Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Червень 2019 10:47

Червоне і біле м'ясо однаково впливають на рівень холестерину в крові

Rate this item
(0 votes)

Усупереч поширеній думці вживання червоного м’яса і білого м’яса, такого як пташине, однаково впливає на рівень холестерину в крові згідно з дослідженням, опублікованим в Американському журналі клінічного харчування.
Дослідження, проведене вченими з Дитячої лікарні Оклендського науково-дослідного інституту, здивувало відкриттям, що вживання великої кількості червоного м’яса або білого пташиного призводить до підвищення рівня холестерину в крові набагато частіше, ніж вживання порівнянної кількості рослинних білків. Більш того, цей ефект спостерігався незалежно від того, чи містив раціон високий рівень насичених жирів, чи ні.

Результати були примітні, оскільки вони вказували, що обмеження м’яса в цілому, будь то червоне або біле, доцільніше для зниження рівня холестерину в крові, ніж вважалося раніше. Дослідження показало, що рослинні білки є найбільш корисними для холестерину в крові.
Це дослідження також засвідчило, що вживання великої кількості насиченого жиру збільшує концентрацію великих часток ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності), збагачених холестерином, які мають більш слабкий зв’язок із серцево-судинними захворюваннями, ніж часточки меншого розміру.
Вживання червоного м’яса стало непопулярним протягом останніх кількох десятиліть через побоювання з приводу його зв’язку зі збільшенням серцево-судинних захворювань.
За словами Крауса, до цього часу не проводилося всебічного порівняння впливу червоного м’яса, білого м’яса і нем’ясних білків на рівень холестерину в крові. За його словами, нем’ясні білки, такі як овочі, молочні продукти і бобові, показують кращу користь для холестерину.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».