспортників такого класу.
Вадим ФЕЛЬДМАН

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».