Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Червень 2019 10:57

Учені закликають нас спати без одягу

Rate this item
(0 votes)

В останні роки все більше людей скаржаться на те, що вони щоночі довго крутяться і не можуть заснути. Експерти пропонують ті чи інші способи боротьби з безсонням, але нещодавно стало відомо про ще один, який забезпечить вам якісний сон щоночі.
Суть цього способу полягає в тому, щоб лягати у ліжко голим.

Тож які існують переваги сну без одягу?
Підтримання потрібної температури тіла для сну. Природою закладено, що температура тіла людини надвечір трохи знижується, але одяг не дозволяє тілу легко і швидко досягти комфортної для цього часу доби температури. Тому, щоб організм перейшов у режим сну і ви змогли легко заснути, слід спати повністю оголеним. Тим, хто не може ризикнути і лягти повністю роздягненим, потрібно постаратись одягнути мінімум елементів одягу.
Дихання шкіри. Протягом усього дня наше тіло не дихає через одяг, що покриває шкіру. Але це легко виправити, якщо роздягнутися на ніч.
Здоров’я статевих органів. Нижня білизна, особливо влітку, змушує накопичувати велику кількість поту і вологи в ділянці геніталій. Щоб поліпшити здоров’я статевих органів й уникнути інфекцій, краще знімати свою нижню білизну на час сну.
Зниження рівня стресу. Коли одяг не обмежує тіло, людина відчуває себе більш вільною і розслабленою і тому краще спить. А, як відомо, якісний сон здатний значно знизити рівень стресу.
Легке пробудження. Коли людина спала всю ніч у піжамі, їй буде складніше прокидатися, тому що захочеться ще довше побути в теплі. Але коли ви спите голим, вам швидше захочеться встати й одягнутися.
Що робити, якщо ви не можете зважитися на це? Багатьох цей спосіб може збентежити, тому експерти рекомендують цій категорії людей обирати одяг для сну з легких тканин, що пропускають повітря. Найкраще для цього підійдуть фланелеві та шовкові піжами. При цьому вони не повинні обтягувати тіло.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».