Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Сiчень 2016 20:09

Клініки відмовляються від антимікробного просочення через його шкідливість

Rate this item
(0 votes)

Компанія Кайзер Перманенті надає медичні послуги мешканцям 8 штатів США і федерального округу Колумбія. Їй належать майже 40 клінік і понад 600 центрів, а кількість американців, які користуються послугами лікарів цієї компанії, перевищує 9 мільйонів людей.
Наявність такої великої кількості лікувальних установ вимагає найсуворішого дотримання правил асептики і антисептики, щоб уникнути спалахів так званих внутрішньолікарняних інфекцій, котрі можуть бути викликані хвороботворними мікробами, що набули стійкості до антибіотиків.
Тим дивнішим є рішення адміністрації Кайзер Перманенті про те, що вона більше не закуповуватиме для своїх клінік меблів, підлогового покриття, предметів побуту й обладнання, в які у процесі виробництва було додано спеціальний склад із бактерицидними властивостями.

В оприлюдненому нещодавно прес-релізі компанії наведено 15 антимікробних сполук, використання яких у клініках Кайзер Перманенті неприпустиме.
Фахівці компанії дійшли висновку, що такі речовини мають здатність проникати у повітря і навколишнє середовище, звідки легко потрапляють до організму пацієнтів і медперсоналу. Регулярний вплив таких речовин визнано потенційно небезпечним з точки зору токсичності.
Крім того, співробітники наукового підрозділу компанії виявили, що антимікробне «просочення» лінолеуму, лікарняних меблів, штор і подібного значно поступаються за ефективністю традиційним методам боротьби з інфекціями — вологому прибиранню із застосуванням дезінфікуючих засобів та регулярному миттю рук медичним персоналом.
У 2014 році керівництво Кайзер Перманенті відмовилося від використання у клініках компанії меблів, які в процесі виробництва були просочені токсичними антипіренами, вогнезахисними сполуками, що запобігають швидкому займанню таких предметів.
Ще раніше у лікарнях компанії було заборонено використання так званого антибактеріального мила, що містить триклозан.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».