Баскетбол
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Сiчень 2020 16:02

Світ сумує за Кобі

Rate this item
(0 votes)

ТРАГІЧНО ЗАГИНУВ ЛЕГЕНДАРНИЙ БАСКЕТБОЛІСТ КОБІ БРАЯНТ

Що трапилося?
Баскетболіст Кобі Браянт (41 рік) загинув під час катастрофи вертольота. Катастрофа сталася в Калабасасі (штат Каліфорнія, США), в 65 км від Лос-Анджелеса. Розслідування ведуть поліція і ФБР. Причина аварії вертольота ще не названа, але відомо, що він піднявся в повітря в умовах поганої видимості через туман.
Разом із Браянтом на борту були ще вісім осіб, всі вони загинули. Серед загиблих — одна з чотирьох дочок баскетболіста, 13-річна Джанна. Вона теж займалася баскетболом і, як повідомляється, разом із батьком летіла на тренування своєї команди.

Хто такий Кобі Браянт?
Кобі Браянт вважається одним із кращих баскетболістів усіх часів. Він 20 сезонів грав за клуб НБА «Лос-Анджелес Лейкерс», 18 разів потрапляв до команди Всіх зірок Асоціації. Двічі — в 2008-му і 2012 роках — ставав чемпіоном Олімпіади в складі збірної США з баскетболу.
Браянт також відомий багатомільйонними рекламними контрактами, зокрема з Adidas, Nike і Apple. Баскетболіст закінчив спортивну кар’єру в 2016 році. У 2018-му Браянт отримав «Оскар» за короткометражний мультфільм «Дорогий баскетбол», заснований на його вірші.

Спортивний світ у жалобі
За Кобі Браянтом сумує вся Америка і весь спортивний світ. «Протягом 20 років Кобі демонстрував нам, що виходить, коли видатний талант поєднується з абсолютною націленістю на перемогу», — заявив комісіонер НБА Адам Сільвер.
Баскетбольний клуб «Торонто Репторс» у матчі проти «Сан-Антоніо Сперс» не став проводити атаку, почекавши 24 секунди і передавши м’яч супернику. «Сперс» повторили те ж саме, на що вболівальники почали скандувати: «Кобі!» Подібним чином данину пам’яті Браянта віддали й інші клуби НБА.
Співчуття родині Браянта висловив президент США Дональд Трамп, його попередники Білл Клінтон і Барак Обама і навіть дитяче шоу «Вулиця Сезам», в якому з’являвся баскетболіст. Біля «Стейплз-Центру» в Лос-Анджелесі — домашньої арени «Лос-Анджелес Лейкерс» — фанати влаштували імпровізований меморіал у пам’ять про Браянта.
Музична церемонія «Греммі», що проходила в «Стейплз-Центрі», почалася з хвилини мовчання, а її учасники Аліша Кіз та квартет заспівали It’s So Hard to Say Goodbye, присвятивши її загиблому баскетболістові.
Будівлю мерії Лос-Анджелеса і нью-йоркський спортивний комплекс «Медісон-сквер-гарден» підсвітили золотим і фіолетовим кольорами. Це — кольори «Лейкерс».
Співчуття у зв’язку із загибеллю Кобі Браянта і його дочки висловили Міжнародний олімпійський комітет, хокеїст Уейн Гретцкі, гольфіст Тайгер Вудс, а також багато європейських футбольних клубів: «Боруссія», «Мілан», «Галатасарай».
Бразильський футболіст Неймар під час матчу ПСЖ проти «Лілля» присвятив гол Браянту: після забитого м’яча він підійшов до телекамери і пальцями показав число 24 — номер, під яким грав Браянт.
В Україні про Кобі також згадали. Зокрема, колишній баскетболіст Станіслав Медведенко, який грав із Браянтом за «Лейкерс», написав: «Новини, які я не можу прийняти. Мій друг і одноклубник по «Лейкерс»... Спочивай із миром, Мамба». Нинішній гравець НБА Святослав Михайлюк та головний тренер футбольної збірної України Андрій Шевченко також висловили свої співчуття.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».