Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 09 Сiчень 2020 17:32

У ПФУ запровадили онлайн-сервіс "Електронна трудова книжка"

Rate this item
(0 votes)

У Пенсійному фонді України запровадили новий онлайн-сервіс — «Електронна трудова книжка», який дозволяє переглядати відомості про трудову діяльність.
Про це інформує прес-служба ПФУ.
 «Пенсійний фонд України створив новий сервіс на веб-порталі електронних послуг, який дозволяє громадянам переглядати відомості про трудову діяльність», — ідеться в повідомленні.
 Як зазначається, в «Електронній трудовій книжці» інформація відображається про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця. Також міститься інформація про сплачені страхові внески з 1998 року.

 У ПФУ наголошують, що це — зручний сервіс для громадян, який дозволяє дізнаватися детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески.
 Окрім того, у разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі.
 Також повідомляється, що застраховані особи та роботодавці зможуть надавати інформацію про трудову діяльність до 1998 року у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом.
 Нині Пенсійний фонд України розробляє відповідний порядок.
 Щоб скористатися послугою, необхідно зареєструватися на веб-порталі Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».