Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Серпень 2016 14:19

Оптимальний робочий тиждень для тих, кому за 40

Rate this item
(0 votes)

Люди, чий вік перевалив за 40 років, мають працювати не більше 30 годин на тиждень, принаймні, так вважають співробітники австралійського Університету Мельбурна та японського Університету Кейо.
Австралійськими і японськими науковцями було проведено тестування серед 3000 чоловіків і 3500 жінок різного віку з метою з’ясувати, яким чином мозок добровольців засвоює інформацію по завершенні робочого тижня.
У результаті виявилося, що рівень когнітивних здібностей співробітників після 40 років, які зайняті на виробництві понад 30 годин на тиждень, у багато разів нижчий, ніж у людей із коротким робочим тижнем.

Коли ж робочий тиждень у людей, яким уже виповнилося 40 років, триває 50–60 годин, тоді за розумовими здібностями даний працівник поступається навіть безробітним.
Тому науковці, які провели дослідження, пропонують запровадити скорочений робочий день на виробництві для людей, котрі старші 40 років. У такому разі, як вважають учені, працівники будуть видавати максимальну продуктивність праці за рахунок збільшення рівня своїх когнітивних здібностей. Жінки при цьому в ідеалі повинні працювати на тиждень від 22 до 27 годин, а чоловіки — від 25 до 30 годин упродовж семи днів.
Цікаво, що людям віком до 40 років подібного роду поступка з боку роботодавця не потрібна, вважають учені, оскільки їхній витривалий мозок може справлятися навіть з усіма труднощами 60годинного робочого тижня.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».