Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 26 Червень 2019 17:02

Соціальні гарантії для військовослужбовців

Rate this item
(0 votes)

Серед пріоритетних напрямів оборонного бюджету — забезпечення соціальних гарантій для військовослужбовців, підвищення зарплат та пенсій для них, що передусім потрібно для збереження професійного ядра Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших силових структур.

Про це під час робочої поїздки до військової частини Національної гвардії України (м. Рівне) повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.

Вона нагадала, що цьогоріч понад 5% ВВП України спрямовано на безпеку та оборону. «Для мене сучасний український солдат, крім того, що це патріот і професіонал, ще й забезпечений та впевнений у власному майбутньому захисник Вітчизни. З боку уряду працюємо над тим, аби саме такий образ бійця став реальністю», — підкреслила І. Климпуш-Цинцадзе.
Інформуючи про взаємодію з НАТО, віце-прем’єр-міністр зазначила, що з початку російської агресії проти України Північноатлантичний альянс надає нашій державі важливу політичну, практичну та консультативну підтримку.
«Комплексний пакет допомоги НАТО — це 13 галузей співпраці та 40 цільових напрямів, що працюють на зміцнення нашої обороноздатності. Країни НАТО через 10 трастових фондів виділили майже 40 млн євро на підтримку України. А допомога у підготовці та оснащенні перевищує один мільярд доларів», — наголосила вона.
Окрему увагу було приділено тому, що вже вдалося реалізувати у сфері забезпечення рівності чоловіків та жінок у силовому секторі, а також зміні підходів щодо підготовки військовослужбовців з урахуванням гендерного компонента.
Зокрема, йшлося про унікальний пілотний проект з уніфікації підходів щодо викладання гендерної тематики, до якого долучилися 10 навчальних закладів сектора безпеки і оборони, а це становить майже третину всіх вищих навчальних закладів сектора безпеки й оборони України. «Проект уже демонструє успішні результати», — підкреслила віце-прем’єр-міністр.
Під час дискусії військовослужбовцями було порушено й низку проблемних питань щодо впровадження на місцях принципів рівності між чоловіками й жінками. Військовослужбовці наголосили на двох проблемних моментах — відсутності форми для жінок-військовослужбовців, у зв’язку з чим усім нацгвардійкам доводиться перешивати її на себе за власний рахунок, а також відсутності окремих вбиралень для жінок, які в деяких приміщеннях ще не обладнані.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».