Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Травень 2018 12:45

Падіння у літньому віці небезпечні, але їм можна запобігти

Rate this item
(0 votes)

Експерти відносять до небезпечних випадків падіння літніх людей. За статистикою, вони є причиною складних травм, особливо переломів шийки стегна, і смертей.
У 2014 році одна особа з трьох віком понад 65 років повідомила про падіння. Тим часом падіння були пов’язані з 33 тисячами смертей.
У зв’язку з цим науковці вважають, що запобігти такій ситуації можливо за допомогою регулярних вправ, які зменшують імовірність падінь і травм, пов’язаних із ними.

Дані вправи були спрямовані на тренування сили й опору, балансування і ходи.
Учасники тренувалися тричі на тиждень близько року. За матеріалами дослідження стало зрозуміло, що це на 10–20% зменшило ризик падіння учасників.
На додачу до вправ фахівці рекомендують вживати вітамін D і кальцій, що запобігають крихкості кісток, оскільки близько 20% людей похилого віку страждають від дефіциту вітаміну D.
У даний час учені вивчають ці питання, щоб визначити, чи можуть більш високі дози вітаміну D сприяти зниженню переломів при падінні.
У США й Європі зараз проводиться два клінічних випробування, в яких тестується препарат вітамін D 2000 МО. Таким чином, клініцисти незабаром отримають більше даних, якими вони зможуть керуватися щодо цих важливих областей медичної допомоги.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».