Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Сiчень 2016 20:33

З прицілом на Ріо

Rate this item
(0 votes)

Ми­ну­лих ви­хід­них у Льво­ві про­від­ні лег­ко­ат­ле­ти Ук­раї­ни вша­ну­ва­ли пам’­ять Олек­сія Де­м’яню­ка. Кош­ти на про­ве­ден­ня XVII тра­ди­цій­но­го тур­ні­ру зі стриб­ків у ви­со­ту «Ме­мо­рі­ал Олек­сія Де­м’­яню­ка» син і один з ор­га­ні­за­то­рів зма­гань Дмит­ро Де­м’янюк зби­рав зі сві­ту по нит­ці.

У ці непрості часи розраховувати на допомогу державних структур не доводиться, тож за місяць до початку змагань бронзовий призер командного чемпіонату Європи у соціальних мережах кинув клич: якщо кожен із друзів перекаже на картку хоча б по кілька гривень, турнір, як і у попередні роки, тішитиме уболівальників.

Гроші на рахунок приходили з різних куточків Європи і навіть із США.
Цього року стрибуни підкоряли висоти у легкоатлетичному манежі комплексу СКА. Змагатися у мінімально освітленому залі з жорстким покриттям, яке за останні 40 років стало трампліном у спорт не для одного покоління атлетів, було некомфортно. Зате було зручно не одній сотні глядачів: місця на трибунах вистачило всім, а стрибкові сектори було видно, наче на долоні.
У жіночій частині турніру неперевершеною була Оксана Окунєва. Її основні суперниці, дві Юлії — Чумаченко і Левченко, зупинилися на висоті 1,80 м, залишивши чинну чемпіонку України наодинці з планкою. Та змагання у гордій самотності не бентежили миколаївську атлетку: усі висоти вона брала легко і з першої спроби, зафіксувавши під завісу олімпійський норматив — 1,93 м.
Непоганою була одна зі спроб Оксани на 1,95 м. Однак повторити рекорд турніру, який у 2003-му встановила Ірина Коваленко, Окунєвій не вдалося.
У змаганні чоловіків найбільш переконливо виглядав найдосвідченіший учасник — 36-річний Віктор Шаповал. До 2,20 м атлет долав висоту без видимих зусиль. Та коли перемога була уже на відстані витягнутої руки, підопічний Валерія Лебедюка почав помилятися. Цього разу 2,23 м для нього стали нездоланною висотою.
Те, що не вдалося Шаповалу, під оплески трибун зробив Дмитро Яковенко. Проте переможні 2,23 м не надто задовольнили кіровоградського стрибуна (на чемпіонаті України у Кіровограді він показав результат 2,30 м, а на дорослому чемпіонаті світу у Пекіні — 2,26 м).
На третій сходинці п’єдесталу пошани вітання приймав сам Дмитро Дем’янюк. Бронзу йому принесла спроба на 2,20 м. Та все ж для наших провідних спортсменів цей турнір став ще однією можливістю перевірити свої сили напередодні найголовнішого старту чотириріччя — Олімпійських ігор у Ріо.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».