Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Травень 2018 08:06

20 хвилин фізичних зусиль – і депресія вас не наздожене

Rate this item
(0 votes)

Учені довели, що 20-хвилинне фізичне заняття на третину знижує ризик депресії. Це може бути швидка ходьба, їзда на велосипеді та інші фізичні вправи, що виконуються щодня.
Науковці стверджують, що більш високий рівень фізичної активності захищає від майбутньої депресії дітей, дорослих і літніх людей з урахуванням інших важливих факторів — індексу маси тіла, куріння і стану здоров’я.

Приблизно кожен четвертий мешканець Великобританії має проблеми психічного характеру. За даними Центру психічного здоров’я, майже 91 мільйон робочих днів щороку втрачається через депресії, занепокоєння і стрес. Приблизно така ж ситуація і в інших країнах світу.
За оцінками Міністерства охорони здоров’я, англійська економіка від цього щорічно втрачає 105 мільярдів фунтів стерлінгів.
Співавтор дослідження доктор Джозеф Ферт, науковий співробітник Науково-дослідного інституту охорони здоров’я NICM в Університеті Західного Сіднея, заявив, що переконливі докази дають привід залучення всіх людей до регулярної фізичної активності — у школах, на робочих місцях, у розважальних програмах, щоб знизити ризик депресії у подальшому житті.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».