Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Грудень 2014 13:31

Семеренко перемагає за двох

Rate this item
(0 votes)

Бі­ат­лон — єди­ний зи­мо­вий вид спор­ту, в яко­му на сві­то­вій аре­ні укра­їн­ці не є се­ред­ня­ка­ми або аут­сай­де­ра­ми. Під­твер­джен­ням цьо­го є зо­ло­ті ме­да­лі со­чин­ської Олім­пі­ади в од­но­му з най­прес­тиж­ні­ших ви­дів про­гра­ми — жі­но­чій ес­та­фе­ті. Пер­ший піс­ля го­лов­но­го зма­ган­ня чо­ти­ри­річ­чя се­зон «си­ньо-жов­ті» теж роз­по­ча­ли з ви­со­ких ре­зуль­та­тів, хо­ча вбо­лі­валь­ни­ки го­то­ві бу­ли до рег­ре­су.

Пояснення не надто оптимістичних прогнозів просте — кадрові втрати. Деякі з них безповоротні — завершив кар’єру ветеран чоловічої команди Андрій Дериземля, деякі мають бути тимчасовими — капітан жіночої команди Олена Підгрушна взяла річну перерву на користь своєї молодої родини, а Віта Семеренко має хронічну травму спини, через яку, вочевидь, пропустить нинішній сезон.
Але ті біатлоністи, які залишилися в складі, довели, що не пастимуть задніх. Уже стартовий вид програми на першому етапі Кубка світу у шведському Остерсунді довів: завдяки тренерському таланту Надії Бєлової чоловіча команда підтягується до високого рівня жіночої. У змішаній естафеті Артем Прима і Сергій Семенов змогли зберегти той часовий інтервал відносно лідерів, який «привезли» їм Наталія Бурдига і Валя Семеренко. За позиціями, це означало підйом хай не на п’єдестал пошани, але поруч із ним — на четверте місце.


А далі були дві індивідуальні гонки, де лідери українського біатлону взяли свої перші в цьому сезоні нагороди. Про «срібло» Сергія Семенова в індивідуальній гонці «ДУ» вже писала минулого тижня.
Згодом настав час Валі Семеренко заявити про себе в особистих змаганнях. Спершу вона стала бронзовою призеркою в індивідуальній гонці, де навіть попри ідеальну стрільбу не змогла перевершити на дистанції прудконогих білоруску Дарію Домрачеву та фінку Кайсу Макаряйнен. Ті припустилися по два промахи, але за часом випередили Семеренко на 38 і 10 секунд відповідно.
«Останнім часом зі стрільбою в мене не виходило, навіть не знаю, чому. Тож я чекала на момент, коли вона прийде. А цього разу були всі умови, щоб стріляти чисто. Я так часто була четвертою, добре, що вдалося піднятися на п’єдестал»,— сказала щаслива призерка.
Попри якісну стрільбу в спринті, Валя не змогла піднятися в цій дисципліні вище шостого місця — з відставанням майже 26 с від переможниці — норвежки Тіріл Екгоф. Виявилося, що Семеренко, як і багато інших біатлоністок, падала на дистанції. Сама вона сказала після фінішу, що траса була готова погано.
«Відігралася» Валя в контактній боротьбі в останній день змагань в Остерсунді. Краща, ніж у більшості конкуренток, стрільба за нестабільного вітру (хай і з чотирма промахами) та висока швидкість допомогли лідерові української жіночої команди піднятися на друге місце.
На останньому колі Семеренко за рахунок вольових якостей випередила в боротьбі за «срібло» італійку Доротею Вірер. Скласти конкуренцію українка не змогла лише надшвидкій Кайсі Макаряйнен.
Другий етап Кубка світу стартує в австрійському Хохфільцені. Етап був під загрозою зриву — в Альпах досі снігу небагато, але температура вже опустилася до позначок 2–5 градусів нижче нуля, тож змагання відбудуться. На сьогодні заплановані спринти, субота присвячена естафетам (о 12.00 за київським часом на старт вийдуть жінки, о 15.30 — чоловіки), у неділю по 60 найкращих за результатами спринтів візьмуть участь у гонках переслідування.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».