Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Сiчень 2020 15:45

Нова технологія рентгену в рази знизить його вартість

Rate this item
(0 votes)

Компанія Nanox представила нову технологію рентгену, яка у рази знизить його вартість. Протягом 2020 року вони планують виробити 15 тисяч таких пристроїв.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), дві третини населення світу не мають доступу до рентгенівських технологій через високу вартість апаратів.
Основна частина ціни обладнання складається з технології, яка робить безпечною випромінювальний елемент і не шкодить здоров’ю пацієнта.
Компанія Nanox запропонувала вирішення цієї проблеми і спосіб зробити рентгенівські знімки більш доступними. Новий апарат Nanox.Arc, дизайн якого натхненний серіалом «Зоряний шлях», допоможе знизити ціну виробництва у кілька разів.

Для того щоб досягти цього, Nanox використовує цифрову систему, яка не перегрівається і може обійтися без стаціонарних люльок. Найдорожча частина пристрою — портал, який утримує рентгенівське кільце і може сканувати різні частини тіла пацієнта.
Також компанія пропонує змінити комерційну модель використання своїх пристроїв у лікарнях США. Замість того щоб просити клієнтів купувати апарати безпосередньо, Nanox сподівається запропонувати рентген на основі «оплати за сканування», де пацієнти платять за аналіз на основі ШІ та захмарні послуги.
Команда проєкту ще не повідомила, коли новий апарат з’явиться на ринку, але у найближчому майбутньому сподівається розгорнути 15 тисяч пристроїв. Компанія отримала додаткове фінансування у розмірі 26 млн доларів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».