Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Сiчень 2020 15:49

Виявлено властивість популярної спеції знижувати тиск

Rate this item
(0 votes)

У зв’язку з тим, що високий кров’яний тиск, як правило, є прямим результатом неправильного способу життя, введення нових правил життя і харчування може відбити цю загрозу.
Так, дотримання живильної дієти відіграє ключову роль у зниженні і запобіганні високому кров’яному тиску, і є свідчення, що навіть невеликі зміни можуть допомогти.
Наприклад, дослідження, які вивчають користь для здоров’я вживання чорного перцю, пов’язують популярну спецію зі зниженням показників артеріального тиску.
Кілька досліджень вказують на те, що допомагає у цьому активна речовина, що міститься у чорному перці, під назвою піперин. Завдяки йому стан може стабілізуватись. Одне з досліджень на тваринах довело такі властивості піперину.

Також добре протидіють підвищенню артеріального тиску й інші продукти — томатний і буряковий соки, які мають антигіпертензивні властивості.
Дивно, але корисне для гіпертоніків і какао. Флаваноли, які входять до його складу, покращують рівень оксиду азоту у крові, і це позитивно позначається на функції кровоносних судин. У підсумку тиск наближається до норми.
Хоча додавання перцю в їжу та інших продуктів може допомогти знизити рівень артеріального тиску, важливо скоротити вживання солі. При зловживанні сіллю не зможуть спрацювати навіть ліки, зокрема діуретики.
Найбільш прийнятний спосіб зберегти тиск у рекомендованих межах — уникати оброблених продуктів, до яких належать хліб, печиво й сухі сніданки, які містять приховану сіль.
До життя без солі можна звикнути. Буквально за кілька тижнів смакові рецептори налагодяться й їжею з меншою кількістю солі можна буде насолоджуватись, як і раніше.
Важливо знизити у раціоні жири і збільшити клітковину у вигляді цільнозернових круп, фруктів та овочів.
Окрім дотримання здорового режиму харчування, бажані й регулярні фізичні вправи, які зміцнюють серце. У такому випадку воно зможе качати більше крові з меншими зусиллями.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».