Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Червень 2019 09:41

Має бути створений повноцінний реєстр ветеранів

Rate this item
(0 votes)

В Україні має бути створений повноцінний реєстр ветеранів, учасників бойових дій, які потребують допомоги.
На цьому під час робочої поїздки на Сумщину наголосив перший заступник міністра у справах ветеранів Григорій Галаган, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Реєстр дасть можливість отримати повну інформацію і про поранених, і про їхнє місце лікування, і про необхідність забезпечення протезами, санаторно-курортним лікуванням, пільгами тощо», — зазначив урядовець.
Люди, які повертаються із зони бойових дій, мають гарантовано отримувати якісні соціальні послуги. І вкрай важливо займатися соціалізацією ветеранів.
«Сьогодні в Україні вкрай важливо займатися «соціалізацією ветеранів». Просто надати пільги цій категорії громадян і їх адмініструвати — це далеко не все.

Саме тому мій приїзд на Сумщину — це і моніторинг ситуації на місцях, для подальшого внесення законодавчих змін, і моніторинг власне самих соціальних послуг, що надаються ветеранам бойових дій», — зазначив урядовець під час візиту до Центру учасників бойових дій у Сумах.
Перший заступник міністра у справах ветеранів на власні очі переконався у якості надання соціальних послуг ветеранам війни, учасникам бойових дій, АТО та членам їх сімей, а також відзначив професійний рівень реабілітації у цьому Центрі.
Центр учасників бойових дій функціонує у Сумах понад 3 роки. У закладі працюють профільні лікарі, зокрема терапевт, невролог, фізіотерапевт, психотерапевт, фахівці з оздоровчого масажу, електролікування на апаратах м’язової стимуляції та ультразвукової терапії, йоготерапії тощо.
Щодня послугами Центру користуються десятки учасників АТО/ООС.
За інформацією виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Олександра Милаша, сьогодні на Сумщині функціонує комплексна програма соціального захисту населення на 2017–2021 роки, відповідно до якої на соціальний захист і підтримку учасників АТО/ООС та членів їх сімей на 2019 рік в обласному бюджеті передбачено 10,6 мільйона гривень.
«Ми зобов’язані дбати про бійців, які жертвують своїми родинами, собою, захищають державу і Сумщину», — наголосив він.
Наразі у Сумській області проживає майже 12 тисяч учасників бойових дій, із них — 194 особи з інвалідністю внаслідок війни. 149 уродженців Сумщини не повернулися зі Сходу України.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».